مدیریت آسم

اسپری‌ های ضد آسم اعتیادآور نیست

آسم از بیماری‌ های مزمن و غیرمسری ریوی بوده که درمان قطعی ندارد و همراه با تنگی نفس و سرفه‌های مکرر است. با یکسری از داروها که عمدتا به شکل اسپری تنفسی هستند، می‌توان آسم را کنترل و از تشدید حملات آن ممانعت کرد.
آسم از بیماری‌ های مزمن و غیرمسری ریوی بوده که درمان قطعی ندارد و همراه با تنگی نفس و سرفه‌های مکرر است. با یکسری از داروها که عمدتا به شکل اسپری تنفسی هستند، می‌توان آسم را کنترل و از تشدید حملات آن ممانعت کرد.
کد خبر: ۱۳۲۴۸۳۹

امروزه انواع داروها به‌شکل اسپری موجود است که پزشک معالج بسته به وضعیت بیمار و بیماری، از انواع داروها استفاده می‌کند تا بتواند به بهترین شکل ممکن این بیماری را کنترل کند.

از این رو بیماران و خانواده‌های آنها باید به پزشک خود اطمینان داشته باشند و بدانند پزشک با بررسی تمام جوانب بیماری، اقدام به تجویز دارو می‌کند و لازم است دستورات پزشک به‌طور دقیق اجرا شود تا از بروز مشکلات بعدی برای بیمار جلوگیری شود.

گفتنی است بیشتر اسپری‌های آسم برای بیماری آسم با بررسی جوانب آن تولید شده و برخی ذهنیت‌های نادرست درباره اسپری‌ها صحت ندارد لذا بیماران یا خانواده آنها باید توجه داشته باشند استفاده از اسپری‌های آسم، اعتیاد یا عادت به دارو نمی‌آورد.

این اسپری‌ها مشکل خاصی از این بابت ندارند. آسم بیماری مزمنی است و بعضی از بیماران لازم است داروهای خود را طولانی‌مدت مصرف کنند.

این به دلیل ماهیت بیماری است و ارتباطی به وابستگی و اعتیاد به داروها ندارد. درمان آسم فرآیندی طولانی بوده که دارو باید ماه‌ها و گاه سال‌ها تحت‌نظر پزشک مصرف شود.

اگر درمان به‌طور ناگهانی قطع شود، علائم برمی‌گردد و این به مفهوم عادت‌کردن به دارو نیست، بلکه به‌دلیل عود بیماری به‌خاطر مصرف‌ نکردن دارو و ناقص‌ بودن درمان است.

همچنین مصرف کورتون‌های استنشاقی در درمان آسم، اثری بر کوتاه‌قدی و رشد استخوان کودکان ندارد. مصرف اسپری‌های کورتونی برای رفع التهاب در راه‌های هوایی بوده و چون این داروها اسنتشاقی است، مقادیر ناچیز از آن وارد خون شده و سریع دفع می‌شود و بنابراین عوارض ناچیزی دارد.

از این رو به بیماران مبتلا به آسم توصیه می‌کنم از قطع یا تغییر خودسرانه داروها خودداری کنند و از پرداختن به درمان‌های جایگزین، نظیر هومیوپاتی، طب سوزنی و غیره که تاثیر ثابت‌شده‌ای در درمان آسم ندارد، بپرهیزند.

واقعیت این است که بیماری آسم کاملا درمان نمی‌شود، اما با کنترل مناسب بیماری و با شناخت عوامل ایجادکننده خطر و پرهیز از آنها، درمان مناسب و مستمر زیرنظر پزشک و آگاهی درخصوص علائم هشدار و روش‌های خودمراقبتی، می‌توان زندگی طولانی‌تر و با کیفیت بالاتری داشت.

دکتر سید شمس‌ الدین اطهاری - فلوشیپ آسم و آلرژی / روزنامه جام جم

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها