اگر کمی به دور و اطراف خود نگاه کنید، افرادی را خواهید دید که لباسهایی گرانبها ولی نهچندان مناسب و برازنده میپوشند. در مقابل نیز، گروهی با پوشیدن لباسهایی نهچندان گرانقیمت، همیشه بسیار تمیز و مرتب در جمع حضور مییابند.
با وجود این همه پودر و مایع لباسشویی مختلف، هنوز هم مشکل خانمهای خانهدار حل نشده است؛ چون آنها بیتوجه به نوع لباس فقط پودری را میخرند و از آن استفاده میکنند |
بنابراین میبینیم نحوه نگهداری، شستشو و انتخاب لباسها بسیار مهم است. به این معنا که باید بدانیم هر لباسی چگونه باید شسته و اتو شود، تا نه رنگش تغییر یابد و نه شکل و ظاهری نامناسب پیدا کند. پس فراموش نکنید یکی از وظایف مهم خانمهای خانهدار شستشوی صحیح و مناسب لباسهاست.
این روزها وقتی برای خرید پودر لباسشویی به بازار میروید، انواع مختلفی پودر و مایع برای شستشوی لباسها خواهید دید که هر کدام ویژگی خاصی دارد. اما با وجود این همه پودر و مایع لباسشویی مختلف، هنوز هم مشکل خانمهای خانهدار حل نشده است؛ چون آنها بیتوجه به نوع لباس فقط پودری را میخرند و از آن استفاده میکنند. حتی گاهی خانمها به پودرهای مخصوص ماشین لباسشویی یا مخصوص شستشوی دستی یا پودرهایی که فقط مخصوص شستشو با آب سرد است هم توجه نمیکنند.
قانون شستشوی هر یک از لباسها
برای شستشوی لباسها، ابتدا آنها را براساس رنگ و جنس تقسیم کنید. هر دسته از این لباسها باید با مواد شوینده مخصوص و مناسب شستشو شود. البته فراموش نکنید علاوه بر ماده شوینده مناسب، نوع شستشو هم مهم است.
بنابراین قبل از شستن هر لباس، باید برچسب روی آن را به دقت مطالعه کنید و طبق آن لباس را بشویید. تقریبا بیشتر لباسها، چنین برچسبی دارد و شما میتوانید با اطمینان براساس آن، لباس را بشویید؛ روی این برچسبها اطلاعاتی مانند دمای آب، شستشوی دستی یا ماشینی، نحوه اتو کردن و... ذکر شده است.
البته دقت داشته باشید همیشه برای دوام بیشتر لباسها باید لباسهای سفید را جدا از لباسهای رنگی بشویید. همچنین لباسهای نو و جدید را نیز نباید همراه با بقیه لباسها بشویید زیرا ممکن استرنگ یکی در رنگ دیگری اثر داشته باشد و بدرنگ شوند . در ضمن بهتر است تا جایی که امکان دارد، لباسهای دستبافت را با دست بشویید. ولی در صورت شستشو با ماشین لباسشویی نیز تنها از آب سرد استفاده کنید؛ چون آب گرم برای شستشوی لباسهای بافته شده مناسب نیست و آنها را خراب میکند.
حولهها را نیز همراه با دیگر لباسها نشویید و برای شستشوی آنها هم برنامهای خاص داشته باشید.
ملحفهها هم بهتر است با آب سرد شسته شوند، چون آب گرم باعث میشود رنگ ملحفهها تغییر کند و کمی زرد و تیره شود. البته برای سفیدتر شدن تمام پارچههای این چنین مانند پرده، رومیزی و لباسهای سفید بهتر است آنها را در نور آفتاب خشک کنید.
برخی از انواع پارچهها حتما نیاز به خشکشویی دارد و نباید آنها را در ماشین لباسشویی و به شیوه معمول شست |
برای شستن آستین و یقه پیراهن نیز دقت کنید؛ آنها باید قبل از اینکه لباسها را درون ماشین لباسشویی بریزید، جداگانه با برس و صابون تمیز شوند.
شستشوی لباسهای کودکان
بهتر است اگر شما هم کودکی در خانه دارید، لباسهایش را همراه با لباسهای دیگر اعضای خانواده نشویید. همچنین خیلی خوب است تا جایی که میشود، آنها را با دست و با استفاده از صابون یا پودر صابون شستشو دهید.
حتی اگر نمیخواهید یا نمیتوانید این لباسها را با دست بشویید، آنها را جداگانه در ماشین لباسشویی بریزید. در این صورت هم لباسهای بچهها تمیزتر شسته میشود و هم از ایجاد حساسیت کودکان پیشگیری میکنید؛ چون بعضی از پودرهای لباسشویی باعث ایجاد حساسیت کودکان میشود. برای آبکشی کردن این لباسها هم بهتر است از آب سرد استفاده کنید و لباس را با ملایمت بشویید.
شستشوی پردهها
در شستشوی پردهها نیز دقت داشته باشید؛ شستشوی پردهها هم باید با توجه به جنس و رنگ پارچه پرده انجام شود تا پس از شستشو، پرده سالم بماند. بنابراین حواستان باشد پردههای نخی را با آب گرم نشویید، چون اینگونه پردهها بعد از شستشو چروک میشوند و شکل زیبای اولیه خود را از دست میدهند. همچنین برای این که پردههای تور پس از شستن خیلی چروک نشود، میتوانید آنها را به صورت نمدار آویزان کنید. با این کار دیگر احتیاجی به اتو زدن پرده هم نیست.
در نهایت به خاطر داشته باشید برخی از انواع پارچهها حتما نیاز به خشکشویی دارد و نباید آنها را در ماشین لباسشویی و به شیوه معمول شست.
با رعایت نکاتی اینچنین میتوانید عمر لباسها، پردهها، ملحفهها و دیگر پوشاک را افزایش دهید و زیبایی ظاهر آنها را نیز حفظ کنید.
>> جام جم/ مرضیه عالمی
* شما چه نظری دارید؟ تجربهها و نظراتتان را در این زمینه، با ما در میان بگذارید *
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت