جام جم سرا: برای تقویت سیستم دفاعی بدن تا میتوانید از این دسته مواد غذایی استفاده کنید تا فصل سرما خوردگی که از راه رسید دیگر نیازی به مراجعه به دکتر نداشته باشید.
به نقل از بانک اطلاعات پزشکان و جراحان ایران، مواد غذایی ذکر شده در این نوشتار، باعث تقویت سیستم دفاعی بدن شما شده، سلامتتان را ارتقاء میدهد و بدنتان را در برابر بیماریهای مختلف مقاوم خواهد کرد.
درست است که خوردن سیر خام نیروی فرابشر به شما نمیدهد، اما به تقویت سیستم دفاعی بدنتان در مقابل بیماریهای ویروسی، باکتریایی و حتی قارچی کمک میکند.
سیر حاوی آلیسین، آژوئین، و تیوسولفینات است—سه ترکیب مقوی که به بدن برای جلوگیری و مقابله با بیماریها کمک میکند. این ترکیبات آنقدر مقوی هستند که مصرف آب سیر خام به اندازهٔ نئوسفورین برای ضدعفونی کردن زخمهای کوچک موثر است. اگر از آن بر روی پوست استفاده شود، حتی از کرمهای موضعی مثل تیناکتین و سایر مواد ضدقارچ برای درمان پای ورزشکارن، هم مفیدتر است. تحقیقات نشان داده است که افرادی که در زمان شروع سرماخوردگی، میزان زیادی سیر مصرف کنند، زودتر بهبودی خواهند یافت.
طریقهٔ مصرف: میتوانید مقداری سیر تازه به سُس پاستا یا بریانی خود اضافه کنید. سعی کنید هر هفته چند حبه سیر خام بخورید، اما افراط نکنید. به خاطر داشته باشید که سیر هرچه بیشتر خُرد شود، مقویتر خواهد بود. چون حین خرد کردن حبههای سیر، آلیسین تولید میشود، از اینرو استفاده از یک سیر خرد کن، بهترین راه برای مقویتر کردن آن است. همچنین آلیسین، آژوئین، و تیوسولفینات ترکیباتی ناپایدار هستند و با مرور زمان از بین میروند، از اینرو تا جایی که میتوانید سیر را تازه به تازه مصرف کنید تا تقویت سیستم دفاعی بدنتان بالاتر رود.
افرادی که در برنامهٔ غذایی روزانهشان هویج را فراموش نمیکنند به ندرت دچار سرماخوردگی میشوند. هویج حاوی میزان زیادی بتا کاروتین است که به سیستم دفاعی بدن برای تولید سلولهای کشندهٔ بیماریها، کمک میکنند. این سلولهای بسیار مفید بوده و به بدن برای مقابله و کشتن میکروبها کمک میکند.
هویج همچنین حاوی فالکارینول است، که مادهٔ ضد سرطان بسیار خوبی به شمار میرود. دانشمندان اخیراً کشف کردهاند که موشهایی که با هویج خام تغذیه شدهاند، یک سوم کمتر از سایر آنها به سرطان مبتلا گشتهاند. پس دفعهٔ بعدی که به خرید میروید، حواستان باشد که چند کیلویی هویج هم به زنبیلتان بیفزایید.
طریقهٔ مصرف: برای استفادهٔ کامل از مزایا و فواید هویج، تا میتوانید آن را به صورت خام و تازه مصرف کنید. البته هویج پخته نیز فوایدی برای سلامتی شما دارد، اما گرما ممکن است بعضی از بتاکاروتینها و فالکارینولهای موجود در آن را از بین ببرد. مصرف تقریباً نیم فنجان هویج در روز و بیشتر سلامتی شما را افزایش، و باعث تقویت سیستم ایمنی شما خواهد بود.
خوردن باکتریای زنده ممکن است بهترین راه سالم ماندن نباشد، اما برعکس، بدن شما برای خوب عمل کردن، نیاز به باکتریهای بخصوصی دارد. لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس نمونهای از ن باکتریهای مفید لازم برای بدن است، چون باعث تولید اسید لاکتیک در روده میشود که به هضم غذا کمک میکند.
بدون اسیدوفیلوس و چند باکتری دیگر، بدن قادر به جذب برخی مواد مغذی نخواهد بود و سیستم دفاعی بدن نیز از کار خوهد افتاد. به علاوه، اسیدوفیلوس با باکتریهای بیماری زایی مثل سالمونلا و شیگلا که منجر به اسهال خونی میشود، مقابله میکند.
یکی دیگر از باکتریهای مفید، بیفیدوباکتریوم لاکتیس است که برای تقویت واکنش سیستم دفاعی در سنین بالا بسیار مفید است. محققان دریافتهاند که افرادی که میزان بیشتری باکتری استفاده میکنند، سلولهای T دفاعی و سلولهای کشندهٔ بیشتری در جریان خون خود خواهند داشت.
طریقهٔ مصرف: ماست که حاوی میزان زیادی باکتری زنده است، منبع بسیار خوبی از اسیدوفیلوس و بیفیدوباکتریوم لاکتیس میباشد. سعی کنید هر روز مقداری ماسب—ترجیحاً کم چرب—بخورید. یک فنجان در روز به نظر کافی میرسد. هنگام خرید ماست به برچسب آن دقت کنید و اطمینان یابید که حتماً حاوی باکتریهای زنده به ویژه اسیدوفیلوس باشد.
برای سالم ماندن و تقویت سیستم دفاعی بدن، مصرف دارو و آنتی بیوتیک را کنار بگذارید. بدن شما طوری ساخته شده است که قادر به جذب مواد دارویی موجود در مواد غذایی میباشد. اگر میخواهید سیستم دفاعی بدنتان همیشه مثل ساعت کار کند، باید میزان زیادی از سبزیجات و میوه در روز مصرف کنید و از غذاهای حاضری و فست فود اجتناب کنید. برای از بین بردن سموم موجود در بدن نیز میتوانید ورزش کنید. این کار باعث میشود تا همهٔ مواد مغذی مفید برای تقویت سیستم دفاعی بدن، به خوبی به کار افتند. داشتن یک برنامهٔ غذایی سالم و مقوی بسیار به حفظ سلامتی و تقویت سیستم ایمنی شما کمک میکند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت