انسان رسانه‌های جهانی، راوی جنایت‌های صهیونی

حادثه تروریستی رقم‌خورده در ایران طی یک نبرد نابرابر ۱۲روزه، چیزی است که هنوز هم باید از آن گفت و روایت کرد‌؛ روایتی که بتواند خارج از جریان مرسوم رسانه‌های مطرح جهان، که گاه و بیگاه با سمت‌وسوی سیاسی خود روایتگری را مختل می‌کنند، حرکت کرده و یک صدای واحد ایجاد کند.
حادثه تروریستی رقم‌خورده در ایران طی یک نبرد نابرابر ۱۲روزه، چیزی است که هنوز هم باید از آن گفت و روایت کرد‌؛ روایتی که بتواند خارج از جریان مرسوم رسانه‌های مطرح جهان، که گاه و بیگاه با سمت‌وسوی سیاسی خود روایتگری را مختل می‌کنند، حرکت کرده و یک صدای واحد ایجاد کند.
کد خبر: ۱۵۱۰۹۲۳
نویسنده سپیده اشرفی - گروه رسانه
 
روایت این مسأله از سوی رسانه‌های آزاد جهان از آنجایی اهمیت دارد که در جریان این حملات، تلاش شده بود صدای رسانه‌ملی نیز خاموش شود.شاهد آن،ساختمان سوخته‌ای است که حالامحل بازدید بسیاری ازافراد شده است.معاونت برون‌مرزی در ادامه این جریان صحبت از تروریسم رسانه‌ای علیه ایران، تلاش کرده روایت متفاوتی را رقم بزند و با دعوت از فعالان رسانه‌ای سراسر جهان، کارزار جهانی «محکومیت تروریسم علیه رسانه» را کلید بزند. این کارزار با حضور یک تیم ۱۵نفره از خبرنگاران، فعالان رسانه و فرهنگ رقم خورده تا این افراد شاهد زخم‌های تروریستی اسرائیل در تهران شوند. 
 
روایت یک جنایت 
بر این اساس، جمعی از خبرنگاران از کشورهای مختلف جهان (آمریکا، انگلیس، اسپانیا، آلمان، کانادا، برزیل، الجزایر، لبنان و...‌) در چارچوب رویدادی با عنوان محکومیت تروریسم علیه رسانه، به میزبانی مرکز رسانه‌ای صبح، از مکان‌های مورد حمله رژیم‌صهیونیستی در تهران بازدید کرده‌اند. تمرکز این رویداد بر افشای جنایات رژیم اشغالگر قدس علیه رسانه‌ها و زیرساخت‌های ایران تمرکز دارد. این برنامه چهار روزه (۲۶ تا ۳۰ تیرماه) با هدف بزرگداشت شهدای رسانه و تولید روایت‌های مستقل از اقتدار و همبستگی ملت ایران در برابر حملات تروریستی رژیم‌صهیونیستی برگزار می‌شود. خبرنگاران خارجی، همراه با همتایان داخلی، از نزدیک شاهد ویرانی‌های ناشی از حملات ۱۲ روزه اخیر رژیم‌صهیونیستی خواهند بود و فرصت مخابره گزارش‌های مستند به مخاطبان جهانی را خواهند داشت. این رویداد که به همت معاونت برون‌مرزی سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران تدارک دیده‌شده، بستری برای تقویت پوشش رسانه‌ای مستقل فراهم می‌کند و تلاشی برای مقابله با روایت‌های تحریف‌شده رسانه‌های غربی است. تمرکز اصلی بر مکان‌هایی است که در جریان حملات رژیم‌صهیونیستی آسیب دیده‌اند، ازجمله مراکز رسانه‌ای که هدف تروریسم دولتی اسرائیل قرار گرفته‌اند. 
 
نگاهی به یک تیم رسانه‌ای
در تیم رسانه‌ای و ترکیب افرادی که به ایران آمده‌اند، طیف گسترده‌ای از فعالان اجتماعی، خبرنگاران و فعالان سیاسی به چشم می‌خورند. برخی از این افراد خبرنگار هستند و برخی به واسطه فعالیت در رسانه‌های اجتماعی، شناخته‌شده‌اند. از جمله تیم ۱۵ نفره خبرنگارانی که در این بازدید حضور دارند، می‌توان به رضوانه اخترمتین اشاره کرد که فعال فضای مجازی و حامی فلسطین است و در شبکه‌های اجتماعی منتقد جدی سیاست‌های آمریکاست. صفحه او در تیک‌تاک بیش از ۳۰۰ هزار دنبال‌کننده دارد. دیگو سکوئرا، خبرنگار دیگری است که در این تیم حضور دارد. او نویسنده، مترجم و تحلیلگر سیاسی ونزوئلایی ساکن کاراکاس است که با این تیم خبری به ایران آمده است. دیگو از بنیان‌گذاران یک رسانه تحقیقی ونزوئلایی است و در زمینه موضوعات ژئوپلیتیک، جنگ‌های نوین، درگیری‌های جهانی و تاریخ و سیاست آمریکای لاتین و ونزوئلا فعالیت می‌کند. 
جیووانا ویال، خبرنگار و مستندساز برزیلی‌تبار، از دیگر افرادی است که در این تیم حضور دارد. او در بیروت اقامت دارد و در حوزه‌های مرتبط با بحران‌های انسانی، درگیری‌های خاورمیانه و حقوق‌بشر فعالیت می‌کند. او موضعی انتقادی، فعالانه و حقوق‌محور نسبت به اسرائیل دارد و نقش رسانه‌ها را در حمایت از روایت رسمی اسرائیل زیر سؤال می‌برد. مصطفی وهبی، تهیه‌کننده حرفه‌ای و مدیر اجرایی رسانه‌ای لبنانی، ‌فرد دیگر این تیم رسانه‌ای سفر کرده به ایران است. او در تولید مستند و فیلم‌های مرتبط با این حوزه نقش کلیدی دارد. رجاء بن عیاد، خبرنگار اهل الجزایر ساکن لبنان است که در این تیم حضور دارد. او در شبکه العربی به فعالیت مشغول است. آدام شمس‌الدین، روزنامه‌نگار و گزارشگر تلویزیونی مستقر در بیروت لبنان را هم باید دیگر فعال رسانه‌ای این تیم دانست. او در زمینه پوشش اخبار سیاسی محلی و بین‌المللی فعالیت می‌کند و از سال ۲۰۱۴ در شبکه الجدید قلم می‌زند. 
ریچارد توماس مدهرست، فرد دیگر تیم بازدیدکننده از ایران است. او خبرنگار و تحلیلگر سیاسی است که یک بار در لندن و یک بار در اتریش بازداشت و تجهیزات رسانه‌ای‌اش ضبط شده بود. او ایران را به‌عنوان یکی از ستون‌های مقاومت در برابر سلطه غرب معرفی می‌کند. جنیفر کونینگز، پرستار روانپزشکی و معاینه‌گر پزشکی قانونی در نیویورک است که به‌دلیل حمایتش از مردم غزه، از کار اخراج شده است. او با گروهی ضد اسرائیلی همکاری دارد و در اعتراضات علیه اسرائیل از جمله مقابل سفارت این کشور در نیویورک حضور داشته است. سادیا حنان، مستندساز آمریکایی و همکار رضوانه‌ اختر‌متین دیگر همراه این است. 
 
یک تیم متنوع 
اما در جمع این تیم رسانه‌ای، برخی اهالی حوزه فرهنگ و هنر کشورهای دیگر هم دیده می‌شوند؛ افرادی که در حوزه خود تاثیرگذار بوده و خلاف جریان مرسوم رسانه‌ای غالب در جهان فعالیت کرده‌اند. به عنوان مثال، آندریا لاندک فیلم‌ساز، کارگردان، فیلمبردار و تدوینگر آلمانی ساکن فرانسه که با مستند خود در جشنواره بین‌المللی رسانه‌ای صبح در تهران، جایزه دریافت کرده بود، حالا به همراه این تیم به ایران سفر کرده است.رضوان مرتضی راهم باید دیگرفردرسانه‌ای این تیم دانست که فیلمساز، مستندسازوتحلیلگر برجسته لبنانی است.اوسابقه بیش از۱۵سال سابقه فعالیت روزنامه‌نگاری،تولید مستندوتحلیل سیاسی دارد و به‌دلیل پوشش خبری و تحلیل‌های عمیق خود در مورد مسائل منطقه‌ای، به‌ویژه در لبنان و سوریه، شناخته‌شده است. 
پاتریشیا سیمون، روزنامه‌نگار اسپانیایی در زمینه حقوق بشر نیز همراه این گروه به ایران آمده است. او یکی از بنیان‌گذاران و معاون سابق نشریه‌ای برجسته در اسپانیاست که گزارش‌هایی پیرامون بیش از ۲۵ کشور تهیه کرده است. همچنین کلا والش، فعال سیاسی اهل بوستون را باید دیگر فرد حاضر در این تیم دانست. او به‌دنبال حمایت از جنبش‌های ضداسرائیلی است. جیک گرین، خبرنگار انگلیسی ساکن لبنان نیز دیگر فرد این تیم رسانه‌ای است که به ایران آمده است. ریکاردو گارسیا ویلانووا، عکاس و روزنامه‌نگار مستقل اسپانیایی را نیز باید دیگر فرد تیم فوق این که بیش از ۲۰ سال در زمینه پوشش مناطق جنگی و بحران‌های انسانی فعالیت داشته است. ازجمله دستاوردهای او می‌توان به نامزدی جایزه پولیتزردرسال۲۰۱۰ توسط وال‌استریت ژورنال، دریافت جوایز متعدد از وردپرس فوتو، پیکچرز و جایزه «روری‌پک» برای مستندی که ساخته بود اشاره کرد. 
 
همبستگی اصحاب رسانه‌ای کل جهان 
این تیم رسانه‌ای با توجه به هدف رویداد محکومیت تروریسم علیه رسانه که تمرکز بر بقایای حمله تروریستی اسرائیل به تهران است، تاکنون از پارک ملی هوافضای ایران، برخی ساختمان‌های مسکونی هدف گرفته‌شده توسط رژیم صهیونیستی و منازل تخریب‌شده دانشمندان هسته‌ای و همچنین گلزار شهدای تهران بازدید کرده‌اند. 
نقطه‌عطف این رویداد رسانه‌ای، برگزاری مراسم گرامیداشت شهدای رسانه‌ای است که در همین جنگ ۱۲روزه به‌دست رژیم صهیونیستی به شهادت رسیدند و به‌نوعی اعلام همبستگی اصحاب رسانه‌ای کل دنیا با این شهداست. همچنین، کارزاری رسمی هم در آن روز رونمایی خواهد شد که اصحاب رسانه و شهروندان از سراسر جهان می‌توانند در آن مشارکت کنند. این کارزار ضمن محکومیت جنایت‌های رژیم صهیونیستی علیه اصحاب رسانه در سراسر جهان، این درخواست را از سازمان ملل متحد و مؤسسات غیردولتی حقوق بشری دارد که روز حمله به صداوسیما به‌عنوان روز جهانی محکومیت تروریسم علیه رسانه ثبت شود. بر همین اساس، مرکز رسانه‌ای صبح، ذیل معاونت برون‌مرزی صداوسیما، پس‌از دریافت درخواست‌های مکرر اصحاب رسانه خارجی که به‌دنبال حضور در ایران و تهیه گزارش بودند، فراخوانی را منتشر کرد و درنهایت از میان بیش از ۱۰۰ درخواست دریافتی، ۱۵ خبرنگار خارجی به تهران آمده‌اند تا خودشان شاهد و راوی جنایت‌های رژیم صهیونیستی به‌ویژه علیه شهروندان غیرنظامی ایران و البته اقتدار و همدلی ایران باشند. 
 
اسرائیل می‌خواهد خبرنگاران را ساکت کند 
اعضای این تیم رسانه‌ای علاوه بر تولیداتی که در رسانه‌های خود و فضای مجازی دارند، برخی نکات را در ارتباط با بازدید خود بیان کرده‌اند. به عنوان مثال جنیفر کونینگز، خبرنگار آمریکایی گفته است که آنچه رسانه‌های غربی از ایران بازتاب می‌دهند صرفا پروپاگانداست اما در اینجا شاهد «تهرانی زیبا» با مردمانی «بسیار مهربان» هستند. 
ریچارد مدهرست، روزنامه‌نگار حوزه بین‌الملل نیز در بخشی از مصاحبه خود در گفت‌وگوی شبکه خبر گفته است: من اولین خبرنگار در انگلیس هستم که به‌دلیل مسائل مرتبط با تروریسم بازداشت شدم. به نظرم مهم است که فداکاری‌های انجام‌شده در غزه و حتی در ایران را به‌یاد بیاوریم و قدر بدانیم. یکی از همکاران شجاع شما کارش را باوجود حمله ادامه داد و برخی همکاران شما در ایران هم به شهادت رسیدند. ما پیش از این درغزه و لبنان هم بیش از ۲۰۰خبرنگار را دراین راه ازدست داده بودیم. معتقدم که این خبرنگاران هزینه‌های بسیار بیشتری نسبت به من پرداخته‌اند. البته من هم تحت پیگرد و بازداشت قرار گرفته بودم و این همان آزادی بیان ادعایی انگلیس است. یک سال ازمن بازجویی کردند و درنهایت هیچ اتهامی علیه من مطرح نشد. این فشار، پیامی برای دیگر خبرنگاران بود تا آنها را ساکت کنند. حتی در اتریش، دستگاه اطلاعاتی آنجا به من حمله کرد. خودم احساس می‌کنم که پشت این حملات، رژیم صهیونیستی بود. به‌هرحال احساس می‌کنم یک استاندارد دوگانه دراین‌خصوص وجود دارد. من تنها خبرنگاری نبوده‌ام که هدف این حملات قرار گرفته‌ام. ما شاهد هستیم که اسرائیل به دولت انگلیس فشار وارد می‌کند تا خبرنگاران را ساکت و وجهه خود را حفظ کند. به نظرم اگر کار ما تاثیر نداشت، این فشار وارد نمی‌شد.
 
نگاه ویژه خبرنگار آمریکایی به حملات اسرائیل 
کلا والش، خبرنگار آمریکایی نیز در صحبت‌هایی گفته است: مردم ایران می‌گویند جنگ، آنها را قوی‌تر کرده است. او گفته که بمب‌ها مناطق مسکونی ایران را هدف قرار داده‌اند و فناوری پشت همین بمب‌ها از حیاط خلوت کشورش آمده است. والش همچنین تأکید می‌کند که تجاوز اسرائیل و آمریکا علیه کل ایران و همه ایرانیان بوده است. او گفته است: در حین قدم زدن در این خرابه‌ها شاهد هستیم که مردم در کنار عزاداری به زندگی عادی‌شان ادامه می‌دهند. این به من باوجود جنایات جنگی وحشتناکی که رخ داده، نگاه امیدبخشی می‌دهد. دیروز ما در آپارتمانی بودیم که در آن یک خانواده پنج نفره به شهادت رسیده بودند و به نظرم خیلی واضح است که این جنگ علیه توانایی‌های هسته‌ای ایران نیست بلکه یک جنگ علیه مردم ایران است که هدف خود را نابودی کل حاکمیت ایران قرار داده، چراکه ایران نماد مقاومت ضدامپریالیستی است. من سال‌هاست که این جنایت‌ها را در رسانه‌ها تماشا می‌کنم اما این‌که حالا اینجا و بین خرابه‌هایی ایستاده‌ام که اسرائیل مسبب آن بوده، بسیار تکان‌دهنده و وحشتناک است.

جنایتکاران از بیان حقیقت واهمه دارند 
معاون برون‌مرزی رسانه‌ملی نیز در همین خصوص، درباره نقش صداوسیما در ایجاد وفاق ملی و مقاومت در برابر دشمن صهیونیستی، گفته است: به نظر صداوسیما در ایجاد جبهه‌ای مقاوم و منسجم در برابر دشمن، نقش‌محوری و برجسته‌ای داشته و موجب همصدایی و همدلی مردم شده است. احمد نوروزی با بیان این‌که ما در شبکه‌های برون‌مرزی و در ایام جنگ تحمیلی ۱۲ روزه، گزارش‌های متعددی درباره جنایات اسرائیل غاصب تهیه، تولید و پخش کرده‌ایم، گفت: برخی تولیدات داخلی قوی را نیز زبان‌گردانی کرده و روی آنتن برده‌ایم. ازپنجشنبه، ۲۶تیر و در قالب برنامه‌ای چهارروزه تا ۳۰ تیر، جمعی از خبرنگاران بین‌المللی از کشورهای مختلف جهان در چارچوب رویدادی با عنوان «محکومیت تروریسم علیه رسانه»، به میزبانی مرکز رسانه‌ای صبح، به تهران آمده و در حال بازدید از مکان‌های مورد حمله رژیم صهیونیستی هستند.به گفته نوروزی این رویداد نقطه شروعی برای مجموعه‌ای از اقدامات رسانه‌ای و حقوقی در سطح بین‌المللی و رسانه‌های جهان خواهد بود تا رژیم غاصب صهیونی و هم‌پیمانان آنها را بابت جنایت‌هایی که انجام می‌دهند، به‌عنوان لکه ننگی در تاریخ بشریت مورد پیگیری قرار دهیم.
معاون برون‌مرزی رسانه‌ملی با بیان این‌که جنایت اسرائیل در حمله به صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران، نباید به‌سادگی فراموش نشود، به سوابق رژیم صهیونیستی در حمله به رسانه‌های جریان مقاومت اشاره و بیان کرد: طیفی که جنایت می‌کند و دائم مشغول ترور است، از گفتن حقیقت و نمایش آن نیز واهمه دارد.نوروزی ادامه داد: یکی از مقامات رژیم اسرائیل عنوان کرده بود که ما جبهه هشتمی در برابر خودمان داریم و آن جبهه رسانه است! به نظرم اتفاقا آنها درست گفته‌اند؛ چراکه اهالی رسانه به میثاق حرفه‌ای و تعهدات خود پایبندند و نمی‌توانند در برابر جنایت‌های رژیم جعلی صهیونیستی خاموش بمانند. بنابراین همه اهالی رسانه، جبهه هشتم در برابر رژیم اشغالگر قدس شریف هستند.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها