به گزارش جام جم آنلاین، مرکز ملی امنیت سایبری بریتانیا اعلام کرده است که یک سیستم سه کلمهای گذرواژه هایی ایجاد میکند که به راحتی به خاطر سپرده میشوند.
این کار ترکیبی غیرمعمول از حروف ایجاد میکند، به این معنی که سیستم آنقدر قوی هست که حساب های آنلاین را در برابر مجرمان سایبری ایمن نگه میدارد.
در مقابل، گذرواژه های پیچیدهتر میتوانند بیتأثیر باشند زیرا اغلب مجرمان سایبری با استفاده از نرم افزارهای تخصصی میتوانند آنها را حدس بزنند.
مجرمان سایبری استراتژیهایی قابل پیش بینی برای هدف قرار دادن رمزهای عبور پیچیده دارند. به عنوان مثال میتوان حرف O در انگلیسی را با صفر یا عدد یک را با علامت تعجب جایگزین کرد.
مجرمان چنین الگوهایی را در نرم افزار هک تشخیص میدهند و هرگونه امنیت اضافی را ازچنین گذرواژههایی سلب میکنند و به این ترتیب گذرواژهها را پیشبینی میکنند.
در مقابل، رمزهای عبور ساخته شده از سه کلمه تصادفی خیلی طولانیتر و سختتر پیش بینی میشوند و تشخیص الگوریتمهای هک آن دشوارتر است.
البته استفاده از سه کلمه تصادفی کاملاً بیخطر نیست. زیرا مردم ممکن است از ترکیب کلمات قابل پیش بینی استفاده کنند.
بر اساس دادههای اداره آمار ملی، جرایم سایبری در طول همهگیری افزایش یافته است بهطوریکه در سال گذشته کلاهبرداری آنلاین ۷۰ درصد رشد کرده است.
توصیههای مربوط به رمزهای عبور سنتی که به ما میگویند چگونه رمز بسازیم و آن را به خاطر بسپاریم ساده و قابل پیش بینی است.
دلایل متعددی وجود دارند که سه کلمۀ تصادفی را بر شیوه های دیگر رمزگذاری ترجیح دهیم. اول اینکه این رمزها قوی هستند و راحتتر به خاطر سپرده میشود.
با پیروی از این توصیه، افراد در برابر مجرمان سایبری آسیبپذیری کمتری خواهند داشت و مردم هم بیشتر به شیوههای رمزگذاری خود فکر خواهند کرد و همچنین رمزها را کمتر فراموش خواهند کرد.
خیلی از افراد رمزهایشان را جایی یادداشت میکنند یا در تلفن و رایانه خود نگه میدارند که دسترسی به آنها را برای هکرها راحتتر هم میکند. اما با استفاده از رمز سه کلمهای میتوان خطرات هک شدن را به حداقل رساند و در عین حال پیچیدگی رمزها را نیز بیشتر کرد.
منبع: ایرنا
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت