در این مراسم که اجرای آن را ابوالفضل آقاخانی برعهده داشت، هنرمندانی چون جواد انصافی، امیر پارسی، مسعود فروتن، فاطمه آلعباس، سعید بیابانکی، محمدرضا چراغعلی، مسعود اسکویی و مینا نوروزی حضور داشتند. در ضمن این مراسم به طور زنده از ایرانصدا پخش میشد.
قدمت مسابقه یک، دو، صدا بیش از «عصر جدید» است
ابتدای مراسم، ملودی یکی از سرودهای انقلابی به صورت زنده اجرا شد و میانبرنامهای از ایران به همراه تصاویری از مناطق مختلف ایران و همچنین استودیوهای رادیو یاران پخش شد و مجری هم یکی از خاطراتش را درباره فعالیت در رادیو ایران بیان کرد. بعد از آن، مدیر رادیو ایران در جایگاه قرار گرفت و گفت: رادیو ایران، رادیوی اجدادی همه رادیوییهاست و همه به نحوی از اولاد رادیو ایران هستند و به نوعی جایگاه پیشکسوتان رادیوست.
وی ادامه داد: در سه سال گذشته که توفیق خدمت در رادیو ایران را داشتم، با لذت تمام و با افتخار پشت یک نام بزرگ به نام ایران محفوظ بودم. با اسم ایران هر روز احساس بزرگ شدن میکنم. امروز صحبت از یک برنامه طنز است. طنزهای اصلی صداوسیما در این رادیو همیشه تدارک دیده میشود؛ مثل صبح جمعه با قدمت ۴۰ساله یا کوی نشاط با بیش از ۱۰سال قدمت و برنامههای ساعت خنده و جارچی و... چون توقع مخاطب ما این است آنها را با طنز به معنای واقعی بخندانیم. بزرگانی مثل جواد انصافی و امیر پارسی از قدیمیان عرصه طنز هستند.
وی در بخش دیگری از صحبتهایش عنوان کرد: ما دنبال معنای واقعی طنز در رادیو ایران هستیم. چون میشود با طنز درجه حرارت جامعه را گرفت. ما در همین استودیو از بزرگان دیگری هم تجلیل کرده بودیم. از جمله خانواده زندهیاد منوچهر نوذری، زندهیاد صادق عبداللهی که مدتی بعد از این تجلیل درگذشت و شمسی فضلالهی، مریم نشیبا، عباس محبی و....
محمدزاده همچنین افزود: جفایی که در حق رادیو شد این بود که امیر پارسی و جواد انصافی را به عنوان چهره تلویزیونی تجلیل میکردند. در صورتی که خانه اول این عزیزان رادیوست و امروز این فرصت به دست آمد تا از آنها تجلیل و همچنین از پوستر آنها رونمایی کنیم.
وی در پایان هم خطاب به بخشیزاده گفت: قبل از اینکه برنامه عصر جدید در زمینه استعدادیابی ساخته شود، ما مسابقه یک، دو، صدا را در زمینه استعدادیابی در رادیو ایران داشتیم. همچنین به خاطر جایگاهی که رادیو ایران در پاسداشت زبان فارسی دارد، چند واژه را جایگزین کردیم؛ مثل برپا خند به جای استندآپ و...
با یک گل هم بهار میشود
در ادامه میانبرنامهای که رادیو ایران برای پاسداشت امیر پارسی و جواد انصافی ساختهبود، پخش شد و مدیران رادیو و تعدادی از هنرمندان برای تجلیل این دو هنرمند روی صحنه رفتند. جواد انصافی پس از اینکه لوح تقدیر و تندیس خودش را دریافت کرد با میکروفن مجری گپ کوتاهی زد و گفت: ما اوایل انقلاب نمایشی به نام «بمب» را در تئاتر شهر اجرا میکردیم که از ما خواستهشد این نمایش نسخه تلویزیونی داشتهباشد. آن زمان با مسعود فروتن آشنا شدیم. با استاد اسکویی هم که از دوران دبیرستان آشنایی داشتم و خوشحالم که اینجا هر دو عزیز را میبینم.
امیر پارسی هم پس از تقدیری که از او شد، با میکروفن مجری بیان کرد: همیشه همه حرفها را اول جواد انصافی میزند. من فقط از مهدی ساعی و مدیر رادیو یاران و همه دوستان رادیوییام تشکر میکنم. چون از سال ۵۵ که وارد رادیو شدم، با دوستان عزیزی در طول این سالها همکاری داشتم.
پس از آن از پوستر این دو هنرمند رونمایی و عکس یادگاری گرفتهشد و میانبرنامه دیگری با هدف نکوداشت این هنرمندان که به همت رادیو یاران و با حضور هنرمندان رادیو ایران تولید شدهبود، پخش شد. سپس میانبرنامهای پیرامون مسابقه «یک، دو، صدا» پخش شد و بخشیزاده پشت میکروفن قرار گرفت.
علی بخشیزاده، معاون صدا در ابتدا گفت: جواد انصافی و امیر پارسی دوستانی دارند که سالها هنر آفریدند و حق آنهاست این بالا بیایند و صحبت کنند.
وی افزود: این جلسه، نکوداشت زحمات و تجربیات هنرمندان است که جلسه خیلی مهم و گرانسنگی است. من معتقدم در حوزه فرهنگ اتفاقا با یک گل هم بهار میشود. بنابراین این حرکتها خیلی مهم و تاثیرگذار است. ما در سازمان افراد بزرگی را داشتیم که همیشه یادشان جریانساز است. مثل مرحوم نوذری که با بردن اسمش آدم یاد عاطفه سرشار میافتد.
وی با ذکر خاطرهای از مرحوم نوذری از زحمات چند ساله همکارانش در رادیو تشکر کرد و گفت: این جلسه بابت شکرگزاری از خداوند است. سایه استادان محترم به خصوص امیر پارسی و جواد انصافی بزرگوار و دوست داشتنی بر سر خانواده رادیو مستدام باشد و مخاطبان مهربان و شریف ایران از هنرآفرینی آنها بهرهمند شوند.
نامهای به مدافعان سلامت
بعد از مراسم تجلیل از برگزیدگان فصول هفتم و هشتم مسابقه «یک، دو، صدا» امیر بژندی نفر اول بخش خوانندگی که از جیرفت کرمان به تهران آمدهبود، به صورت زنده قطعهای را اجرا کرد و پس از آن نفر اول بخش گویندگی و اجرا متنی را به مدافعان سلامت تقدیم کرد. سپس کلیپی به نام کرونا و با صدای سعید حکیمزاده نفر سوم بخش خوانندگی پخش شد که توسط رادیو ایران این کلیپ ساخته شده بود.
منبع: زینب علیپور طهرانی - رسانه / روزنامه جام جم