در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش جام جم آنلاین از باشگاه خبرنگاران جوان، خوشبختانه این امکان وجود دارد که صبح بعد از بیدار شدن از خواب تمرینهایی انجام دهید که وضعیت فیزیکی و روانیتان در تمام طول روز، خوب باشد.
باز هم خوشبختانه نیازی نیست به خودتان فشار بیاورید و حرکات دشواری انجام دهید. شما میتوانید با انجام چند حرکت ساده و سریع، حتی در رختخوابتان، انرژی خوبی برای باقی روزتان کسب کنید.
اولین قدم برای اینکه روزتان را با انرژی شروع کنید در واقع قبل از صبح شروع میشود. بارها شنیدهاید، اما ارزش یادآوری کردن را دارد که شبها زودتر خوابیدن باعث میشود روز بعد با انرژی و تمرکز و کارایی بیشتری به فعالیتهای روزمرهتان بپردازید. افراد بزرگسال به ۷ تا ۹ ساعت خواب شبانه نیاز دارند.
دومین مورد این است که بعد از یک شب خواب هفت یا هشت ساعته، بدن شما دهیدراته است و از آنجایی که تقریباً ۶۰ درصد بدنتان را آب تشکیل میدهد، حتی مقدار کمی دهیدراسیون هم میتواند سبب افت سطح انرژیتان شود. پس کنار تختتان یک لیوان آب بگذارید و به محض بیدار شدن از خواب، آن را بنوشید. این کار علاوه بر انرژی دادن به بدنتان، سوخت و ساز آن را نیز راه میاندازد.
سومین مورد ورزش صبحگاهی است. میدانیم که خیلی سخت است صبح زود از خواب بیدار شوید و سر کارتان بروید، اما این حرکات سادهای را که به شما توصیه میکنیم امتحان کنید و نتیجه را ببینید.
حرکت پروانه یک حرکت بسیار عالی است که کمکتان میکند هم جسم و هم ذهنتان را آرام کرده و بیشتر احساس تعادل کنید.. به پشت دراز بکشید، نفستان را بیرون بدهید و زانوها را جوری خم کنید که پاشنهها به هم بچسبند. پاشنهها را تا جایی که میتوانید به لگنتان نزدیک کنید.. یک دست را روی شکم بگذارید و یک دست را روی سینه.. نفس بگیرید، نفستان را چند ثانیه حبس کنید و سپس به آرامی نفس را بیرون بدهید.. این الگوی حرکتی و تنفسی را ۱۰ بار تکرار کنید.
حرکت پلانک بسیار مؤثر است. پلانک، عضلات شکم، کمر و شانهها را تقویت میکند.. در وضعیت پلانک قرار بگیرید، سعی کنید تعادلتان را به جای دستها، روی ساعدهایتان حفظ کنید.. بدنتان را روی یک خط راست نگه دارید، از سر تا پاشنهها.. پلانک را به مدت ۲۰ ثانیه نگه دارید و با سرعت یکنواخت نفس بکشید.. ۳۰ ثانیه استراحت کنید.. این الگو را ۳ بار تکرار کنید.
حرکت کودک خوشحال کمکتان میکند پاهایتان را بکشید و کمرتان را تقویت کنید. این حرکت بسیار ساده است:. به پشت دراز بکشید.. زانوهایتان را بالا بیاورید، اما باسنتان روی تشک باشد.. کف پاهایتان را در دست بگیرید و زانوها را به سمت سینهتان بکشید.. با ۵ تا ۱۰ تنفس در همین وضعیت بمانید.
حرکت نیم پُل، تمام بدنتان را میکشد و تقویت میکند.. به پشت دراز بکشید، کف پاهایتان را روی تخت قرار دهید، زانوها را خم کنید. پاها به اندازهی عرض لگن از هم فاصله داشته باشند.. دنبالچه را از تخت بلند کرده و به سمت بالا فشار دهید تا بدنتان یک خط مستقیم بسازد.. ۳۰ ثانیه در این وضعیت بمانید، قسمت دنبالچه را همچنان بالا نگه دارید و سپس به آرامی پایین بیاورید.. این حرکت را ۳ بار تکرار کنید.
بارها شنیدهاید، اما ارزش یادآوری کردن را دارد که شبها زودتر خوابیدن باعث میشود روز بعد با انرژی و تمرکز و کارایی بیشتری به فعالیتهای روزمرهتان بپردازید
حرکت بالا آوردن پا، عضلات شکم و باسنتان را قویتر میکند و جریان خون را افزایش میدهد.. به پشت دراز بکشید. بازوها باید همراستا با بدنتان باشند.. پای راست را بالا بیاورید و تا زمانی که پا و لگنتان زاویهی ۹ درجه بسازند به بازدمتان ادامه دهید.. پا را به آرامی پایین بیاورید.. این حرکت را ۱۰ بار برای هر پا انجام دهید.
گردن و شانهها را تمرین دهید
این روزها مراقبت از عضلات گردن و شانهها از هر زمان دیگری مهمتر است؛ زیرا بیشتر افراد مدت زمان طولانی طی روز پشت میز و مقابل کامپیوتر مینشینند. سادهترین حرکت برای تقویت عضلات سر و گردن این است که سرتان را با دست به طرفین فشار دهید و همزمان با دست دیگرتان، گردن را نگه دارید.
حرکت زیر را هم میتوانید انجام دهید:. بنشینید، کمرتان را صاف کنید و دست چپتان را روی سرتان بگذارید.. دستتان را از آرنج خم کنید جوری که دست چپتان بالای سرتان و نزدیک گوش راستتان باشد.. آرنج چپتان را بگیرید و شروع کنید به فشار دادن آن به سمت سرتان. این کشش را به مدت ۲۰ ثانیه نگه دارید.. این حرکت را ۳ بار برای هر دستتان تکرار کنید.
بازدمتان را با بینی انجام دهید
بازدم با بینی به شما کمک میکند به وضعیتی آرامتر و راحتتر برسید و بدنتان را حس کنید.. روی تختتان به پشت دراز بکشید.. بدنتان را شُل کنید.. شروع کنید به تنفس از بینی و همزمان خودتان بدنتان را ماساژ بدهید.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت