به گزارش
جام جم آنلاین به نقل از مهر، زنجبیل یک ماده غذایی محبوب در بسیاری از جهان بوده که دارای خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی است.
محققان در مطالعه اخیر خود به بررسی ترکیب اصلی بیواکتیو ریشه زنجبیل موسوم به ۶-gingerol در کاهش علائم لوپوس پرداختند.
در بیماری لوپوس، سیستم ایمنی بدن به خودش حمله کرده و التهاب میتواند باعث آسیب دائمی به بافتها شود. گلبولهای سفید خون به نام نوتروفیل ها نقشی اساسی در این واکنش التهابی دارند.
در این تحقیق، دانشمندان اثرات ۶-gingerol را بر روی موشهای مبتلا به لوپوس ارزیابی کردند.
آنها همچنین موشهای مبتلا به سندرم آنتی فسفولیپید (APS) که اغلب با لوپوس همراه است را نیز مورد مطالعه قرار دادند. APS یک بیماری خودایمنی است که باعث تشکیل لختههای خونی در رگهای خونی بدن میشود.
«رمضان علی»، سرپرست تیم تحقیق از مرکز پزشکی میشیگان، در این باره میگوید: «در هر دو گروه از موشها، ۶-gingerol از آزاد شدن تلههای خارج سلولی نوتروفیل جلوگیری میکند.»
تلههای خارج سلولی نوتروفیل یا NET از سلولهای سفید خون به نام نوتروفیل ها ناشی میشود. این ساختارهای چسبنده تار عنکبوتی هنگامی ایجاد میشوند که آنتی بادیها با گیرندههای سطح نوتروفیل ارتباط برقرار کنند.
NETها موجب بروز لوپوس شده و تشکیل لختههای خونی را افزایش میدهند. در کنار کاهشNET ها، ۶-gingerol هم باعث کاهش ایجاد لخته خون میشود.
به طور کلی، یافتهها نشان میدهد که فعالیت ضدالتهابی ترکیب زنجبیل مستقیماً بر آنتی بادیهای مربوط به بیماریهایی مانند لوپوس و APS تأثیر میگذارد.
این نتیجه نشان میدهد که ترکیب زنجبیل ممکن است چرخه التهاب را شکسته و به طور بالقوه به عنوان یک درمان عمل کند.