گفتگو با دو دانشجوی نخبه مرکز رشد دانشگاه آزاد ابهر:

جوانانی که چشم انتظار اعتماد مسؤولان هستند

ماموریت اصلی مراکز رشد ایجاد فضای مناسب جهت تجاری‌سازی دستآوردهای تحقیقاتی و فنآورانه و حمایت از توسعه کسب‌وکارهای دانش‌بنیان است.
ماموریت اصلی مراکز رشد ایجاد فضای مناسب جهت تجاری‌سازی دستآوردهای تحقیقاتی و فنآورانه و حمایت از توسعه کسب‌وکارهای دانش‌بنیان است.
کد خبر: ۱۳۱۲۵۴۶
به گزارش جام جم آنلاین زنجان، فعالیت مرکز رشد واحدهای  فن آور دانشگاه آزاد اسلامی ابهر که از سال ۹۴ آغاز شده است با ارائه امکانات و خدمات مورد نیاز به صاحبان ایده و شرکت‌های کوچک و متوسط نوپای فن‌آور، هزینه‌های شروع به کار آن‌ها را پایین آورده و ریسک شکست این واحدها را کاهش می‌دهد. همچنین در این مرکز با برگزاری دوره‌های متعدد و ارایه مشاوره‌های مختلف در جهت ایجاد ساختاری و سیستمی این شرکت‌ها گام بر می‌دارد و راه را برای پرورش ایده‌ها و تجاری‌سازی آن‌ها هموار می‌سازد.هم اکنون این مرکز در جهت رسالت خود که حمایت از شرکت های نوپای فناور ایجاد اشتغال سالم برای قشر فارغ التحصیلان دانشگاهی و بهبود وضعیت صنعتی کشور از طریق تزریق ایده های نوی دانش محور به آن و در نتیجه افزایش توان رقابت است درخشان ظاهر شود.

با این اوصاف می توان گفت در حال حاضر ۱۰ هسته فن‌آور با ایده‌های محوری مبتنی بر دانش در این مرکز مستقر هستند. این مجموعه تا به امروز توانسته است گام‌های بزرگی در ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان بردارد و بر همین اساس دو شرکت دانش بنیان در سال‌های اخیر به تهران و دو مجموعه نیز به پارک‌های علم و فنآوری زنجان و قزوین منتقل شده اند.

طراحی وتولید پلتفرم، طراحی نرم افزار تشخیص چهره گیت‌های ورودوخروج، برنامه‌نویسی برای شناسایی واحدهای مسکونی خالی از سکنه، نوشتن برنامه‌ای که زمینه سوءاستفاده از برق به‌خصوص شناسایی واحدهای استخراج غیرمجاز ارزهای دیجیتال را به صفر برساند بخشی از فعالیت‌های جوانان مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد ابهر است.

پای صحبت‌های تعدادی از جوانان این مرکز نشستیم. بسیاری از آن‌ها جوانان زیر ۲۵ سال هستند که با امید و تدبیر گام در راه سازندگی برمی‌دارند. جوانانی که با وجود همه بی‌مهری و گاهی کج‌سلیقگی مدیران، به وطن‌شان عشق می‌ورزند و معتقدند با امید به توانایی‌هایشان متوقف نمی‌شوند هر چند مسوولان حمایت‌های لازم را نداشته باشند و عدم حمایت‌ها تنها ممکن است روند حرکت‌شان را کند، ولی انگیزه خود را از دست نخواهندداد.

*تا وقتی که به جوانان مسوولیت ندهیم تجربه کسب نمی‌کنند

فربد علی اکبری دانشجوی ترم پنج رشته کامپیوتر، مدیر اجرایی طراحی های تحت وب شرکت داده رایان نور(داران) در گفتگو باخبرنگار جام جم تصریح کرد: با وجود اینکه دانشجو هستیم سطح کار ما کمتر از افراد متخصصی که سالیان سال در این کار فعالیت می‌کنند نیست ولی فعالیت علمی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی چندان مورد حمایت قرار نمی‌گیرد و در صورت توجه به دانشجویان تنها دانشگاه‌های مطرح کشور مدنظر است. این درحالی است که باید به نوع کار و دانش فرد فارغ از نام دانشگاهی که در آن درس میخواند و یا فارغ التحصیل شده است، توجه شود.

وی در خصوص بازار کار نخبگان نیز عنوان کرد: کارفرمایان به دنبال تجربه هستند و به فعالیت علمی دانشجویان نخبه توجه نمی‌کنند و تا زمانی که به جوانان اعتماد نکنیم تجربه کسب نمی‌شود. انحصار در کار یکی از مشکلات اصلی است که ما با آن موجه‌ایم و امکان رقابت با برندهای مطرح کشور حتی در سطح شهرستان نیز عملا بسیار سخت شده است.

این دانشجوی فعال درخصوص طراحی و تولید پلتفرم " داران" نیز گفت: شرکت "داده رایان نور" یکی از شرکت‌های فعال در دانشگاه آزاد ابهر است که از شهریور ماه با طراحی و برنامه نویسی پلتفرم برگزاری کلاسهای مجازیDaaraan.ir آغاز به کرده است با وجودی که طرح بسیار موفقی است متاسفانه حمایت‌های چندانی را شاهد نبوده ایم. منظور ما از حمایت ارائه تسهیلات مالی نیست بلکه اعتماد مسئولین و مردم منطقه به فرزندان خودشان است.

وی گفت: همچنین سامانه Daaraanedu.ir نیز مختص برگزاری دوره‌های کوتاه مدت تخصصی است که نیاز افراد متقاضی را در مورد موضوعات مختلف برطرف می‌کند و در پایان به افراد گواهی شرکت در دوره اعطا می‌شود و از خصوصیت این سامانه می‌توان به ارتباط و تعامل دوسویه بین اساتید و مخاطبان، ذخیره‌سازی بازپخش‌ها برای کسانی که دوره را خریداری کرده‌اند اشاره کرد.

امیر مهدی رستمی برنامه نویس هوش مصنوعی و نرم افزارهای اندروید عنوان کرد: درزمینه هوش مصنوعی ما برروی مرز دانش در حال حرکت هستیم که اگربخواهیم کار را به صورت هایتک جلو بریم شرکت باید به یک گردش مالی برسد که برای رسیدن به این هدف هیچ حمایتی ازسوی هیچ سازمان و ارگانی صورت نمی‌گیرد.
 
رستمی افزود: هرچند دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر بستر لازم و حمایت های درحد توان خود را انجام می دهند اما حمایت مسوولین بیرون دانشگاه به معنای کامل ضروری به نظر می رسد. این در حالی است که موضوعات انتخابی دراین حوزه هوش مصنوعی جا برای پیشرفت دارد و مجموعه ما برای ایجاد یک گردش مالی اقدام به طراحی پلتفرم های مذکور را نموده است تا بتواند با ایجاد این گردش تمرکز خود را بر روی برنامه های مبتنی بر هوش مصنوعی نگه دارد.
 
وی ادامه داد: ما می توانیم با پلت فرم داران کل مدارس استان را تحت پوشش قرار دهیم و از نظر قیمت بسیار پایین تر از نمونه های مشابه خود است ودر صورت مواجه با مشکل گروه پشتیبان سریعا در محل حاضر شده و ایرادات موجود را در کوتاهترین زمان رفع می کنند. از طرفی بخش دولتی همیشه عنوان می‌کند که اعتماد به جوانان سرلوحه کارشان است در حالی که در عمل شاهد هیچ حمایت و پشتیبانی نیستیم و در بسیاری موارد جوانان را جدی نمی‌گیرند و لفظ یک مشت بچه را بارها از مسوولان و مدیران می‌شنویم و یا  "ابهر چیه تا دانشگاه آزادش چی باشه" نگاهی است که مدیران ما دارند و امید به پیشرفت و ترقی را از جوانان می گیرد.

این دانشجو ادامه داد: بعضی از مخترعان و نخبگان که با سرمایه‌های این مملکت رشد و ارتقا پیدا می‌کنند مجبور به رفتن می‌شوند، چرا که به تلاش آنها بها داده نمی شود، اگر شرایط فراهم باشد و اعتماد ایجاد شود محال است که مهاجرت صورت گیرد.

وی همچنین از برخورد برخي مديران و مسؤولان استاني با مخترعين گلايه کرد و گفت: برخي مديران همکاری لازم را ندارند كه در مقابل هستند كساني كه با حس دلسوزي همكاري و همراهي‌هاي لازم را جهت رفع مشكلات انجام مي‌دهند که باید قدردان آن‌ها بود.
 
رستمی از حمایت هایی که دانشگاه ازاد اسلامی از ایده های جوانان می نماید بسیار قدردانی کرده و اذعان داشت: بایستی نگاه مسوولین شهری نیز همانند نگاه مدیران دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر سرشار از اعتماد به جوانان باشد. آنگاه خواهید دید که این جوانان جه کارهایی انجام خواهند داد.

سید مجید امیرفخریان معاون فرهنگی و دانشجویی و مسوول پیگیری راهبرد امور مربوط به تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر اذعان داشتند: دانشگاه آزاد اسلامی با رویکرد و تعریف جدیدی از فعالیت های دانشگاهی و سوق دادن دانشجویان به کارآفرینی و تلاش در تغییر رویکرد دانشگاه به دانشگاههای کارآفرین از فعالیت های علمی، پژوهشی دانشجویان حمایت های ویژه ای میکند.
 
امیرفخریان افزود: ما در این دانشگاه به معنی واقعی اعتماد به جوانان را تمرین می کنیم و یقین داریم که با اعتماد به این عزیزان گره های به ظاهر کور کشور باز خواهد شد. اما برای این مهم دانشگاه به تنهایی قادر به انجام نیست. بایستی مراکز، ارگان ها و نهادهای دولتی و حاکمیتی مسیر کارآفرینی را برای این جوانان حل نمایند. به عنوان نمونه جوانان "داران" با در دست داشتن تاییدیه دانشگاه برای اخذ چند داده صرفا برای حل یکی از مشکلات کلان استان و شهرستان نبایستی زمان و وقت ارزشمندشان در راهروهای ادارات دولتی گرفته شده و در نهایت نیز با بی مهری به بیرون رانده شوند.

معاون دانشگاه آزاد عنوان کرد: پاسخ هایی که این عزیزان و جوانان برای مسائل مختلف شهری و منطقه ای ارائه می کردند، را دیده و یقین دارد بسیاری از راه حل این جوانان پاسخ مسائلی است که سال ها مدیران فرسوده کشور درگیر حل آنها هستند.

وی همچنین از طرح جدید گروه داران تا چند ماه دیگر خبر دادو افزود: به امید خدا تا شش ماه دیگر فاز نخست این طرح رونمایی خواهد شد.  این مجموعه با همکاری مرکز تحقیقات خودرو دانشگاه اقدام به هوشمند سازی خودرو "اوهر" دانشگاه کرده اند. این کار این شرکت و دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر را در ردیف نخستین مراکز تحقیقاتی کشور قرار خواهد داد که در این زمینه فعال هستند. این تکنولوژی بر اساس هوش مصنوعی عمل خواهد کرد و در واقع یک خودروی هوشمند محسوب شده که به گونه ای یک خودری خودران  خواهد بود. اگر بتوانیم مشکلات سرمایه در گردش این شرکت و یا شرکتهای مشابه را حل نماییم شما در یک زمان کم شاهد جهش های خیره کننده خواهید بود.
 
گزارش از فائزه تقیلو، جام جم آنلاین زنجان.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها