ماندن در خانه گرچه شما را از کرونا و آلودگی هوا در امان نگهمیدارد اما فقر حرکتی و بیتحرکی خطر دیگری است که در صورت طولانیشدن و پیدا نکردن راه چاره میتواند به ابتلا به چاقی، دیابت، بیماریهای قلبی-عروقی، ضعف عضلات و محدودیت دامنه حرکتی و خشکی مفاصل منجر شود.
در این یادداشت میخواهم چند تمرین ساده فیزیوتراپی را که در منزل قابل انجام است به شما یادآوری کنم.
ابتدا روی زمین به پشت دراز بکشید و با زانوهای خم، پاهایتان را زیر مبل نگهداشته و سعی کنید سر و تنه را تا حدی که کتفها از زمین بلند شود بالا بیاورید. با انجام این تمرین، عضلات شکم منقبض میشود. فقط یادتان باشد خیلی سر و تنه را بالا نیاورید که باعث کمردرد خواهد شد.
در همین وضعیت خوابیده با زانوهای خم در حالی که کف پاهایتان روی زمین قرار میگیرد سعی کنید کمر و باسن را از روی زمین بلند کنید و دوباره به حالت قبل برگردید.
این ورزش که پلزدن نام دارد باعث تقویت عضلات باسن و فیلهها در پشت و دوطرف ستون فقرات میشود.
در ورزش سوم ابتدا روی شکم بخوابید. سپس به حالت شنارفتن روی زمین قرار بگیرید در حالی که وزنتان را روی پنجه پاها و آرنجها و ساعدها انداختهاید و بدن بهصورت مستقیم قرار گرفته است. این وضعیت را به مدت ۲۰ثانیه حفظ کنید و دوباره روی شکم بخوابید.
این ورزش که پلانک نام دارد باعث قویشدن عضلات شکم میشود و پنج مرتبه تکرار آن میتواند مفید باشد. یک پله کوتاه پیدا کنید و ۱۰بار از جلو و ۱۰بار از پهلو هر کدام از پاها را روی آن بگذارید و از آن بالا بروید و بدون اینکه پا را از روی پله پایین بیاورید به حالت اول برگردید.
تمرین پله از جلو عضله چهارسر در جلوی ران و از پهلو عضله باسن را تقویت میکند. در حالت ایستاده رو به دیوار ۲۰مرتبه روی پنجهها بالا بیایید و سپس ۲۰مرتبه روی پاشنهها، پنجههای خود را از زمین بلند کنید. این دو تمرین، ماهیچههای پشت و جلوی ساق را قوی میکند.
دکتر پرهام پارسانژاد - فیزیوتراپیست / روزنامه جام جم
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گروسی: مشکل تیم روحی و روانی است
شاهین بیانی در گفتوگو با «جامجم»: