به گزارش جام جم آنلاین، دکتر زهرا عبداللهی درباره بایدها و نبایدهای تغذیهای در ایام نوروز، گفت: به طور کلی رعایت پروتکل های دقیق بهداشتی در ایام نوروز برای پیشگیری از کرونا ضروری است. بنابراین از دید و بازدیدها و دورهمی های فامیلی تاحد امکان باید اجتناب کرد.
وی تاکید کرد: در صورت لزوم از انواع شیرینیهای ساده و دراندازه کوچک برای پذیرایی استفاده کنید تا میهمانان با افزایش دریافت قند و چربی اضافی مواجه نشوند. خودتان نیز اگر مایل به مصرف شیرینی هستید از شیرینی های ساده و کوچک و به مقدار کم استفاده کنید. شیرینی های تازه که با مقادیر زیاد شکلات، خامه و یا ژله تهیه می شوند، میزان کالری بالایی دارند و مقادیر زیادی قند و چربی وارد بدن می کنند که علاوه بر اضافه وزن، بالارفتن میزان چربی های خون را نیز به دنبال خواهند داشت.
عبداللهی با بیان اینکه مصرف زیاد مواد قندی و شیرینی موجب تضعیف سیستم ایمنی شده و از این طریق خطر ابتلا و شدت بیماری کرونا را افزایش می دهد، افزود: توصیه می شود برای پیشگیری از اضافه وزن و چاقی که عامل خطر ابتلا به کرونا است، به جای شیرینی یا شکلات، یک عدد میوه مصرف کنید.
وی عنوان کرد: مصرف میوه و سبزی به دلیل دارا بودن مواد مغذی گوناگون از جمله ویتامین های A، C، B، املاح معدنی آهن، منیزم، پتاسیم و موادآنتی اکسیدانی همچون فلاونویید و کارتنویید میتواند با تقویت سیستم ایمنی ما را در برابر بیماری های زیادی به خصوص کرونا بیمه کند. آنتی اکسیدان ها از طریق ترکیب شدن با رادیکال های آزاد که به دنبال واکنش های اکسیداسیونی در بدن تولید می شوند از آسیب و تخریب سلول های بدن جلوگیری می کنند. در واقع مصرف سبزیجات رنگارنگ به دلیل املاح معدنی و ویتامین های مختلف می توانند بروز بیماری های غیر واگیر مثل بیماری های قلبی، فشار خون، دیابت، سرطان به خصوص سرطان های دستگاه گوارش و چاقی را در افراد کاهش دهند.
عبداللهی گفت: همچنین مصرف میوه و سبزی می تواند از افزایش وزن و چاقی که احتمال ابتلا به کرونا را در فرد افزایش می دهد جلوگیری کند. چاقی خود یک عامل خطر مهم ابتلا به کرونا محسوب می شود. مرگ و میر ناشی از کووید ۱۹ در افراد چاق بیشتر است.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت توصیه کرد: به راحتی و با افتخار به میزبان بگویید که برای کنترل وزن و حفظ سلامتی نمیخواهید در مصرف شیرینی و شکلات و آجیل و حتی میوه زیاده روی کنید. از انواع شربتهای خانگی کم شیرین مانند شربت سکنجبین، شربت خاکشیر، شربت به لیمو، شربت آبلیمو و به جای نوشابه های گازدار و آب میوه های صنعتی که قند زیادی دارند استفاده کنید.
وی گفت: از تعارف کردن زیاد و اصرار برای خوردن به میهمان خودداری و هرگز همپای هر میهمان شما هم شیرینی و آجیل مصرف نکنید، به تغذیه کودکان و نوجوانان توجه بیشتری کنید تا از پرخوری در مصرف شیرینی و شکلات و آجیل و ابتلا به چاقی آنها جلوگیری شود.
منبع: وبدا
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
بهتاش فریبا در گفتوگو با جامجم:
رضا کوچک زاده تهمتن، مدیر رادیو مقاومت در گفت گو با "جام جم"
اسماعیل حلالی در گفتوگو با جامجم: