محمدرضا قهرمانیان در ارتباط با این خبر اظهار کرد: اکنون بیش از ۱۵۱۱ اثر منقول، غیرمنقول و طبیعی در استان شناسایی شده که ۷۶۴ مورد از این آثار به ثبت ملی و هفت اثر به ثبت جهانی رسیده است.
وی ادامه داد: حلوای کنجدی، یکی از شیرینیهای تهیهشده با مواد طبیعی و بدون افزودنی است که به استناد گفتههای بزرگان شهر از دوره قاجار تا امروز پخته میشود. این شیرینی بهدلیل ارزش غذایی بالا و طبع گرمی که دارد بیشتر در فصل زمستان در مراسم شادی، اعیاد، شب چله و مسافرتها و ... بهعنوان تنقلات استفاده میشود.
قهرمانیان توضیح داد: حلوای کنجدی با اضافه کردن کنجد به شیره انگور جوشانده و در دیگهای بزرگ همراه ریشه گیاهی به نام بیخ بهعنوان قوامدهنده که در کوههای اطراف جاجرم میروید، تهیه میشود. سپس با مغز گردو تزیین و در انواع مختلف مانند حلوای کنجدی معمولی، حلوای طلا بدون کنجد و با گردوی زیاد و حلوای سرکبچه با کنجد تفخورده عرضه میشود.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خراسان شمالی تأکید کرد: هنوز پنج کارگاه فعال تهیه این شیرینی در جاجرم وجود دارند و طرز تهیه این شیرینی سینه به سینه و نسل به نسل منتقل شده است. / خراسان شمالی ـ خبرنگار جام جم ـ اسدالله ابراهیمی
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد