گری سیک، تحلیلگر و چهره امنیتی نام‌آشنای آمریکایی که سابقه عضویت در شورای امنیت ملی این کشور را دارد در تحلیلی، از بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی به‌عنوان «چوپان دروغگو» یاد کرد.
کد خبر: ۵۸۰۷۷۶

به گزارش فارس، در این نوشته به قلم گری سیک که شبکه خبری سی‌ان‌ان آن را منتشر کرده، آمده است: نخست‌وزیر اسرائیل سیاستمدار چندان زیرکی نیست. وقتی هدفی در ذهن داشته باشد، کاری جز اغراق و طرح سناریوهای مبتنی بر مکاشفه برای طرح مدعای خود نمی‌کند. او از زمانی که در عرصه سیاست بوده، چوپان دروغگو بوده است اما مساله این است که این رویکرد او، جواب می‌دهد! این نوشته می‌افزاید: به عکس داستان آن چوپان که پس از مدتی حرف‌هایش دیگر باور نشد، هر بار نتانیاهو حرف خود را [در خصوص ایران] تکرار می‌کند، موجی از نگرانی ایجاد می‌کند. آخرین نمونه همین یکشنبه گذشته رخ داد. گری سیک افزوده است: بیش از 20سال پیش، نتانیاهو مدعی شد که ایران تا پنج سال آینده به سلاح هسته‌ای دست می‌یابد مگر آن‌که کسی دخالت کند و جلوی دستیابی این کشور را به سلاح هسته‌ای بگیرد.

از سال‌های اولیه دهه 1990، تقریبا هرسال مقامات سیاسی و اطلاعاتی اسرائیل هشدار می‌دهند که ایران ظرف مدت سه تا پنج سال به سلاح هسته‌ای دست خواهد یافت مگر آن‌که جلویش گرفته شود.

به‌نوشته گری سیک، تجربه نشان داده است که خود اسرائیل و کشورهایی نظیر آفریقای جنوبی، هند و حتی پاکستان فقیر که فاقد زیرساخت‌های صنعتی مناسب است، ظرف چند سال از تصمیم سیاسی مبنی بر ساخت سلاح هسته‌ای، توانسته‌اند به سلاح هسته‌ای دست یابند. اما ایران با زیرساخت‌های صنعتی قدرتمند، دانشگاه‌های مهندسی استثنایی، جمعیتی آموزش‌دیده و دانشمندان هسته‌ای تحصیلکرده در غرب، با گذشت سه برابر زمان مزبور هنوز سلاح هسته‌ای نساخته است. شاید علت آن همان باشد که جامعه اطلاعاتی آمریکا هم بر آن اجماع دارد؛ ایران تصمیمی برای ساخت سلاح هسته‌ای اتخاذ نکرده است.

گری سیک در ادامه نوشتار تحلیلی خود با نگاهی به سخنان یکشنبه گذشته نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی تصریح کرده است که نتانیاهو بشدت نیازمند محورهای جدیدی در گفتار خود است. تقریبا در همان زمان که نتانیاهو این حرف‌ها را می‌زد، گروهی از 29 مقام سابق آمریکایی دولت این کشور را تشویق کردند که از فرصت روی کار آمدن حسن روحانی، رئیس‌جمهور منتخب ایران برای رفع بن‌بست هسته‌ای بهره ببرد. آنان به دولت آمریکا توصیه کردند که با ایران گفت‌وگوهای دوجانبه و چندجانبه ترتیب دهد و از هرگونه اقدام تحریک‌کننده‌ای که باعث از دست رفتن این فرصت می‌شود، بپرهیزد.

گری سیک در پایان گزارش خود تاکید کرده است: ما در برهه‌ای حساس قرار داریم. رئیس‌جمهور جدید ایران ظرف کمتر از سه هفته کار خود را شروع می‌کند و ما باید بین ادامه چالش‌های گذشته که تنها به جنگی دیگر در خاورمیانه می‌انجامد یا یافتن یک راه‌حل دیپلماتیک، یکی را انتخاب کنیم. تضمینی نیست که دیپلماسی موفق شود اما ناتوانی در اقدام، یک شکست سیاسی واقعی خواهد بود.

نامه ۱۱۸ نفر از نمایندگان کنگره به اوباما

در همین حال بیش از یکصد نماینده مجلس نمایندگان آمریکا در نامه‌ای از رئیس‌جمهور این کشور خواستند با توجه به انتخاب حسن روحانی از فرصت‌های دیپلماتیک بیشتری در برابر ایران استفاده کند.به گزارش فارس و به نقل از پایگاه خبری المانیتور این نامه به امضای 118 نفر از نمایندگان مجلس نمایندگان آمریکا رسیده است.یکی از تدوین‌کنندگان این نامه گفت: این نامه که به همت «دیوید پرایس» نماینده کارولینای شمالی و «چارلز دنت» نماینده پنسیلوانیا تدوین شده است، مهم‌ترین نامه در حمایت از راهکار دیپلماسی در مواجهه با ایران از سوی مجلس نمایندگان آمریکاست.

یک سخنگوی دفتر دیوید پرایس گفت: نمایندگان سنا و کنگره تا پنجشنبه شب فرصت داشتند این نامه را امضا و حمایت خود را از محتویات آن اعلام کنند و انتظار می‌رود روز جمعه این نامه به دفتر کاخ سفید ارسال شود.

از میان 118 نماینده که این نامه را امضا کرده‌اند 14 نماینده جمهوریخواه دیده می‌شوند.در این نامه آمده است؛ این برای اولین بار نیست که یک رئیس‌جمهور میانه‌رو و خواهان اصلاحات در ایران روی کار می‌آید، بنابراین تاریخ به ما آموخته که نسبت به تغییرات معنادار خواسته شده با احتیاط برخورد کنیم.

پرایس و دنت در این نامه نوشتند؛ با توجه به شرایط بین‌المللی که آمریکا، اسرائیل و جامعه بین‌المللی در آن درگیر هستند این اشتباه است که از فرصت انتخاب دکتر حسن روحانی برای حصول یک توافق استفاده نکنیم.

اگر چه این نامه موضعی درباره تحریم‌ها یا امکان استفاده از نیروی نظامی توسط آمریکا و متحدانش علیه ایران نمی‌گیرد اما در آن آمده است؛ اگر چه اعضای مجلس نمایندگان ممکن است دیدگاه‌های مختلفی در این باره داشته باشند اما همه ما توافق داریم که رویکرد دیپلماتیک در مواجهه با ایران بخشی از استراتژی گسترده ماست.

البته در این نامه نیز ادعای مقامات آمریکایی مبنی بر تلاش ایران برای ساخت سلاح اتمی تکرار و یکی از اهداف مذاکره دولت آمریکا با ایران برای جلوگیری از این اتفاق است. این در حالی است که مقامات کشورمان همواره بر صلح‌آمیز بودن فعالیت‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران تاکید کرده و بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز تا کنون موردی از انحراف برنامه هسته‌ای ایران از اهداف صلح‌آمیز را گزارش نکرده‌اند.نامه اخیر نمایندگان آمریکایی به اوباما در حالی است که چند روز قبل هم 29 نفر از مقام‌های سابق و سفیران آمریکا با ارسال نامه‌ای به اوباما، خواستار تلاش وی برای مذاکره مستقیم با تهران و ارسال پیام تبریک به رئیس‌جمهور منتخب همزمان با مراسم تحلیف حسن روحانی شدند.

در آن نامه از دولت آمریکا خواسته شده بود از فرصت انتخاب حسن روحانی برای گشودن دریچه‌ای به منظور تعامل دو و چند جانبه با ایران استفاده کند.

در این نامه با اشاره به این‌که انتخاب حسن روحانی به عنوان یک شخصیت میانه‌رو فرصتی برای موفقیت رویکرد دیپلماسی برای حل و فصل موضوعات مورد اختلاف با ایران است، به دولت اوباما از هر گونه اقدام تحریک‌آمیز در این شرایط علیه ایران هشدار داده شده است.

این نامه به امضای مقامات پیشین آمریکایی از جمله «توماس پیکرینگ» سفیر پیشین آمریکا در سازمان ملل،«آن ماری اسلاتر» دستیار ارشد وزارت خارجه در دوره هیلاری کلینتون و «لری ویکلسون» رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا در دوره وزارت کالین پاول رسیده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها