به گزارش جام جم آنلاین، علیرضا ناطقیان در پاسخ به این سوال که آیا تا کنون به غیر از ویروس انگلیسی سایر ویروس های جهش یافته نظیر ویروس های هندی و برزیلی هم وارد ایران شدهاند؟، گفت: تا کنون اعلام رسمی در این زمینه صورت نگرفته است و باید در این باره مطالعات ویروسشناسی دقیقتری انجام شود و مطمئنا همکاران ما در وزارت بهداشت پیگیر این موضوع هستند که بتوانند در آزمایشگاههای مرجع، ویروس های جهش یافته را تشخیص دهند.
وی در پاسخ به این سوال که در بین ویروس های جهش یافته کدام ویروس خطرناکتر است؟، افزود: اینکه کدام ویروس خطرناکتر است به عوامل مختلفی بستگی دارد و حتی ممکن است پاسخ ویروس در نژادهای مختلف، متفاوت باشد، ولی به طور کلی واقعیت این است که ویروس انگلیسی هم در کودکان و هم در بزرگسالان انتقال پذیری و سرعت انتقال بالاتری دارد و در بزرگسالان درگیری ریوی سریعتری را ایجاد میکند.
این فوق تخصص بیماریهای عفونی کودکان ادامه داد: در کودکان هم استنباط ما این است که میزان درگیری ریه با این ویروس بیش از ویروس معمولی است، اما هنوز گزارشاتی را در خصوص افزایش مرگمیر اطفال بر اثر ابتلا به ویروس انگلیسی حداقل در مرکز خودمان نداشته ایم.
وی در خصوص تفاوت ویروسهای جهش یافته با یکدیگر توضیح داد: به نظر میرسد، این ویروسها تفاوت های جزئی با یکدیگر داشته باشند، اما کرونا همچنان در کودکان بیشتر با علائم گوارشی نظیر درد شکم، اسهال و استفراغ بروز پیدا میکند.
این فوق تخصص بیماریهای عفونی کودکان در خصوص واکسیناسیون کووید ۱۹ در اطفال اظهار کرد: واکسیناسیون کرونا در کودکان فعلا در حد مطالعات بالینی است و تنها شرکتهای مدرنا و فایزر گروه سنتی ۱۲ تا ۱۸ سال را وارد مطالعات خود کرده اند و بقیه شرکتهای تولید کننده واکسن کووید هنوز در زمینه واکسیناسیون کودکان حتی وارد مرحله مطالعه بالینی هم نشده اند.
منبع: میزان
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
ابراهیم قاسمپور در گفتوگو با جامجم مطرح کرد؛
ضرورت اصلاح سهمیههای کنکور در گفتوگوی «جامجم»با دبیر کمیسیون آموزش دیدبان شفافیت و عدالت