سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد:
به گزارش جام جم آنلاین از باشگاه خبرنگاران جوان، گیاه شوید حاوی مواد مغذی و ترکیباتی است که به هضم غذا کمک میکند.
همچنین باعث تسکین اختلالات قاعدگی و تقویت سیستم ایمنی بدن میشود. از آنجا که شوید یک ماده ضد التهاب است، ترکیبات آن میتوانند در برابر آرتروز و سایر بیماریهای التهابی محافظت کنند.
شوید (Anethum graveolens) صدها سال برای اهداف آشپزی و دارویی استفاده میشده است. جدا از عطر و طعم قوی، ملایم، اشتها آور، دارای خواص دارویی فراوانی است. این خواص از ترکیبات خاصی به نام مونوترپنها و همچنین فلاونوئیدها، مواد معدنی و اسیدهای آمینه حاصل میشود.
شوید میتواند یک گیاه چند ساله یا یک ساله باشد، بسته به اینکه در کجای دنیا کشت میشود. شوید به عنوان یک طعم دهنده، به عنوان ماده تشکیل دهنده بسیاری از وعدههای غذایی استفاده میشود.
فواید شوید برای سلامتی از ترکیبات آلی، ویتامینها و مواد معدنی آن حاصل میشود که شامل مونوترپنهای قدرتمندی مانند لیمونن، کارون و آنتوفوران و همچنین فلاونوئیدهایی مانند ویسینین و کامفرول هستند.
در مورد ویتامینها و مواد معدنی، طبق بانک اطلاعات ملی مواد مغذی USDA، این ویتامین دارای مقدار قابل توجهی ویتامین A و C و همچنین مقدار کمی از فولات، آهن و منگنز است.
روغنهای اساسی موجود در شوید دارای خواص دارویی باستانی، آرام بخش و خواب آور هستند.
فلاوونوئیدها و ویتامین B کمپلکس موجود در روغنها، ترشح آنزیمها، هورمونهای خاصی را که اثرات آرامبخش و خواب آور دارند، فعال میکند و در نتیجه به افراد کمک میکند تا خواب خوبی داشته باشند.
شوید از مدتها قبل با فعالیت ضد میکروبی همراه بوده است بنابراین، استفاده مکرر از این گیاه در وعدههای غذایی ممکن است به کاهش بروز تعدادی از عفونتهای میکروبی در بدن و همچنین عفونتهایی که منجر به زخمهای باز یا بریدگیهای کوچک در پوست میشوند، کمک کند.
اسهال عمدتا توسط دو چیز ایجاد میشود. سوء هاضمه و عملکرد میکروبی. از نظر سوء هاضمه، شوید میتواند کاملاً مفید باشد، زیرا خواص هضم بسیار خوبی دارد.
ثانیاً، این گیاه به دلیل وجود مونوترپنها و فلاونوئیدهای موجود در روغنهای اساسی آن، که دارای خاصیت میکروب کش یا باکتری کش هستند، میتوانند با مهار عفونتهای میکروبی که سعی در حمله به بدن دارند، به رفع اسهال کمک کنند.
شوید از مدتها قبل به عنوان یک گیاه ضد التهاب شناخته میشود، به این معنی که به کاهش التهاب و دردهای مربوط به بیماریهایی مانند آرتریت روماتوئید و نقرس کمک میکند. دقیقاً به همین دلیل از زمانهای بسیار قدیم شوید استفاده میشده است.
در طب عامیانه تصور میشود فلاونوئیدهای موجود در روغن شوید، ترشح برخی هورمونها را که به حفظ چرخه قاعدگی مناسب در زنان کمک میکنند، تحریک میکند.
کامپفرول و سایر اجزای خاص فلاونوئیدها و مونوترپنها در روغنهای اساسی شوید ماهیت ضد احتقان دارند. تصور میشود که آنها به رفع گرفتگی در سیستمهای تنفسی به دلیل هیستامین، آلرژی یا سرفه کمک میکنند.
دانهها و برگهای شوید خوشبو کنندههای خوب دهان و تنفس هستند. جدا از آن، روغنهای اساسی موجود در آن ماهیت میکروب کش، آنتی اکسیدان و ضد عفونی کننده دارند.
به دلیل این خواص، آنها به کاهش عفونتهای میکروبی دهان کمک میکنند و آنتی اکسیدانهای آنها آسیبهای ناشی از رادیکالهای آزاد به لثهها و دندانها را نیز به حداقل میرساند.
محتوای کلسیم شوید به این معنی است که به مقدار کافی کلسیم در بدن کمک میکند، که به نوبه خود به عنصر مهم محافظت از شما در برابر از دست دادن تراکم مواد معدنی استخوان کمک میکند.
پوکی استخوان سالانه میلیونها نفر را تحت تأثیر قرار میدهد و کلسیم به همراه سایر مواد معدنی ضروری، یک عنصر اصلی در رشد و نمو مناسب استخوانها و ترمیم استخوانهای آسیب دیده است.
از مدتها قبل شوید با دیابت و مدیریت سطح انسولین در ارتباط است. مطالعات نشان داده اند که ممکن است به کاهش نوسانات لیپیدهای سرم و سطح انسولین در دیابت ناشی از کورتیکواستروئید کمک کند.
مطالعهای در مجله Phytotherapy Research بیان داشت که موشهای آزمایشگاهی که دیابت نوع ۲ ناشی از کورتیکواستروئید داشتند، وقتی به آنها ۲۲ روز عصاره شوید داده شد، میزان گلوکز و انسولین سرم را کاهش دادند.
شوید یک ماده شل کننده است و باعث افزایش دفع ادرار میشود تا در دفع سموم، نمکهای اضافی و آب از بدن کمک کند.
بعلاوه، ضد اسپاسم است (از گرفتگی عضلات جلوگیری میکند) و یک ماده ضد نفخ است. همچنین ممکن است دارای پتانسیل ضد سرطانی باشد، اما برای بررسی این ادعا نیاز به مطالعات بیشتری است.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد:
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
شکیبا حسینی، رهبر ارکستر سمفونیک رنسانس در گفت و گو با «جام جم» مطرح کرد
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد