در این مطلب میخواهیم به یکی از روشهای پخت این غذا، یعنی طرز تهیه خورش قیمه با مرغ بپردازیم و فوتوفنهای آن را به شما آموزش بدهیم. این شیوه پخت بهخصوص برای کسانی که به دلایل مختلف نمیتوانند از گوشت قرمز استفاده کنند، گزینه ایدهآلی به حساب میآید.
طرز تهیه خورش قیمه با مرغ
اغلب افراد ترجیح میدهند که خورش قیمه را با همان روش سنتی و به همراه گوشت خورشتی تهیه کنند؛ اما پیشنهاد میکنیم برای یک بار هم که شده، طرز تهیه خورش قیمه با مرغ را امتحان کنید. استفاده از مرغ در این غذا، طعم آن را نسبت به طرز تهیه خورش قیمه سنتی متفاوت میکند؛ زیرا مزه مرغ در آن غالب خواهد بود. از جمله موادی که برای درست کردن این غذا باید استفاده کنید، پیاز، لپه، لیمو عمانی، آبلیمو یا نارنج، رب گوجهفرنگی و ادویههای مخصوص غذاست. در ادامه میتوانید اندازه دقیق این ترکیبات و روش درست کردن مرحلهبه مرحله آن را مشاهده کنید:
مواد لازم برای درست کردن خورش قیمه با مرغ
قبل از هر چیز برای طرز تهیه خورش قیمه با مرغ، باید مواد اولیه را آماده کنید. مقادیری که در اینجا مشخص شده، برای 4 نفر کافی است. در صورت تمایل میتوانید اندازهها را به نسبت مشخص، کمتر یا بیشتر کنید:
- پیاز درشت: 1 عدد
- لپه پاکشده: 1 پیمانه
- فیله مرغ: 250 گرم
- سیبزمینی: 2 عدد
- لیمو عمانی: 3 عدد
- آبلیمو یا آب نارنج: به مقدار لازم
- زعفران دمکرده: به میزان لازم
- عرق هل: 2 قاشق غذاخوری
- گلاب: به مقدار لازم
- رب گوجهفرنگی: 2 قاشق غذاخوری
- نمک: به مقدار لازم
- فلفل: به مقدار لازم
- دارچین: به مقدار لازم
- زردچوبه: به مقدار لازم
- روغن: به مقدار لازم
روش درست کردن خورش قیمه با مرغ
پس از آماده کردن مواد اولیه این غذا باید مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید. در نظر داشته باشید که باید لپه را از شب قبل خیس و آب آن را دو یا سه بار تعویض کنید.
- پیاز را به شکل نگینی خرد کنید و درون تابه تفت دهید.
- لپه خیسخورده را به تابه اضافه کنید و زردچوبه را هم درون آن بریزید. این ترکیب را مخلوط کنید و کمی تفت دهید.
- یک لیوان آب را درون تابه حاوی مواد بریزید و اجازه دهید تا لپه پخته شود (مدت زمان مورد نیاز برای پخت لپه، معمولا بین یک ربع تا نیم ساعت است).
- تا زمان پخت لپهها، به سراغ مرغ بروید و آن را به شکل قیمهای خرد کنید.
- مرغها را در تابه جداگانه بریزید و با روغن، نمک، دارچین، فلفل، رب و زعفران تفت دهید تا رنگ مرغ سفید شود و طعم ادویهها کاملا به خورد آن برود.
- سپس آب نارنج یا آبلیمو را هم به اندازه دلخواه خود درون تابه بریزید تا طعم نهایی مرغ دقیقا مطابق با سلیقه شما شود.
- اکنون باید مرغهای سرخشده را به لپه اضافه کنید و اجازه دهید برای مدت زمان 1 تا 1.5 ساعت روی حرارت باقی بماند.
- اگر آب خورش تا زمان پخت کم شد، میتوانید کمی آب جوش به آن اضافه کنید.
- لیمو عمانی را با چنگال سوراخ کنید و به مدت چند دقیقه داخل آب ولرم قرار دهید. زمانی که یک ساعت تا سرو غذا باقی مانده است، لیمو، زعفران، عرق هل و گلاب را به محتویات داخل قابلمه اضافه کنید و اجازه بدهید تا جا بیفتد.
- سیبزمینیها را نیز به شکل خلالی برش بزنید و آنها را در تابه جداگانه سرخ کنید تا در زمان سرو کنار ظرف خورش بریزید.
- اکنون غذای شما آماده است و میتوانید آن را همراه با برنج سرو کنید.
نکات کلیدی و مهم برای درست کردن قیمه با مرغ
طرز تهیه خورش قیمه به همراه مرغ به سادگی و با طی کردن مراحلی که در بالا گفته شد، انجام میشود؛ اما نکاتی هم در این میان وجود دارد که با در نظر گرفتن آنها، طعم نهایی غذایتان بهتر خواهد شد:
- قبل از پخت غذا، لپهها را برای مدت زمان 3 ساعت داخل آب خیس کنید.
- قبل از پخت خورش قیمه، لپهها را تفت دهید تا بافت آنها حفظ شده و در داخل خورش له نشود.
- به هیچ عنوان تفت دادن گوشت را طولانی نکنید و در حین انجام این کار نیز شعله را ملایم نگه دارید. بهتر است پیاز و گوشت را همزمان با هم تفت دهید.
- قبل از اضافه کردن لیمو عمانی، آنها را سوراخ کنید و در صورت امکان هستههایش را خارج کنید.
- نباید لیمو عمانی را در اوایل پخت به خورش اضافه کنید. حتی میتوانید آن را به صورت جداگانه بپزید و سپس در مراحل پایانی در قابلمه حاوی خورش بیاندازید.
- ریختن شکر و هل دمکرده در رب در حال تفت، میتواند طعم خورش را بهتر کند.
- از زعفران نیز میتوانید برای طعمدار کردن قیمه استفاده کنید.
- گوشت را خیلی درشت یا خیلی ریز خرد نکنید.
- سعی کنید برای تهیه این غذا از آب قلم یا گوشت گوسفندی تازه استفاده کنید.
- برای از بین بردن تلخی لیمو و خورش، یک سیبزمینی را بپزید، سپس آن را له کنید و در داخل خورشت بریزید.
- زنجبیل، دارچین و گل محمدی نیز میتوانند عطر و طعم متفاوتی را به غذا بدهند.
چشیدن طعم واقعی قیمه با مرغ تنها با چند کلیک
خورشت قیمه نذری، یکی از پرطرفدارترین غذاهاست که آن را در بسیاری از مهمانیها میببینیم. اما طرز تهیه این غذا با مرغ که موضوع مورد بجث ما در این مطلب بود، جذابیتهای خاص خود را دارد. اگر میخواهید این غذا را در منزل تهیه کنید، مطالب بالا به شما کمک خواهد کرد؛ در غیر اینصورت پیشنهاد میکنیم سری به اسنپفود بزنید. در این سامانه انواع قیمههای با مرغ و گوشت موجود است و از نزدیکترین رستوران، به آدرسی که در آن حضور دارید، برایتان ارسال خواهد شد. اگر شما هم روشهای متفاوت خود را برای درست کردن قیمه دارید، مراحل تهیه آن را با ما به اشتراک بگذارید.