به گزارش جام جم آنلاین ایلام ؛دکتر رامین پورنجف افزود: مصرف کنندگان برای حفظ سلامت خود از خوردن جگر خام یا نیم پخته اجتناب و گوشت تازه خریداری شده را قبل از مصرف در دمای ۲ تا چهار درجه سانتیگراد به مدت ۲۴ ساعت نگهداری کنند.
وی افزود: سلامت دامهای ذبح شده در مراکز غیر مجاز فاقد پروانه فعالیت از سوی دامپزشکی مورد تایید این اداره کل نیست لذا مردم به منظور حفظ سلامتی خود و اطرافیان از خرید و مصرف گوشت از این گونه اماکن پرهیز کنند.
دکتر پورنجف اضافه کرد: معضل کشتار غیرمجاز دام از عوامل اصلی و شایعترین راههای انتقال بیماری تب کریمه کنگو است و زمینه بروز و شیوع بیماری را در سطح استان فراهم میآورد.
وی ادامه داد: کسانی که اقدام به ذبح دام و عرضه گوشت و فرآوردههای خام دامی میکنند باید ضمن رعایت موازین بهداشتی و احتیاطی از دستکش و چکمه استفاده کرده و از تماس با ترشحات و خونابه احشام ذبح شده نیز خودداری کنند.
پورنجف اظهار داشت: دامها بعد از معاینه و گرفتن تاییدیه سلامت از سوی بازرسان و کارشناسان اداره کل دامپزشکی استان ایلام باید در محیطی بهداشتی و کنترل شده ذبح و لاشه آنها در اختیار مراکز مجاز عرضه گوشت همچون قصابیها قرار گیرد.
لازم بذکر است تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از راه گزش کنه وارد بدن دام میشود و عفونت درانسان نیز پس از گزش کنه آلوده یا تماس با پوست ، خون و ترشحات حیوان آلوده و یا تماس با خون و بافتهای بیمار مبتلا ایجاد می شود.
سردرد شدید، تب، لرز، گیجی ، درد و سفتی گردن، حساسیت به نور ازجمله علائم این بیماری است
خونریزی از مخاطات بدن مثلاً خونریزی از بینی، لثه، ملتحمه چشم، خون در ادرار و مدفوع، خونریزی های زیر پوستی نیز از دیگر علائم تب کریمه کنگو است