در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش جام جم آنلاین، آیا تا به حال به میوهای غنیتر و سرشار از مواد مغذی بهتر از انار برخورد کرده اید؟ این میوه به عنوان یک میوه بهشتی شناخته میشود، زیرا نامش به دفعات در کتابهای آسمانی آورده شده است.
انار دارای خواص ضد اکسیدانی، ضد ویروسی و ضد توموری است و گفته میشود منبع خوبی از ویتامین ها به ویژه ویتامین A، ویتامین C و ویتامین E و همچنین اسید فولیک محسوب میشود.
این ماده حاوی دو ترکیب پونیکالاژین و اسید پونیکیک است که تمام فواید سلامتی را به انار اعطا میکند. در واقع، شگفت زده خواهید شد اگر بدانید آنتی اکسیدانهای موجود در انار تقریبا سه برابر بیشتر از چای سبز است.
مصرف روزانه انار یا نوشیدن آب انار میتواند کمک خوبی برای سیستم ایمنی بدن باشد، همچنین با دیابت نوع ۲ مقابله میکند، فشار خون را کنترل میکند و باعث درخشش پوست نیز میشود.
بنابراین، دفعه بعدی که میخواهید یک میان وعده انتخاب کنید حتما انار بخورید، برخی از مزایای سلامتی این میوه برای شما در زیر توضیح داده شده است.
انار سرشار از آنتی اکسیدان است، بنابراین بدن ما را در برابر رادیکالهای آزاد که مسئول پیری زودرس هستند محافظت میکند.
رادیکالهای آزاد در اثر قرار گرفتن در معرض آفتاب و به دلیل سموم مضر در محیط تشکیل میشوند.
آنتی اکسیدانهای موجود در انار به عنوان رقیق کننده خون عمل میکنند. دانههای انار از تشکیل لخته و انعقاد پلاکتهای خون جلوگیری میکند. دو نوع لخته خون وجود دارد نخستین مورد خوب که سرعت بهبودی را هنگام بریدگی یا آسیب دیدگی سرعت میبخشد و دوم وقتی لخته داخلی مانند قلب، عروق یا هر جای دیگر در داخل بدن وجود داشته باشد در از بین بردن آن موثر است، این نوع لختهها خوب نیستند و میتوانند حتی کشنده باشند.
با افزایش سن و تغییر نوع سبک زندگی ما دیواره رگها به دلیل کلسترول سخت میشود و در نتیجه گاهی انسداد ایجاد میشود. خاصیت آنتی اکسیدانی انار از اکسید شدن کلسترول بد جلوگیری میکند، بنابراین خوردن انار چربیهای اضافی را از بین میبرد و از سخت شدن دیواره شریانها جلوگیری میکند.
انار به پمپاژ سطح اکسیژن خون بدن کمک میکند. به دلیل آنتی اکسیدانهای موجود در انار با رادیکالهای آزاد مقابله میکند، کلسترول را کاهش میدهد و از لخته شدن خون جلوگیری میکند. همه اینها در نهایت با کمک به جریان آزاد خون سطح اکسیژن بدن شما را بهبود میبخشد.
انار میتواند با مبارزه با آنزیمی که این کار را انجام میدهد، آسیب غضروفی را کاهش دهد. این میوه همچنین توانایی کاهش التهاب را نیز دارد.
دو مطالعه ادعا میکنند آب انار توانایی مبارزه با سرطان پروستات را دارد. یک آزمایش نشان میدهد آب انار رشد را کند کرده و حتی سلولهای سرطانی کشت شده را از بین میبرد. همانطور که در بالا نیز اشاره کردیم آب انار خون را رقیق میکند و در نتیجه وضعیت آن را بهبود میبخشد که به نوبه خود از بیماریهای قلبی عروقی جلوگیری میکند.
یک فنجان حاوی دانههای قرمز انار ۲۴ گرم قند و ۱۴۴ کالری دارد. یک فنجان دانه انار حاوی این مواد مغذی است:
فیبر: ۷ گرم
پروتئین: ۳ گرم
فولات: ۱۶ درصد
پتاسیم: ۱۲ درصد
ویتامین C: ۳۰ درصد
ویتامین K: ۳۶ درصد
مطالعهای انجام شده که در آن هر روز ۲۳۷ میلی لیتر آب انار به افرادی که مشکل حافظه داشتند داده میشده است.
پس از یک دوره زمانی خاص بهبود زیادی در حافظه کلامی و بصری شرکت کنندگان آن مشاهده شده است.
آزمایش دیگری که روی موشها انجام شده نشان میدهد مصرف انار میتواند از آلزایمر نیز جلوگیری کند، اما هنوز روی انسان این آزمایش انجام نشده است.
پونیک اسید یکی از اصلیترین ترکیبات انار است که به کاهش کلسترول، تری گلیسیرید و کاهش فشار خون کمک میکند.
همه ما میدانیم که فیبر برای هضم غذا مفید است، اما به دلیل سبک زندگی ما که تمایل به خوردن غذاهای ناسالم و هله و هوله داریم حس خوب نسبت به فیبر موجود در سبزیجات و میوهها را از دست میدهیم بنابراین افزودن انار به رژیم غذایی روزمره میتواند یکی از بهترین راهها برای قرار دادن فیبر در برنامه روزانه باشد، یک انار حاوی ۴۵ درصد از مقدار توصیه شده فیبر در روز است.
انارها که غنی از ترکیبات ضد التهابی هستند برای کسانی که از اختلالات مربوط به سیستم ایمنی بدن مانند آرتریت روماتوئید و آرتریت رنج میبرند بسیار سالم است.
آنها همچنین غنی از ویتامین C هستند که با افزایش تولید آنتی بادی به ایجاد ایمنی در بدن کمک میکند؛ بنابراین انار میتواند به شما در حفظ سیستم ایمنی سالم کمک کرده و بیماریها و عفونتهای شایع را از بین ببرد.
انار علاوه بر کاهش استرس اکسیداتیو داخلی بدن، به کاهش استرس روانشناختی که در زندگی شخصی و شغلی خود تجربه میکنید نیز کمک میکند.
طبق مطالعهای که توسط دانشگاه کوئین مارگارت انجام شده، افرادی که آب انار مینوشیدند سطح کورتیزول، هورمون استرس که در شرایط استرس زا افزایش مییابد را کمتر تجربه میکردند.
شما برای بهبود سلامت دهان خود از دهان شویه استفاده میکنید، اما باید گفت آب انار میتواند گزینه بهتری نسبت به الکل حاوی دهانشویهها باشد. برخی از ترکیبات موجود در انار اثرات ضد پلاک شدیدی از خود نشان میدهند.
یک مطالعه نشان میدهد عصاره هیدروالکلی انار به دلیل ایجاد میکروارگانیسمها تقریبا ۸۴ درصد به طور موثری تشکیل پلاک دندانی را کاهش میدهد.
چندین مطالعه انجام شده در طول سالها گواه بر این است که مصرف منظم انار میتواند برای سلامت استخوانها عالی باشد.
مطالعات حیوانی همچنین نشان میدهد این میوه میتواند روی از دست دادن استخوان اثر پیشگیرانه داشته باشد.
فلاونولهای زیاد موجود در این میوه به طور فعال به مبارزه با هر التهابی کمک میکند که میتواند مشکلاتی مانند آسیب غضروف و آرتروز ایجاد کند.
تحقیقات فزایندهای برای بررسی تاثیر آن در کاهش مشکلاتی مانند آرتریت روماتوئید، پوکی استخوان و سایر مشکلات مفصلی در حال انجام است.
در واقع، محتوای آنتی اکسیدان موجود در آب انار همچنین از عملکرد ورزشی سود میبرد. دوندگان به مصرف این میوه تشویق میشوند، زیرا میتواند به طور بالقوه عملکرد، فعالیت هوازی و ایجاد استقامت را افزایش دهد.
یک مزیت مخفی دیگر برای این میوه قرمز وجود دارد و آن اینکه انار با داشتن آنتی اکسیدان غنی، سطح استرس اکسیداتیو را در بدن کاهش میدهد. استرس اکسیداتیو با اختلال عملکرد اسپرم و همچنین کاهش باروری در زنان ارتباط دارد.
مطالعات برای درک سایر مزایای قوی که ممکن است برای سیستم تولیدمثل داشته باشد در حال انجام است.
در آخر این نکته را در نظر داشته باشید که آب انار برای سلامت قلب و عروق مفید است، اما در موارد نادر ممکن است با داروی بیمار تداخل ایجاد کند بنابراین در مورد مصرف انار با پزشک خود مشورت کنید.
منبع: بهداشت نیوز
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد
درگفتوگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کردهایم