مرغ و ماهی شکم‌پر از غذاهای خوشمزه و البته کمی پرهزینه است. غذاهایی که جزو خوراک‌های مجلسی محسوب می‌شود اما با حضور چند مهمان عزیز هم می‌توان آنها را پخت و سر سفره آورد.
کد خبر: ۵۳۱۳۸۶

از ماهی شکم‌پر شروع می‌کنیم. ماهی شکم‌پر را با روش‌های مختلفی می‌توانید تهیه کنید. اول یک یا چند عدد ماهی درسته بخرید.

می‌گوییم ماهی درسته چون در فروشگاه‌ها ماهی فیله شده هم وجود دارد ولی برای این غذا باید ماهی حتما سالم و درسته باشد. البته فرقی هم نمی‌کند که ماهی سفید باشد یا ماهی کپور یا قزل‌آلا.

هر کدام را که خریدید بعد شستن، شکمش را باز کرده و درون آن را خوب تمیز کنید سپس روی پوست و همچنین داخل شکم ماهی را نمک بزنید و بگذارید چند ساعت درون یخچال بماند تا نمک به خورد ماهی برود.

در این فاصله یکی دو عدد پیاز را درون روغن سرخ کنید. مقداری گشنیز و جعفری را هم خرد کرده و روی پیازها بریزید.

اگر ذائقه افراد خانواده اجازه می‌دهد خوب است چند حبه سیر هم درون مواد رنده کنید. حالا مقداری زرشک و کشمش را که از قبل خوب شسته‌اید همراه با کمی گردوی خرد شده و چند عدد آلو قیسی تکه شده به مواد اضافه کرده و نمک و فلفل بزنید و آن را از روی حرارت بردارید سپس مقداری تمبرهندی را با آب ولرم خیس بدهید، بعد از یک ساعت عصاره آن را گرفته و داخل مواد قبلی بریزید و خوب به هم بزنید.

آنچه به دست می‌آید همان چیزی است که باید داخل شکم ماهی بگذارید، پس از این کار با یک نخ و سوزن تمیز شکم ماهی را بدوزید.

حالا روی پوست ماهی را چند برش عمیق بدهید و بنا بر ذائقه بچه‌ها و بزرگ‌ترها، لیمو یا نارنج تازه را خوب بشویید حلقه‌حلقه کرده و روی ماهی را با آنها بپوشانید.

ماهی را داخل فویل بپیچید و آن را درون فر که از قبل با حرارت 200 درجه سانتی‌گراد گرم کرده‌اید، 45 دقیقه بگذارید تا بپزد.

اگر می‌خواهید روی ماهی برشته شود، در پایان این مدت فویل را بردارید و بگذارید تا کمی در فر بماند تا ماهی برشته شود.

یک روش دیگر

ماهی شکم‌پر را می‌توانید به روش دیگری نیز طبخ کنید. در این شیوه مقداری مغز گردو سائیده شده و کشمش و آب انار ترش و رب انار و مقداری گشنیز خرد شده را با نمک و فلفل و گلپر مخلوط می‌کنیم و درون شکم ماهی قرار می‌دهیم و مثل روش اول با نخ و سوزن آن را می‌دوزیم. سپس این ماهی را به مدت نیم ساعت درون فر با حرارت متوسط قرار می‌دهیم.

اگر فر ندارید اصلا نگران نشوید، این ماهی را می‌توانید در ماهیتابه نیز سرخ کنید.

مرغ شکم‌پر

همان‌طور که در ابتدای مطلب گفتیم، مرغ شکم‌پر نیز غذایی خوشمزه و مجلسی است. برای تهیه این غذا بسته به تعداد مهمان‌ها یک یا چند عدد مرغ کامل و با پوست بخرید، خوب آن را بشوئید و داخل شکمش را تمیز کنید. گوشت مرغ را از روی سینه با چاقو بشکافید ولی مراقب باشید که مرغ صدمه دیگری نبیند.

برای مواد داخل شکم مرغ، دو عدد پیاز را خلالی کرده و در روغن سرخ نمائید. بعد سبزی مخصوص این غذا را که شامل جعفری، گشنیز و کمی ترخون است، خرد کرده و داخل پیازها بریزید.

چند عدد گردو را نیز خرد کرده با کمی زرشک شسته شده، آلو، نمک، فلفل و زردچوبه داخل بقیه مواد بریزید و بعد از کمی تفت دادن آن را از روی شعله بردارید سپس مقداری زعفران را با کمی آبجوش مخلوط کرده، داخل مواد دیگر بریزید و خوب آنها را با هم مخلوط کنید.

این مواد را داخل شکم مرغ بریزید تا پر شود. حالا شکم مرغ را هم مانند ماهی با نخ و سوزن بدوزید و بگذارید داخل فر با حرارت 350 درجه سانتی‌گراد، به مدت یک ساعت بماند تا بپزد.

این مرغ را هم مانند ماهی شکم‌پر می‌توانید در ماهیتابه سرخ کنید.

یک مرغ شکم‌پر دیگر

روش دیگر طبخ مرغ شکم پر نیز به این ترتیب است، اول مرغ را که خوب شسته‌ایم سرخ کرده و کنار می‌گذاریم. سه عدد پیاز را در روغن سرخ می‌کنیم تا طلایی شود.

بعد سبزی مخصوص را که شامل پیازچه، جعفری، گشنیز، نعنا و شوید خرد شده است، ، داخل پیازها ریخته و تفت می‌دهیم.

حدود 10 عدد گردو را خرد می‌کنیم و همراه با مقداری رب انار ترش و تعدادی آلو در مواد ریخته و با نمک، فلفل و زردچوبه تفت می‌دهیم.

با ماده به دست آمده داخل شکم مرغ را پر کرده و آن را می‌دوزیم و می‌گذاریم با مقداری آب و بقیه مواد آرام آرام بجوشد و بپزد. البته با اردک یا غاز نیز می‌توانید این غذای خوش‌خوراک را تهیه کنید. (جام جم - ضمیمه چاردیواری)

مرضیه عالمی

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها