توزیع بچه ماهیان کپور و ماهیدار کردن استخر های ذخیره آب کشاورزی استان اصفهان

معمولا بچه ماهیان سردآبی ویا قزل آلا در استخر هایی که دمای آب بین 15 تا 20 درجه می باشد رهاسازی میگردد
کد خبر: ۱۴۰۶۳۴۱

جام جم آنلاین اصفهان به نقل از سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان؛ طبق معمول سالهای قبل با هماهنگی ونظارت شیلات و دامپزشکی استان ، انواع بچه ماهی کپور بین استخر داران ذخیره آب کشاورزی توسط شرکت ها ومراکز تکثیر وتولید بچه ماهی توزیع می گردد . با وجود انواع استخرهای ذخیره آب کشاورزی در استان اصفهانو در جهت ارتقاء بهره وری از منابع آبی خرد با اندک تمهیداتی امکان پرورش وتولید آبزیان فراهم می گردد در طی چند دهه و سنوات اخیر اینگونه پررورش رونق داشته است توزیع بچه ماهیان ماهیان گرمابی دراستان از اواخر اسفند ماه آغاز شدهو تا پایان اردیبهشت ماه ادامه دارد . مدیر شیلات استان در این خصوص گفت: این ماهی کپور و آمور و آزاد پرورشی ( کپور نقره ایی ) و ماهی سرگنده از خانواده کپور ماهیان می باشند و به جهت شرایط دمایی آب این استخرها که معمولا بین 20 تا 25 درجه باشد و نیاز به تعویض دائمی آب ندارند ، بیشتر از دو گونه کپور علفخوار( آمور )و کپور معمولی برای پرورش استفاده می کنند و در شرایط سنتی بدون هوادهی در هر مترمربع استخر تعداد 2 قطعه معرفی میگردد ودر استان متقاضیان بیشتری دارند.ودر صورت تامین برق ووهوادهی امکان تولید تا دو برایر نیز فراهم میگردد . ضمنا گونه فیتوفاک ( کپور نقره ای ) نیز در استخر هایی که ماندگاری بالای یکهفته آب دارند نیز با تراکم کمتر رها سازی می شود . مهندس عباسی مدیر شیلات سازمان افزود: با ماهیدار کردن این استخر های کشاورزی شاهد افزایش بهره وری آز آبها وامکانات موجود بوده و علاوه بر تولید ماهی خوراکی سالم وباکیفیت ، با غنی سازی آب کشاورزیافزایش کمی وکیفی محصولات زراعی و درآمد جانبی برای استخر داران را نیز بدنبال دارد . و در نهایت با دردسترس بودن ماهی سالم وافزایش سرانه مصرف ماهی در سلامت خانواده ها نیز تضمین میگردد . شایان ذکر است ؛ در استان اصفهان سالانه بین 700 تا 800 قطعه بچه ماهی توسط بخش خصوص بین استخرداران عرضه میشود و سالانه بالغ بر 700 تن ماهی گرمابی در اصفهان در این استخرها تولید می شود. و بیش از 3 هزار استخر ذخیره آب در استان جهت کشاورزی ساخته شده ایت که با اندک تمهیداتی هر استخر حدود 1000 متری منشاء تولید 2 الی 3 تن ماهی خانواده کپور ماهیان می باشد . وذکر این نکته نیز ضروری است که برای اولین بار در شهرستان مبارکه استان مرکز تکثیر ماهیان گرم آبی نیز اقدام به تولید وتوزیع بچه ماهی گردید . که امید واریم همانند بچه ماهیان سردابی نیز نسبت به تولید و توزیع بچه ماهیان گرم آبی ( کپور ماهیان ) در سال آینده به خودکفایی برسیم . ومعمولا بچه ماهیان سردآبی ویا قزل آلا در استخر هایی که دمای آب بین 15 تا 20 درجه می باشد رهاسازی میگردد و نیاز به آب داعم ومراقبت های بیشتری نسبت به کپور ماهیان دارند .

هاجر مقضی خبرنگار جام جم آنلاین

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها