روایت کمدی‌ از دهه۵۰ در سریال جدید شبکه ۳سیما

تبعیدی‌های دربندون

گفت‌وگوی «جام‌جم» با سردبیر و مجری برنامه انتخاباتی شبکه ۳

من به‌اضافه یک نفر رای می‌دهم

«اگر شما درانتخابات ۱۱اسفند۱۴۰۲ شرکت نمی‌کنید این برنامه به دردشما نخواهدخورد. اگر شما درانتخابات ۱۱اسفند۱۴۰۲ شرکت می‌کنید باز هم این برنامه به درد شما نخواهد خورد. این برنامه برای گروه مرددها تولید و پخش می‌شود. اگر شما مردد هستید که در انتخابات پیش رو سهیم باشید یا نه شما را به تماشا و توجه به این برنامه تلویزیونی دعوت می‌کنیم. سلام! اینجا به‌اضافه یک است.»
کد خبر: ۱۴۴۵۶۹۳
نویسنده نوشین مجلسی - گروه رسانه
 
آنچه خواندید مونولوگ ابتدایی «به‌اضافه یک» با اجرای محمدجعفر خسروی است که در آن هدف این برنامه آمده‌است. در بخشی از این برنامه دو گروه موافق و مخالف شرکت در انتخابات با همدیگر مناظره می‌کنند، همچنین در بخشی دیگر مهمانی از اهالی سیاست در میزگرد حضور پیدا می‌کند. پویشی هم در دل این برنامه ایجاد شده است که برای اطلاع از جرئیات آن با مهدی ملک‌پور، سردبیر و محمدجعفر خسروی، مجری گفت‌وگو کردیم. 
     
پاسخ به شبهات و ابهامات
در بخشی از این برنامه جوانانی غالبا دانشجو با همدیگر درباره شرکت در انتخابات مناظره می‌کنند. مهدی ملک‌پور، سردبیر به‌اضافه یک در این خصوص و همچنین درباره هدف برنامه به جام‌جم می‌گوید: امسال به‌دلیل برخی فضاسازی‌ها با توجه به شرایط اقتصادی و مسائل سیاسی، احتمال و ابهاماتی درباره درصد مشارکت در انتخابات وجود داشت که بر همین اساس سعی کردیم کرسی آزاد‌اندیشی و فضایی برای تبادل نظر داشته باشیم. بیشتر نگاه‌مان به سمت طیف جوان و دانشجویان بود تا تریبونی در اختیار دوستانی قرار دهیم که در مشارکت مردد هستند. در مقابل نیز از هم‌سالان و هم‌طیف‌های‌شان دعوت کردیم تا از حضور در انتخابات دفاع کنند. در این شبهات مطرح و با پاسخ به آنها رفع ابهام می‌شود. از این جهت فراخوانی را در محیط دانشگاهی منتشر کردیم تا کسانی که مایل به شرکت در این برنامه هستند اعلام حضور کنند و تعدادی از آنها را که آمادگی داشته باشند به برنامه دعوت می‌‌کنیم.در این برنامه پویشی هم راه‌اندازی شده‌ که افراد شرکت‌کننده در آن اعلام می‌کنند همراه خود حداقل یک نفر را برای شرکت در انتخابات راضی و پای صندوق رای می‌آورند. ملک‌پور درباره تاثیر عملیاتی این پویش توضیح می‌دهد: مبنای پویش بر این است که هرکس بتواند یک نفر را که مخالف مشارکت یا در رأی دادن مردد است برای حضور پای صندوق رأی قانع کند. قرار است این کار در سطح جامعه و در همه اقشار و توده‌های مردم اجرا شود با توجه به بازخوردهایی که در برنامه گرفته‌ایم اتفاقات خوبی افتاده، چون تلاش کرده‌ایم همه ابهامات و نکاتی که می‌شود به‌عنوان موانع حضور در انتخابات برشمرد را مطرح کنیم و به آنها جواب دهیم. تقریبا روزانه بین ۲۰۰ تا ۳۰۰هزار پیامک دریافت می‌کنیم که از دسته‌بندی آنها متوجه می‌شویم همین ابهامات در ذهن بعضی مردم هست و برخی هم بعد از دیدن تعدادی از برنامه‌ها به‌تدریج برای‌شان حل می‌شود که با همه مشکلاتی که داریم و مسائل اقتصادی که گریبانگیر جامعه است، به خاطر اولویت‎های بالاتر مشارکت داشته باشند. 
     
برگ برنده، استدلال قوی‌تر
این برنامه از ۱۲ بهمن روی آنتن رفته و احتمالا تا شب انتخابات یا یک شب قبل از آن ادامه خواهد داشت. آنچه در این برنامه شاهد هستیم این است که مجری قائل به اقناع مخاطبان نیست، بلکه سعی دارد با برگزاری مناظره و گفت‌وگو، مخاطبان را در تصمیم‌گیری هدایت کند. ملک‌پور در اینباره عنوان می‌کند: ما بنا را بر این گذاشته‌ایم که هرکس قدرت طرح موضوع و اقناع را داشته باشد در برنامه بیشتر خود را نشان می‌دهد، یعنی حتی اگر فردی که مردد یا مخالف است با ادبیات و استدلال قوی‌تری ظاهر شود، ممکن است برگ برنده به او تعلق گیرد. پس انتخاب حق مخاطبان است. 
وی ادامه می‌دهد: علاوه بر این ما در هر قسمت برنامه چهره‌ای را به‌عنوان مهمان اصلی دعوت می‌کنیم که عمدتا از میان چهره‌های سیاسی‌ هستند و در بخش مربوط به خودشان یک نفر از موافقان و مخالفان را هم مقابل آنها می‌گذاریم تا با آن شخصیت سیاسی یا مسئول طرح موضوع کنند و آنجا هم به پرسش‌های‌شان پاسخ دهند. مثلا در قسمت‌های گذشته، آقای دکتر متکی، آقای طحان نظیف سخنگوی شورای نگهبان، آقای مصطفی کواکبیان و... در برنامه حاضر شدند. حتی لحظاتی داشتیم که مسئول از پس جواب دادن برنیامده است. پس باز هم تاکید می‌کنیم که در نهایت قضاوت بر عهده خود مخاطب است.
     
تسهیلگری در مناظره
معمولا در زمان انتخابات تعداد برنامه‌هایی که قصد دارند در زمینه انتخاب درست آگاهی‌بخشی کنند در رسانه‌ملی زیاد می‌شود. محمدجعفر خسروی، مجری به‌اضافه یک در گفت‌وگو با جام‌‎جم درباره وجه تمایز این برنامه نسبت به سایر آثار مشابه چنین می‌گوید: فکر می‌کنم برنامه به‌اضافه یک در شبکه سه منحصر به‌فرد است و ما برنامه مناظره‌ای با این میزان صراحت بیان، تقابل، تعامل و تضارب افکار نداشته‌ایم که این بی‌سابقه است.
وی درباره جملات مشترک آغاز هر قسمت از برنامه که تاکید می‌کند به‌اضافه یک برای کسانی است که در رای دادن مردد هستند، نیز توضیح می‌دهد: این پیشنهاد سردبیر بود که به‌طور ثابت در طلیعه همه قسمت‌ها گفته شود. طبیعتا کسانی که تصمیم خود را گرفته‌اند نیازی به چنین گفت‌وگو یا فضایی ندارند ولی می‌شود به آنهایی که هنوز در موضع تردید هستند کمک کرد.نکته‌ جالب، سرعت انتشار پیامک‌های مخاطبان است که مرتبط با محتوای هر بخش از برنامه روی صفحه ظاهر می‌شود که برخی حاوی نقدهای تند و تیز است یا به نکات فرامتنی اشاره دارد. خسروی بیان می‌کند: به‌طور متوسط روزی ۱۰۰هزار پیامک دریافت می‌کنیم و چیزی حدود ۲۰تا ۴۰مورد از آنها انتخاب و به‌سرعت استفاده می‌شود.
این مجری درباره بداهه‌گویی یا پایبندی صددرصدی به متن برنامه عنوان می‌کند: طبیعتا باید آنچه را مورد نظر سردبیر یا تهیه‌کننده است رعایت کنم چون مجری برنامه هستم ولی تا به حال محدودیتی برای بازگویی دیدگاه‌ها یا پرسش‌هایی که به خاطرم می‌آید نداشته‌ام، البته من به‌عنوان تسهیلگر در مناظره‌ها حاضر می‌شوم و قصد مجاب کردن مهمانان را ندارم. 
از خسروی می‌پرسیم شما برنامه‌های متنوعی در قالب‌های مختلف اجرا کرده‌اید. برنامه‌هایی از این جنس که به سیاست نزدیک‌تر هستند چقدر مورد علاقه و دغدغه خودتان است؟ او پاسخ می‌‎دهد: اتفاقا بخش اعظم فعالیت من در حوزه برنامه‌های سیاسی ــ اجتماعی بوده است. حتی در زمانی هم که در شبکه دو برنامه «زنده‌‌باد زندگی» را تهیه و اجرا می‌کردم به مدت یک‌سال «غیرمحرمانه» را داشتم که یک برنامه سیاسی ــ اجتماعی بود.
خسروی درباره بازخوردهای برنامه و مصادیق عملی افزوده شدن افراد مردد به خیل شرکت‌کنندگان در انتخابات نیز بیان می‌کند: اعداد و ارقامی که بر پایه نظرسنجی‌ها گفته می‌شود افزایش نسبی را گواهی می‌دهد. برخی از مهمانان ما هم افزایش مشارکت بیش از ۵۰درصد را پیش‌بینی می‌کنند که نسبت به دور قبل رشد را نشان می‌دهد. به نظرم باید منتظر بود و انتخابات را تجربه کرد. بخشی از آن هم به کاندیداها و ظرفیتی که آنها از خود نشان می‌دهند برمی‌گردد که به‌رغم تعددشان بتوانند تنوع کافی را برای مردم فراهم کنند و موجب افزایش میل آنها برای انتخاب شوند. اتفاقی که در قالب برنامه افتاده این است که ما چیزی حدود ۶۰۰هزار پیامک داشته‌ایم که مردم برای حضور در پویش به‌اضافه یک و ترغیب یک نفر به شرکت در انتخابات اعلام آمادگی کرده‌اند. این اتفاقی است که صورت گرفته تا ببینیم سایر ثمرات و نتایج آن چه خواهد بود. ما تا به امروز بیش از دو میلیون پیامک داشته‌ایم که از این تعداد، بیش از ۶۰۰هزار مورد اعلام آمادگی مشارکت در پویش به‌اضافه یک بوده‌است.

۶۰۰ هزار نفر داوطلب پویش «به‌اضافه یک»
به‌گفته سردبیر و مجری برنامه حدود ۶۰۰ هزار نفر طی پویش برنامه به‌اضافه یک اعلام آمادگی کرده‌اند که حاضرند حداقل یک نفر از مخالفان شرکت در انتخابات را، پای صندوق رای ببرند. این پویش ملی تاکنون با مشارکت دو میلیونی همراه شده و مورد استقبال مردم قرار گرفته است. برخی دیگر از شرکت‌کنندگان نیز اعلام کرده‌اند که بیش از یک نفر را برای شرکت در انتخابات قانع خواهند کرد. پویش به‌اضافه یک تا روز دهم اسفند ادامه دارد.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها