به گزارش جام جم آنلاین از باشگاه خبرنگاران جوان، ازگیل یکی از میوههای خوش طعم از خانواده سیب، گلابی و زالزالک است.
تحقیقات نشان داده است ایرانیان ساکن در حاشیه دریای خزر از ۳ هزار سال پیش این درخت را برای مصرف میوههای آن پرورش میداده اند. در کنار لذت ویژهای که مصرف ازگیل دارد، این میوه سرشار از خواص گوناگون است.
براساس اعلام مرکز اطلاعات غذایی آمریکا، ۱۰۰ گرم ازگیل دارای نیم گرم پروتئین، یک میلی گرم چربی، و ۸۸ کالری انرژی است. این میوه دارای فیبر و کربوهیدارت است.
مصرف ازگیل میتواند ۱۵ درصد نیاز بدن به آهن، ۵ درصد ویتامین B۱، و ۱۰ درصد کلسیم را تامین کند. این میوه همچنین دارای نیاسین، ریبوفلاوین، و بتاکاروتن است.
تحقیقات نشان داده است به دلیل آنکه ازگیل یکی از میوههای سرشار از آهن است، برای تشکیل هموگلوبین خون مفید بوده و برای افرادی که از کم خونی رنج میبرند توصیه میشود. هموگلوبین مسئول انتقال اکسیژن به وسیله سلولهای خونی است.
خانمها به دلیل آنکه پس از سن بلوغ تا یائسگی دچار خون ریزی ماهانه میشوند، احتمال ابتلا به کم خونی در آنها زیاد است. از این رو، مصرف ازگیل به این زنان توصیه میشود.
از سوی دیگر، وجود آهن در بدن برای کارکرد صحیح عضلات بسیار با اهمیت است. آهن در بافت عضلات دیده میشود و وظیفه تامین اکسیژن که در فرآیند انقباضات عضلانی ضروری است را برعهده دارد. به همین دلیل، ورزشکاران نیز باید ازگیل را در رژیم غذایی خود قرار دهند.
مغز یکی از اندامهایی است که بیش از ۲۰ درصد اکسیژن بدن را مصرف میکند. میوه غنی از آهنی همچون ازگیل میتواند با تامین اکسیژن مغز، به کارکرد صحیح این بخش کمک کند.
انتقال خون کافی به مغز میتواند فعالیتهای شناختی را بهبود بخشیده و مانع از ابتلا به بیماریهایی همچون آلزایمز و دمانس (زوال عقل) شود.
یافتههای محققان نشان میدهد یکی از دلایل بیماری سندرم پاهای بی قرار کمبود آهن است. در واقع زمانی که سطح آهن خون کاهش پیدا میکند، سندرم پاهای بی قرار در فرد بروز میکند. از این رو، متخصصان میگویند داشتن رژیم غذایی غنی از آهن میتواند از وقوع این سندرم در افراد جلوگیری کند.
از دیگر فواید مصرف ازگیل میتوان به تنظیم دمای بدن، تسهیل انتقال اکسیژن، کمک به درمان بیماریهای مزمن دستگاه گوارش، کاهش بی حالی و خستگی، تقویت سیستم ایمنی و تقویت آنزیمهای بدن اشاره کرد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت