کارشناس نظارت بر مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی ؛

باید‌ها و نباید‌های تغذیه‌ای بیماران دیابتی

لاله مظفری اظهار کرد: دیابت شایعترین بیماری ناشی از اختلالات متابولیسم و هفتمین علت مرگ و میر در جوامع غربی است.
کد خبر: ۱۳۱۹۹۷۰
کارشناس نظارت بر مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: دیابت یکی از انواع بیماری‌های مزمن غیر واگیر است که کنترل آن به تغییراتی در شیوه زندگی فرد بیمار نیاز دارد.

وی افزود: درمان بیماری شامل مراقبت‌های تغذیه ای، دارو درمانی، فعالیت بدنی یا ورزش، پایش گلوکز خون و آموزش خود درمانی به بیمار است.

لاله مظفری یادآور شد: براساس ویژگی‌های مختلف، علل زمینه ساز و نحوه درمان، دیابت به انواع مختلفی دسته بندی میشود که مهمترین و شایعترین انواع دیابت، دیابت نوع یک ، دیابت نوع دو و دیابت حاملگی است.

 وی عنوان کرد: دیابت با تخریب سلول هایβپانکراس و فقدان ترشح انسولین همراه است،  سن (بالای ۳۰ سال)، چاقی (به ویژه چاقی شکمی) و اضافه وزن، سابقه‌ی خانوادگی، دیابت حاملگی، اختلال قند خون ناشتا و اختلال تحمل گلوکز، فعالیت بدنی کم، نژاد و سابقه‌ی تولد نوزاد با وزن بیش از ۴ کیلوگرم از عوامل خطر ساز ابتلا به دیابت هستند.

کارشناس نظارت بر مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه اظهار کرد: بیماران دیابتی باید غذا را در فواصل منظم و در ساعت‌های مشخص میل و از حذف وعده‌های غذایی جداً خودداری کنند.


او تاکید کرد: همچنین روزانه نیم ساعت ورزش سبک و پیاده روی در هوای سالم داشته باشند که در کنترل قند‌خون تاثیر گذار است، همچنین از عصبانیت، نگرانی و قرارگرفتن در موقعیت‌های پرتنش خودداری کنند.


لاله مظفری گفت: بیماران دیابتی باید در زمان کاهش قندخون که با علائم تشنج، عرق سرد، لرزش، تاری دید، ضعف و بی حالی و تپش قلب همراه است از شربت قند یا نصف لیوان آب پرتقال استفاده کنند.

وی افزود: بیماران دیابتی باید از مصرف قند‌های ساده مثل قند، شکر، شکلات، نوشابه‌های صنعتی، بستنی، دسر‌های شیرین، ژله، کمپوت، عسل، مربا، شیرینی ها، کیک‌ها و آبنبات خودداری کنند .

مظفری افزود: همچنین خرما، توت، کشمش، میوه‌های شیرین نیز باید مطابق با مقدار تجویز شده از سوی رژیم شناس یا متخصص تغذیه مصرف شود.

وی گفت: توصیه می‌شود بیماران دیابتی از نان‌های سنتی و سبوسدار مانند سنگک، بربری و تافتون به جای نان‌های سفید استفاده کنند و روزانه میوه و سبزی تازه به مقدار کافی در برنامه غذایی خود قرار دهند و از مصرف غذا‌های پرچرب، سرخ شده، غذا‌های آماده و کنسرو شده در حد امکان خودداری کنند.


کارشناس نظارت بر مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی ؛این افراد به هنگام طبخ غذا‌ها باید از روغن مایع استفاده کنند و از سرخ کردن غذا‌ها بپرهیزند و در صورت سرخ کردن از روغن مخصوص سرخ کردنی استفاده کنند.

وی همچنین گفت: همچنین کره، مارگارین، سس مایونز، خامه، سوسیس، کالباس، ژامبون، کوکتل و پیتزا باید از رژیم غذایی بیماران دیابتی باید حذف شود و از مصرف نمک اضافی درخوراک‌ها و استفاده از نمکدان در سر سفره پرهیز کنند.توصیه می‌شود بیماران دیابتی در طول هفته دو بار از حبوبات پخته استفاده کنند.


newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
وقتی دل جنگل سوخت

«جام‌جم» در گفت‌وگو با جانشین فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی کشور بررسی کرد

وقتی دل جنگل سوخت

صدای «مرجان» باید شنیده شود

گفت‌و‌گو با میلاد بنی‌طبا، کارگردان فیلم سینمایی «مرجان» پیرامون دغدغه‌های ساخت و چالش‌های اکران یک فیلم اجتماعی

صدای «مرجان» باید شنیده شود

نیازمندی ها