جام جم سرا: این گیاه بیش از ۴۰۰۰ سال قدمت تاریخی دارد و در چین باستان به عنوان یکی از ارکان درمانی شناخته شده بوده است. با شناخته شدن اثر درمانی سیر در غرب، بررسیهای بسیاری با این گیاه معجزهگر انجام شده است.
سیر، به نقل از پایگاه درمانگران ایران، چه به صورت خام و چه پخته، چه به صورت کپسول یا قرص و چه به شکل خوراکی یا مالیدنی (ضماد) مؤثر است. مصرف منظم و در حد اعتدال سیر سبب طبیعی شدن میزان کلسترل خون میشود، از میزان چربیهای بالقوه مضری به نام تریگلیسریدها میکاهد، به سلامت قلب و دستگاه قلب و عروق کمک میکند و نه تنها دارای فعالیت ضد لخته شدن خون است، بلکه به علت داشتن خواص آنتیبیوتیکی، از بروز سرماخوردگی و آنفلوانزا پیشگیری مینماید.
همچنین مصرف منظم آن، انسان را در برابر انواع مختلف سرطانها حفظ میکند. ثابت شده است که ترکیب «دیآلیل سولفاید» موجود در سیر برای پیشگیری از رشد تومور بسیار مؤثر است. نتایج انجام بررسیها در این زمینه ثابت کرده است که حتی مصرف سیر مانع انتشار سلولهای سرطانی از یک نقطه به نقطه دیگر بدن میشود.
سادهترین راه استفاده از آن، همراه کردنش با جیره غذایی است. آنها که به بوی سیر عشق میورزند میتوانند از سس سیر روی سالاد استفاده کنند. به این منظور یک یا دو حبه سیر را خُرد کرده، با روغن زیتون تصفیه نشده، کمی سرکه و یک قاشق چای خوری خردل خوب مخلوط کرده و روی سالاد میریزند.
یک راه دیگر مصرف سیر در نان است. به این منظور یک چهارم فنجان روغن زیتون تصفیه نشده و ۴ یا ۵ حبه سیر خورده شده را در ظرفی ریخته و خوب هم میزنند و یک قاشق چای خوری از این مخلوط را روی برشی از نان قرارداده و در توستر میگذارند تا رنگ آن طلایی شود. میتوان از این مخلوط در ساندویچها هم استفاده کرد.
برای آن عده که از بوی سیر ناراحت میشوند، استفاده از مکملهای حاوی سیر است. همچنین میتوان از عصاره سیر کهنه استفاده کرد که به صورت کپسولهای ژلی و قرص و کپسول در دسترس است. با مصرف اینگونه مکملها، دیگر دهان بوی سیر نمیگیرد و میتوان از منافع سیر سود برد. باید به خاطر داشت که اگر میخواهید از مکمل سیر استفاده کنید، همیشه نظر پزشک خود را جویا شوید.|درمانگران ایران
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت