گفت‌وگو با عوامل برنامه‌ساز رادیو معارف

یار مهربان کیست؟

در سالگرد تاسیس رادیومعارف پای صحبت برخی عوامل این شبکه نشستیم

۲۷ سال با صدای فضیلت

شبکه رادیویی معارف برای سال جدید چشم‌اندازی نو ترسیم کرده؛ چشم‌اندازی که روشن می‌کند چه اهداف و رویکردی باید در پیش گرفته شود و به نوعی مسیرش را برای آینده مشخص کرده اما آنچه که حائزاهمیت است، قدم گذاشتن در مسیری شفاف و روشن خواهد بود، چرا که برای رسیدن به آنچه که ترسیم شده با اشتیاق، انگیزه و اطمینان بیشتر قدم‌ها برداشته می‌شود.
شبکه رادیویی معارف برای سال جدید چشم‌اندازی نو ترسیم کرده؛ چشم‌اندازی که روشن می‌کند چه اهداف و رویکردی باید در پیش گرفته شود و به نوعی مسیرش را برای آینده مشخص کرده اما آنچه که حائزاهمیت است، قدم گذاشتن در مسیری شفاف و روشن خواهد بود، چرا که برای رسیدن به آنچه که ترسیم شده با اشتیاق، انگیزه و اطمینان بیشتر قدم‌ها برداشته می‌شود.
کد خبر: ۱۵۰۱۶۶۲
 
شبکه‌ای که به امید روزهای روشن، همزمان با ولادت حضرت معصومه‌(س) جشن ۲۷سالگی‌اش را جشن می‌گیرد. به بهانه سالگرد شبکه رادیویی با برخی از دست‌اندرکاران این شبکه رادیویی گفت‌و‌گو شده که در ادامه می‌خوانید.
     
تلاش برای جذب مخاطب جوان
مسعود کاویانی، مدیر شبکه رادیویی معارف در آستانه بیست‌و‌هفتمین سالگرد تأسیس رادیو معارف که همزمان با ولادت حضرت معصومه(س) است، می‌گوید: همان‌طور که می‌دانید سال ۱۴۰۳ یکی از سال‌های پرفراز و نشیب در طول حیات انقلاب اسلامی بوده‌، از عملیات وعده صادق گرفته تا شهادت شهید جمهور، پس از آن انتخابات ریاست‌جمهوری و همچنین عملیات وعده صادق ۲ و شهادت سید مقاومت و اتفاقات ریز و درشت دیگری که سال ۱۴۰۳ را به یک سال سخت برای عوامل رسانه تبدیل کرد‌. شاید به شکلی بتوان گفت که این سال برای بسیاری از رسانه‌های داخلی و خارجی یک سال سراسر آزمون بوده است. در اینجا می‌بایست خدای متعال را شکر کنیم که رادیو معارف تمام این امتحانات را با افتخار و سربلندی پشت‌سر گذاشت. رادیو معارف در تمام این بزنگاه‌های حیاتی که رسانه نقشی بی‌بدیل را ایفا می‌کرد، توانست عملیات رسانه‌ای بهنگام را به انجام برساند. این به‌ این معناست که فاصله تشکیل جلسه اتاق فکر اولیه، طراحی و اجرای عملیات یعنی برنامه‌سازی در کوتاه‌ترین زمان ممکن و با کیفیتی مثال‌زدنی اتفاق افتاده است. به‌نظرم مهم‌ترین اتفاق کاری سال ۱۴۰۳ برای شبکه رادیویی معارف، توانایی انجام عملیات رسانه‌ای در بزنگاه‌های حیاتی این سال تلقی می‌شود.وی در ادامه با پاسخ به این پرسش که رادیو معارف برای سال ۱۴۰۴ چه چشم‌اندازی طراحی کرده، خاطرنشان می‌کند: سال ۱۴۰۴ تلاش می‌کنیم تا با در‌نظر گرفتن مهم‌ترین موضوعات و اولویت‌بندی صحیح، محتوای مناسب را با ساختار هنری و رسانه‌ای تقدیم مخاطبان کنیم. شاید بتوان گفت که در سال ۱۴۰۴ یکی از مهم‌ترین وظایف رادیو معارف پرداختن به مقوله شعار سال و تلاش برای جذب مخاطب جوان است. در کنار آن تلاش خواهیم کرد تا با برقراری ارتباط با مراکز استان‌ها، امکان ارائه خدمت مضاعف به هموطنان گرامی در سراسر استان‌های کشور را فراهم آوریم.
کاویانی درباره راهکارهایی که برای حفظ مخاطب و جذب مخاطبان جدید اندیشیده می‌شود، توضیح می‌دهد: مهم‌ترین کاری که برای حفظ مخاطبان و همچنین افزایش جامعه آماری مخاطبان در سال‌جاری انجام خواهیم داد، بازمهندسی جدول پخش به‌منظور توجه به ذائقه، میل و خواسته مخاطبان و همچنین تمرکز بیشتر به کیفیت برنامه‌ها و ارتقای سطح کیفی برنامه خواهد بود.مدیر شبکه رادیویی معارف در پایان به مخاطبانش قول می‌دهد که با عزمی راسخ و انگیزه دوچندان بکوشیم تا بهترین محتوای ممکن را تقدیم‌شان کنیم و همان‌طور که گفته شد تلاش خواهیم کرد تا سطح بالاتری از کیفیت تولیدات رادیویی به مخاطبان ارائه شود.
     
صداقت در گویندگی
 رضا ملایی، یکی از گوینده‌های قدیمی رادیو معارف است که اجرای برنامه تلویزیونی «سمت خدا» از شبکه سه را هم برعهده دارد. او درباره برنامه‌هایش توضیح می‌دهد؟ از سال ۱۳۸۵ به گویندگی و اجرا مشغول هستم و قبل از آن چند سال گزارشگر رادیو معارف بودم. در سبک گویندگی و اجرا از کسی تقلید نمی‌کنم و الگوی خاصی نداشته‌ام ولی در سختکوشی، یادگیری مستمر و سبک زندگی حرفه‌ای همیشه از مرحوم استاد دوستی و برخی از بزرگان رادیو الگو گرفته‌ام. امسال هم مثل۱۱سال گذشته اجرای برنامه صبحگاهی«مهربان باشیم»رابه صورت یک‌ هفته درمیان و اجرای برخی از ویژه‌برنامه‌های مناسبتی را برعهده دارم. چون مدتی است در کنار رادی؛ اجرای تلویزیونی هم دارم، لذا موفقیت در هر دو عرصه و خدمت شایسته به رسانه‌ملی در هر دو زمینه برایم مهم است.وی در پاسخ به این پرسش که چه تدابیری اندیشیده‌اید برای این‌که مخاطب را بیشتر پای برنامه نگه دارید، می‌گوید: رمز جذب و حفظ مخاطب فعال و پای کار، چند نکته است؛ صداقت در گویندگی و اجرا، پرهیز از نقش بازی کردن، استفاده حداکثر از توان و انرژی بدون کم‌فروشی در اجرا، به‌روزآوری اطلاعات و حداکثر مطالعه و صمیمیت با مخاطب در عین رعایت ادب و احترام.
     
زنده نگه داشتن فضای تعاملی
 سیده‌منیره موسوی، یکی از تهیه‌کنند‌گان فعال این شبکه رادیویی است و درباره این که الگویش در این حرفه چه کسانی هستند، می‌گوید: ۱۱ سال است که افتخار همراهی با رادیو معارف را دارم. در این سال‌ها افراد و اساتید بسیاری، هرکدام در بخشی از مسیر حرفه‌ای‌ام، الگو و راهنمایم بوده‌اند و از هرکدام چیزی آموخته‌ام. در طول این سال‌ها، برنامه‌های متنوعی را تقدیم شنوندگان کرده‌ام اما یکی از خاطره‌انگیزترین آنها ویژه‌‌برنامه ‌«حسینیه» در روز عاشورا بود که همه‌ عوامل در فضای معنوی استودیو به امامت کارشناس برنامه، نماز ظهر عاشورا را با هم اقامه کردیم. حال‌و‌هوای آن روز، برایم تا همیشه ماندگار و الهام‌بخش خواهد بود.وی ادامه می‌دهد: ازبرنامه‌هایی که تهیه‌کنندگی آن را برعهده دارم، می‌توانم به برنامه‌ «پرسمان تربیتی» اشاره کنم که با توجه به نیاز و علاقه مخاطبان، با استقبال خوبی روبه‌رو خواهد شد. همچنین «اذانگاهی صبح نیاز» با فضای معنوی و دلنشین، همچنان یکی از برنامه‌های مورد علاقه‌ام است.
موسوی درباره این پرسش که آگاهی شما از مطالبات و دغدغه‌های مردم تا چه میزان است، عنوان می‌کند: پیشنهادها و انتقادهای مخاطبان همیشه برایم راهنمای ارزشمندی در مسیر برنامه‌سازی بوده و معتقدم رادیو بدون توجه به بازخوردهای شنوندگان، معنای واقعی خودش را از دست می‌دهد. ما تلاش می‌کنیم فضای تعاملی را همیشه زنده نگه داریم و تمام پیام‌ها و پیشنهادهایی را که به دست‌مان می‌رسد با دقت بررسی کنیم. بسیاری از ایده‌ها و حتی موضوعات برنامه‌ها، یا از دل همین بازخوردها متولد شده‌اند یا با الهام از آنها شکل گرفته‌اند.
تهیه‌کننده برنامه‌ پرسمان تربیتی درخصوص حمایت و همراهی مخاطبان توضیح می‌دهد: حضور کارشناسان خبره، ایجاد فضای تعاملی و پاسخگویی به سؤالات، البته ارائه محتوا با لحنی صمیمی و صادقانه باعث شده مخاطبان ارتباط دوستانه‌ای با رادیو معارف داشته باشند. همچنین بهره‌گیری از ابزارهای جدید و حتی تکنولوژی‌هایی مانند شبکه‌های اجتماعی و بسترهای پیام‌رسان، به جلب حمایت و همراهی مخاطبان کمک می‌کند تا بتوانیم حتی بیشتر و بهتر در کنار آنان باشیم و سهم مؤثرتری در حال خوب شنوندگان داشته باشیم. به امید روزهای روشن‌تر برای رادیو معارف و همه‌ همکاران و شنوندگان خوب‌مان.
     
۳۰ سال با بهترین اجرا
رضا حبیبی از گوینده‌های خیلی قدیمی است که ۳۰سال است کار اجرا می‌کند. او می‌گوید: حدود ۳۰ است که اجرا می‌کنم اما ۱۲سالش در رسانه بوده و سعی می‌کنم از هر مجری نکات مثبت و منفی را دریافت کنم و بعد از پردازش برای اجرای خودم از نتایج مثبتش بهره‌مند شوم.وی درباره بهترین برنامه‌ای که گوینده‌اش بوده، توضیح می‌دهد: برنامه «تا جمعه ظهور» با موضوع مهدویت، برنامه «به رنگ خدا» با موضوع اجتماعی، برنامه عصر جوانی، برنامه پرسمان، برنامه‌های ماه مبارک، برنامه‌های مناسبتی و... بهترین برنامه‌هایم هستند. البته همیشه سعی کردم هر برنامه‌ای را که قبول می‌کنم بهترین اجرا را داشته باشم.حبیبی با اشاره به برنامه و چشم‌اندازی که برای امسال دارد، بیان می‌کند: از برنامه‌هایی که امسال اجرای آن را برعهده دارم، می‌توانم به عصر جوانی اشاره کنم که مسابقه عصرگاهی رادیو معارف است. در حد توان با صلاحدید مدیران در خدمت مردم خوب‌مان هستم و سعی می‌کنم در زمان اجرا خودم باشم، با مخاطب با احترام و البته صمیمی صحبت کنم، حرف دل مردم را بر زبان جاری و از اغراق و اطناب و... در حد توان پرهیز کنم.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
۲۵ سال با «جام‌جم»

گفت‌وگو با دکتر مراد عنادی، مدیرعامل موسسه«جام‌جم» در آستانه بیست و ششمین سالگرد انتشار این روزنامه

۲۵ سال با «جام‌جم»

نیازمندی ها