استاندار گیلان در شورای ساماندهی امور سالمندان تأکید کرد:

دهکده سلامت ویژه سالمندان در گیلان ایجاد می‌شود

استاندار گیلان از برنامه‌ریزی برای ایجاد دهکده سلامت ویژه سالمندان خبر داد و این طرح را گامی نو در راستای ارتقاء خدمات رفاهی و درمانی برای جمعیت رو به رشد سالمندان استان دانست.
کد خبر: ۱۵۰۵۶۳۷

نشست شورای ساماندهی امور سالمندان استان  با حضور هادی حق‌شناس استاندار گیلان، رئیس سازمان بهزیستی کشور، مدیران دستگاه‌های اجرایی مرتبط و جمعی از فعالان حوزه سالمندی در سالن غدیر استانداری برگزار شد.

استاندار گیلان در این نشست با بیان اینکه «استان گیلان ۶ واحد درصد سالمندتر از میانگین کشوری است»، گفت: این آمار علاوه بر هشدارهایی که در حوزه سیاستگذاری جمعیتی دارد، نشان‌دهنده افزایش امید به زندگی مردم ایران است که از جنبه‌ای مثبت، بیانگر ارتقاء شاخص‌های بهداشتی، درمانی و آموزشی کشور است.

هادی حق‌شناس با تأکید بر نقش آموزش در ارتقای کیفیت زندگی، اظهار داشت: هر فردی که در مسیر آموزش قرار می‌گیرد، چند ساعت بیشتر زندگی خواهد کرد؛ چرا که آموزش، کیفیت زیستن را ارتقاء می‌دهد.

وی ضمن قدردانی از تلاش‌های دستگاه‌های مسئول در زمینه سالمندان افزود: با نگاهی به آمار، از مجموع جمعیت سالمند استان که حدود ۴۵۰ هزار نفر است، تنها ۲۸۰ هزار نفر تحت پوشش صندوق‌های بازنشستگی کشوری، تأمین اجتماعی، بهزیستی یا کمیته امداد هستند؛ در حالی‌که بیش از ۱۷۰ هزار نفر هیچ نوع پوششی ندارند که این موضوع نیازمند توجه ویژه در سیاستگذاری‌های رفاهی و حمایتی است.

استاندار گیلان همچنین با اشاره به اینکه در کشور خانم‌ها به طور میانگین ۱۰ درصد سالمندتر از آقایان هستند و این رقم در گیلان به یک درصد بیشتر می‌رسد، افزود: این بدان معناست که بانوان سالمند نیازمند مراقبت‌های بیشتر اجتماعی، بهداشتی و روانی هستند، به ویژه آنکه در دوران سالمندی، احتمال تنهایی آنان بیشتر است.

وی با اشاره به پیشنهاد راه‌اندازی شهرک سالمندان در استان، اظهار کرد: در صورت مشارکت ۵۰ درصدی سازمان بهزیستی در تأمین زیرساخت‌ها، آماده‌ایم نسبت به اجرای سریع این طرح اقدام کنیم؛ زمین آن نیز مشخص شده و مشارکت بخش خصوصی نیز در آن پیش‌بینی شده است.

حق‌شناس با بیان اینکه جمعیت سالمندان استان بیش از جمعیت دانش‌آموزی است (۴۴۵ هزار نفر سالمند در برابر ۳۸۰ هزار دانش‌آموز)، تصریح کرد: این آمار به روشنی بیانگر آن است که در آینده، نیاز به مراکز نگهداری، خدماتی و رفاهی ویژه سالمندان از نیاز به مراکز آموزشی نیز فراتر خواهد رفت.

وی در پایان با قدردانی از همه دستگاه‌های اجرایی، نهادهای حمایتی نظیر بهزیستی و خیرین فعال در حوزه سالمندی، بر ضرورت اتخاذ رویکردهای آینده‌نگرانه و علمی در مواجهه با پدیده سالمندی تأکید کرد و گفت: هر اقدامی که امروز در حوزه سالمندی انجام می‌دهیم، در حقیقت برای آینده خودمان است.

گیلان پا به سن گذاشت

رئیس سازمان بهزیستی کشور نیز در این نشست گفت: کشور ایران در حال ورود به مرحله سالمندی است اما گیلان وارد این مرحله شده است؛ جمعیت سالمندی در این استان بیشتر از میانگین کشوریست.

سیدجواد حسینی اظهار کرد: بیش از ۱۶ درصد جمعیت گیلان بالای ۶۰ سال سن دارند و این استان در حوزه سالمندی یک موج جلوتر است.

وی با بیان اینکه تاکنون ۱۶ شهر دوستدار سالمند در کشور راه‌اندازی شده که باید گسترش یابد اضافه کرد: راه‌اندازی ۱۷ باشگاه توانمندسازی سالمندان با عنوان «بهزیست معلم» در گیلان مدنظر است.

وی در ادامه با بیان اینکه سال جاری در حوزه بهزیستی گیلان برنامه‌های مهمی در دستور کار قرار گرفته است اضافه کرد: ایجاد هزار و ۵۰۰ فرصت شغلی، ایجاد پنل خورشیدی به صورت سه مگاواتی با سهامداران مددجو و به صفر رساندن پشت نوبتی‌های بهزیستی در دهک‌های نخست از جمله این برنامه‌هاست که باید تحقق یابد.

رئیس سازمان بهزیستی بیان کرد: در سال جاری تمام کسانی که از فرصت ازدواج در جامعه هدف بهزیستی گیلان برخوردار شوند، جهیزیه آنان به طور کامل تامین می‌شود؛ ضمن اینکه ۶ هزار دانشجو و دانش‌آموز جامعه هدف این نهاد تحت حمایت ویژه توانمندسازی قرار می‌گیرند.

وی با بیان اینکه تمام زنان سرپرست خانوار روستایی تحت پوشش بهزیستی گیلان نیز بیمه اجتماعی رایگان خواهند شد اضافه کرد: ۴۱۰ گروه از زنان سرپرست خانوار با عنوان صندوق‌های خرد مالی تحت حمایت قرار می‌گیرند.

رئیس سازمان بهزیستی بیان کرد: همچنین راه اندازی اورژانس اجتماعی با کیفیت در شهرستان خمام یکی دیگر از برنامه‌های سال جاری در استان است.

در پایان این نشست احکام اعضای شورای سالمندان و شهر دوستدار سالمندان با حضور استاندار گیلان و رئیس سازمان بهزیستی کشور اهدا شد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
جا مانده از نسل هوش مصنوعی

در گفت‌وگو با یک جامعه‌شناس، تهدیدات و فرصت‌های هوش مصنوعی برای خانواده‌های ایرانی را بررسی کرده‌ایم

جا مانده از نسل هوش مصنوعی

نیازمندی ها