آیا شما هم جزو آنهایی هستید که به این کار علاقه داشته و دوست دارید به شهرت برسید؟ شاید شغل بازیگری در نگاه اول راحت و بیدردسر به نظر برسد، اما آسیبهای شغلی این حرفه را هم نمیتوان نادیده گرفت.
مثلا همین چند روز پیش بود که گوهر خیراندیش، بازیگر مطرح سینما و تلویزیون هنگام فیلمبرداری دچار سانحه شد و کارش به بیمارستان کشید البته این اتفاق اصلا نادر نیست و بسیاری از بازیگران در طول دوران بازیگری بارها با سوانح اینچنینی مثل تصادف، سقوط، سوختگی و... روبهرو میشوند که سلامتشان را به خطر میاندازد.
از طرفی، بدلکاران چند برابر بازیگران در معرض آسیبهای شغلی قرار دارند که متاسفانه در مواردی هم به قیمت جانشان تمام میشود؛ سانحه دلخراشی که برای پیمان ابدی بدلکار مشهور کشورمان رخ داد و به مرگ او منجر شد بنابراین بازیگری فقط بازیکردن لحظات شاد و نقشهای معمولی و بیخطر نیست و گاهی دردسرساز میشود.
وقتی ساعتهای کار طولانی میشود
برخلاف تصور عموم، بسیاری از بازیگران در طول مدت فیلمبرداری روزانه هشت تا 14 ساعت کار میکنند. این فشار کاری علاوه بر آسیبهای جسمی، روی سلامت روانی فرد هم تاثیر میگذارد.
از طرفی دوری از خانواده، سفرهای کاری متعدد، نداشتن ساعتهای کاری مشخص و... از جمله عواملی است که زندگی شخصی بازیگران را تحت تاثیر قرار میدهد، بحرانهای خانوادگی ایجاد میکند و در نهایت سلامت روان بازیگر را به هم میریزد.
همیشه دستمزدها میلیونی نیست
شاید تعداد انگشتشماری از بازیگران دستمزدهای میلیونی داشته باشند، اما نمیتوان این نکته را نادیده گرفت که بسیاری از بازیگران هم از وضع مالی مطلوبی برخوردار نیستند و برای کسب درآمد بیشتر به انتخاب شغل دوم مجبور میشوند و همین موضوع خستگی و استرس زیادی را به آنها تحمیل میکند.
از طرفی بازیگری از جمله مشاغلی است که دوران طلایی دارد و کم نیستند بازیگرانی که با وجود محبوبیت و شهرت مقطعی به مرور زمان فراموش میشوند و سالها با مشکلات مالی دست و پنجه نرم میکنند.
بیمهای در کار نیست
بدون شک بیمه، پشتوانه مالی مطمئنی برای افراد شاغل محسوب میشود، اما بسیاری از بازیگران حتی پیشکسوتان این حرفه تحت پوشش هیچ بیمهای نیستند؛ هر چند که در سالهای اخیر این مشکل برای برخی از بازیگران حل شده است.
در عین حال درصد بالایی از بازیگران، آینده و امنیت شغلی مناسبی ندارند و در کنار مشکلات مربوط به بیمه نگران زندگی خصوصیشان پس از بازیگری و حتی دوران بازنشستگیشان هستند.
با این حساب این شغل در ردیف مشاغل پراسترس قرار میگیرد و گاهی این استرس به حدی مزمن میشود که فرد بازیگر را دچار جامعه گریزی و افسردگی میکند؛ نمونههایی که متاسفانه در تئاتر، سینما و تلویزیون ایران به وفور یافت میشود. بنابراین هرگز نمیتوان بازیگری را یک شغل پولساز و آیندهدار تلقی کرد؛ مگر در موارد خاص که آن هم جای بحث دارد.
فرزاد ابوطالبی - کارشناس بهداشت حرفهای
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت