به گزارش جام جم آنلاین همدان و به نقل از روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان، دکتر فاطمه ترکماناسدی اظهار کرد: با توجه به گزارشات چند روز اخیر شاهد دو مورد ابتلا به وبا در شهرستانهای همدان و اسدآباد بودیم.
وی در رابطه با علائم این بیماری، توضیح داد: هر کسی که آلوده به باکتری وبا است، الزاماً علامت ندارد و بسیاری از افراد، بدون علامت هستند.
وی با بیان اینکه افرادی که داری علائم هستند میتوانند در سطوح مختلف علائمی خفیف، متوسط و شدید داشته باشند، مطرح کرد: تهوع، استفراغ و اسهال از علائم این بیماری است. اسهال در بیماران اسهالی همراه با دلپیچه و شکم درد است اما در بیماران مبتلا به وبا، شکم درد وجود ندارد همچنین حجم دفع مدفوع و تعداد دفع، بسیار زیاد است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به اینکه در وبا، مایعی از فرد خارج میشود که نمایی شبیه لعاب برنجی دارد و بد بو نیست، خاطرنشان کرد: افراد مبتلا به وبا به علت دفع، املاح بدنشان کم میشود و بدن درد، خواب آلودگی و افت فشار خون را تجربه میکنند در ضمن افراد در صورتی که علائم اسهالی داشتند به پزشک مراجعه و درمانهای لازم را دریافت کنند.
وی در رابطه با گروههای حائز اهمیت در این بیماری، بیان کرد: افراد دیابتی، سرطانی، پیوندی و دیالیز ممکن است نوع شدیدی از بیماری را تجربه کنند همچنین کودکان و سالمندان نیز از گروههای حائز اهمیت هستند چراکه ممکن است علائم را کامل گزارش نکنند.
ترکماناسدی با بیان اینکه از نظر درمان نگرانی برای این بیماری وجود ندارد، گفت: وبا، درمان پیچیده ندارد و مهم این است که فرد بیمار به موقع به دست سیستم درمان برسد و مهمترین رکن درمان این است که آب کافی جایگزین شود همچنین املاح باید جایگزین شوند چراکه نقش مهم در تثبیت و تعادل بدن دارند.
وی دررابطه با راههای انتقال این بیماری، بیان کرد: دو دسته راه مستقیم و غیرمستقیم برای ابتلا به این بیماری وجود دارد که در راه مستقیم ممکن است افراد به وسیله بیمار آلوده که بهداشت فردی را رعایت نمیکند درگیر شوند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: راه غیرمستقیم ابتلا به وبا، استفاده از مواد غذایی آلوده است بنابراین مواد غذایی و آشامیدنی میتواند منبع آلودگی باشد.
ترکمان اسدی با تأکید بر لزوم رعایت بهداشت فردی، گفت: با توجه به وضعیت آب در همدان، فقط از آب سالم استفاده شود و در صورتی که مردم به سلامت آب شک دارند باید آن را بجوشانند.
وی ادامه داد: مصرف غذای بیرون از منزل، پخت طولانی و نگهداشت طولانی غذا توصیه نمیشود. شستوشوی میوه و سبزیجات حائز اهمیت است و لازم است که ظروف در آب سالم شسته شوند چراکه میتواند منبع آلودگی باشد.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد