گیاه کالانکوئه که متعلق به ماداگاسکار است، گیاهی آپارتمانی بوده و مراقبت از آن بسیار آسان است. این گیاه، کوچک و بوتهای است و دارای برگهای ضخیم و بوتهایشکل نیز میباشد. گلهای این گیاه به رنگهای مختلفی از قبیل قرمز، نارنجی، زرد، سفید و صورتی است. برخی از گونههای این گیاه دارای گلهای دو رنگ است و هرچه روزها کوتاهتر باشد، این گیاه گلهای بیشتری خواهد داشت. لازم به ذکر است که همه انواع گیاهان کالانکوئه سمی هستند.
نور
گرچه گیاه کالانکوئه نیازمند نور غیرمستقیم خورشید است اما با این حال در صورت قرار گرفتن در معرض نور آفتاب در فصول بهار، پاییز و زمستان مشکلی برای آن بهوجود نخواهد آمد اما قرار گرفتن در معرض نور مستقیم آفتاب در فصل تابستان منجر به سوختن برگهای این گیاه خواهد شد. این گیاه در روزهایی از سال که کوتاهترند گل بیشتری میدهد.
آبیاری
از آنجایی که این گیاه توانایی ذخیرهسازی آب برای مدت طولانی را دارد، نیازی به آبیاری آن در دفعات پیدرپی وجود نخواهد داشت و فقط کافیست اجازه دهید خاک گیاه قبل از آبیاری کاملا خشک شود. برای آبیاری این گیاه کافی است سینی زهکشی گلدان را بهمدت ۱۰ دقیقه پر از آب کنید که این امر به خشک ماندن برگها و جلوگیری از بروز بیماریهای مرتبط با آبیاری بیش از حد گیاه شامل کپکهای پودری و پوسیدگی ریشههای گیاه کمک خواهد کرد.
کوددهی
این گیاه به یک بار کوددهی درماه درطول فصل رشد نیازمند است. کودمورد نیاز این گیاه، کود مایع حاوی ازت است و در صورت خشک بودن خاک، بهتراست قبل از کوددهی آن را آبیاری کنید که این امر به جلوگیری از سوزاندن ریشههای گیاه کمک میکند.
دما
دمای مورد نیاز رشد برای گیاهان کالانکوئه دمای ۱۵تا۱۸درجه سانتیگراد است. درجه حرارت کمتر از ۴ درجه سانتیگراد باعث آسیب رسیدن به این گیاه خواهد شد. از قرار دادن این گیاه در مکانهای سرد در طول فصل زمستان خودداری کنید.
رطوبت
رطوبت بالا باعث آسیب رسیدن به این گیاه شده و منجر به ابتلای آن به بیماریها و آفات مختلف مانند کپکپودری خواهد شد.
گل دهی
بهمنظور افزایش تعداد گلهای کالانکوئه بهتر است آن را به مدت ۱۴ ساعت در طول شبانهروز در مکانی تاریک قرار داده و در باقی روز آن را از نور غیرمستقیم خورشید بهرهمند سازید.
آفات
گرچه گیاهان کالانکوئه در برابر آفات مقاومند اما با اینحال در صورت نگهداری این گیاه در خارج از محیط منزل در طول فصل تابستان، امکان جذب آفاتی همچون کنههای عنکبوتی، حشرات مقیاس و شتهها وجود خواهد داشت که بهمنظور از بین بردن این آفات تنها کافی است از صابونهای حشرهکش و روغن نیم استفاده کنید. همچنین از استفاده از حشرهکشهای شیمیایی برای از بین بردن آفات در این گیاه اکیدا خودداری کنید زیرا این مواد به گیاهان کالانکوئه آسیب خواهد رساند.
بیماریها
گیاهان کالانکوئه مستعد ابتلا به بیماریهایی نظیر لکههای برگ و کپک پودری است که بهترین راه بهمنظور جلوگیری از ابتلا گیاه به این بیماریها، خشک نگه داشتن برگها و تامین گردش هوای مناسب برای گیاهاست.
خاک مناسب
خاک مورد نیاز گیاهان کالانکوئه خاکی متشکل ازخزه زغالسنگ نارس،ماسه وپرلیت بهمنظور نفوذپذیری هوادرآن است.استفاده از گلدانهای دارای سوراخهای زهکشی برای این گیاه نیزضروری است.گلدان مورد نیاز این گیاه نیز نباید دارای عمق زیادی باشد.
سمیت
گیاهان کالانکوئه سمی است وبنابراین درصورت تمایل به نگهداری از این گیاه درمحیط داخلی منزلتان،بهتر است آن را از کودکان و پرندگان خانگی خود دورنگه دارید که در غیر این صورت خطر بروز حمله قلبی در آنها وجود خواهد داشت.