به گزارش جام جم آنلاین به نقل از نمناک، همه ما می دانیم که مصرف سیر و پیاز عاملی مهم در ایجاد بوی بد دهان بزرگسالان محسوب می شود و معمولا برای رفع آن جویدن آدامس، دهان شویه و مسواک توصیه می شود. اما متأسفانه هنگامی که دهان کودک بوی بد بدهد این گزینه ها موثر نیستند.
در بیشتر موارد بوی بد دهان کودک می تواند به آنچه که اخیرا خورده است مربوط شود، از طرفی دیگر نیز اگر این بوی بد دهان بیش از یک روز ادامه یابد باعث نگرانی والدین خواهد شد.
موارد بی شماری وجود دارد که سبب بوی بد دهان کودک می شود. برخی از این بو ها در خانه قابل درمان هستند اما برخی دیگر نشانگر موارد جدی تر می باشند که مراجعه به دندان پزشک را می طلبد. برخی از این موارد عبارتند از:
شایع ترین علت بوی بد دهان این مورد می باشد زیرا اگر کودک از غذاهایی که شامل مواد تند و تیز مانند سیر و پیاز لذت ببرد ممکن است پس از هضم در دستگاه گوارش باعث بوی بد دهان او شود.
دهان انسان پر از باکتری است و کودکان از این قضیه مستثنی نیستند. این باکتری ها با ذرات باقیمانده مواد غذایی در لثه، زبان، دندان و لوزه کودک ارتباط برقرار کرده و فعل و انفعالات باکتریایی سبب بوی بد دهان خواهد شد.
اگر کودک بینی پری داشته باشد باعث می شود هنگام تنفس از دهان به مشکل بربخورد. دراین شرایط باکتری ها رشد کرده و سبب بوی بد دهان خواهند شد.
هرکدام از این موارد می توانند سبب بوی بد دهان شوند.
هرآن چه که در دهان کودک قرار بگیرد سبب ناراحتی او و بوی بد دهانش می شود. البته برخی از این موارد ممکن است به دلیل وضعیت پزشکی او باشد.
مخاط اضافی باعث رشد باکتری ها شده و بوی بد دهان را به همراه خواهد داشت.
این اتفاق زمانی رخ می دهد که مایعات در قسمت بینی تجمع کرده و در پشت گلو فرو روند.
مراقبت ضعیف از دندان منجر به پوسیدگی آن می شود حتی اگر کودک دارای تعداد کمی دندان باشد.
باکتری ها می توانند همراه مواد غذایی در حفره های لوزه تجمع یابند و سبب بوی بد دهان شوند.
این بیماری در شرایطی رخ می دهد که اسید های معده حباب شده و سبب ایجاد رایحه اسیدی شوند.
بوی بد دهان کودک در بسیاری از موارد با پیشرفت های ساده و راهکارهای خانگی قابل درمان است که عبارتند از:
چنانچه در ابتدای این بخش از هم گفته شد از آن جا که بیشتر موارد بوی بد دهان کودک ناشی از بهداشت ضعیف دهان و دندان می شود پس باید نحوه مراقبت از دندان ها را به کودک آموخت:
در حالی که جایگزینی برای مسواک و نخ دندان وجود ندارد اما می توان با انجام و رعایت موارد زیر بوی بد دهان کودک را به حداقل برسانید:
داروهای طبیعی یکی از روش های عالی برای تسکین بوی بد دهان محسوب می شود اما مهم است که به یاد داشته باشید این درمان قطعی نیستند. اگر بوی بد دهان کودک شما نشانه بیماری لثه یا بیماری پزشکی دیگری مانند عفونت، پلاک یا تارتار باشد این داروهای درمانی برای رفع کارساز نیستند بلکه آن ها فقط کمی از بوی دهان را از بین می برند. هنگامی که یک وضعیت پزشکی واقعی وجود داشته باشد تنها راه حل این است که معاینات دندان پزشکی کودک را به طور مرتب بروید.
اگر گمان می کنید که بوی بد دهان کودک به دلیل عادت خوابیدن است در این زمینه به آن ها کمک کنید. در حالی که نمی توانید بوی بد دهان را در خانه بطور کامل درمان کنید می توانید یک دستگاه مرطوب کننده به اتاق آن ها ببرید تا به میزان رطوبت هوا اضافه شود.
افزایش رطوبت به مبارزه با خشکی دهان کمک می کند. همچنین می توانید به کودکان کمک کنید تا موقعیت های مختلف خوابیدن را امتحان کند و تا زمانی که مستعد حوادث شبانه نیستند به آن ها اجازه دهید در صورت بیدار شدن از خواب یک فنجان آب بنوشند.
نتیجه گیری:
بهداشت دهان و دندان برای تمام افراد از اهمیت بالایی برخوردار است به ویژه برای کودکان که در حال رشد هستند. یادگیری روال مراقبتی دهان و دندان به کودکان ضروری است.
1. چرا کودک حتی پس از مسواک زدن نیز دهانش بو می دهد؟
اکثر کودکان نمی دانند چگونه باید دندان های خود را بطور موثر تمیز کنند. آن ها باید حداقل دو دقیقه مسواک بزنند و تمام قسمت های دندان و زبان خود را تمیز کنند.
2. چرا کودکان بیشتر از بزرگسالان مستعد بوی بد دهان هستند؟
کودکان نسبت به بزرگسالان تمایل به خوابیدن بیشتری دارند همین امر به باکتری های موجود در دهان کمک می کند تا رشد بیشتری داشته باشند.
3. آیا بوی بد دهان در کودکان به دیابت مربوط می شود؟
این مورد البته در همه صادق نیست اما بله ، بوی بد دهان با دیابت مرتبط است اما به چندین بیماری دیگر نیز مربوط می شود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد