به گزارش جام جم آنلاین به نقل از نمناک، اگر لب ها و اطراف دهان شما هم بیش از حد خشک می شود یا پوست آن دچار خارش می گردد، حتما حس خوبی از این قضیه ندارید. البته که خشکی اطراف دهان هرگز یک مشکل حاد یا وضعیت جدی نیست اما می توانید آن را درمان کنید، کافی است که این قسمت از را تا انتها مطالعه کنید.
پوست صورت حساس است و به طور مداوم در معرض عوامل تحریک کننده محیطی قرار می گیرد. استفاده از لوازم آرایش به طور منظم عاملی برای تغییر نوع پوست می باشد و آن را حساس تر می کند. بعضی از عوامل اصلی هستند که مسئول این وضعیت می باشند:
این یک وضعیت پوستی است که معمولاً در خانم های جوان اتفاق می افتد و عاملی برای ایجاد زخم و خشکی در اطراف دهان می باشد. همچنین می تواند به بینی و یا زیر چشم هم برسد. علائم دیگر این وضعیت شامل موارد زیر است:
** درماتیت پری اورال معمولاً به دلیل استفاده از کرم های موضعی حاوی استروئید اتفاق می افتد و وضعیت های پوستی مثل گل سرخی هم می تواند عامل ایجاد آن باشد. زمانی که مصرف این کرم ها را متوقف کنید، این قرمزی ها اول شدید می شوند و بعد برطرف می گردند. پس از پاک کننده ها و مرطوب کننده های ملایم برای جلوگیری از حساسیت و بدتر شدن این وضعیت استفاده کنید.
سبوم یک روغن تولید شده توسط غدد چربی است که زیر منافذ پوست وجود دارد و یک روغن مهم و ضروری برای سلامت پوست می باشد. کمبود سبوم می تواند عاملی برای خشکی پوست باشد. پوست اطراف دهان و چشم ها نازک تر و حساس تر از قسمت های دیگر صورت هستند و در نتیجه مستعد کم آبی و حساسیت می باشند.
قرار گرفتن پوست در معرض محصولات سخت آرایشی و شیمیایی به آن آسیب وارد می کند و باعث ایجاد آلرژی و خشکی پوست بر اثر آب دهان می شوند و در نتیجه پوست نمی تواند در برابر عوامل محیطی، قدرتمند عمل کند.
آب و هوای خشک و سرد عاملی برای خشکی پوست می باشد. از آن جایی هم که پوست اطراف دهان نازک است، در نتیجه بیش از همیشه مستعد کاهش رطوبت خواهد بود.
اشعه های خورشید عاملی برای مشکلات پوستی، خشکی و کم آبی پوست هستند و باعث می شوند که پوست اطراف دهان خشک شوند.
یکی دیگر از وضعیت ها اگزما و پسوریازیس است که عاملی برای شکنندگی پوست می باشد. پوست در طول فرآیند های مختلف آب خود را از دست می دهد. اگر رطوبت رسانی نشود، دچار مشکلات شدیدتری خواهد شد که قرمزی را در اطراف دهان و چشم ایجاد می کند.
اینکه مدام اطراف دهانتان را با زبان خیس کنید، باعث می شود که روغنهای ضروری و رطوبت داخل آن از بین برود. پس بهتر است از بالم لب مرطوب کننده برای نرم کردن لب ها استفاده کنید، مخصوصا زمانی که آب و هوا خشک است.
اول از همه باید علت را تشخیص دهید. اگر خشکی دهان همراه با قرمزی شدید، التهاب و جوش و درد بود، حتما باید به متخصص پوست مراجعه کنید. احتمالاً به چیزی آلرژی دارید. راهکارهای عنوان شده در این بخش از سلامت پوست و موی نمناک به شما کمک می کند که از خشکی اطراف دهان خلاص شوید.
مرطوب کننده هایی که پایه قلیایی دارند را استفاده کنید. از پاک کننده هایی استفاده کنید که حاوی مواد شیمیایی یا رایحه های مضر نیست. سطح قلیایی پاک کننده باید بین 4.7 تا 5.7 باشد، یعنی سطح اسیدی نسبتا ضعیفی داشته باشد.
از پاک کننده هایی که حاوی الکل، رایحه و یا رنگ های مصنوعی هستند، دوری کنید که پوست شما را حساس می کند. مرطوب کننده ها عاملی برای نرمی پوست هستند و آن را مرطوب نگه می دارند. پس نواحی اطراف دهان را به آرامی مرطوب کنید و دو بار در روز این کار را انجام دهید. مرطوب کننده ای را استفاده کنید که می تواند مشکلات پوستی شما را بهبود ببخشد. به دنبال موادی مثل سرامید ها و هیالورونیک اسید باشید که در این مرطوب کننده ها به کار رفته اند.
یک یا دو قطره از ضد آفتاب می تواند از بسیاری از مشکلات پوستی جلوگیری کند. از ضدآفتاب هایی استفاده کنید که معمولاً spf بالایی دارند. 30 دقیقه قبل از بیرون رفتن از منزل آن ها را به پوست تان بزنید و سعی کنید تا حد ممکن بین ساعت 10 صبح تا 2 ظهر بیرون نباشید زیرا خورشید در این ساعت ها، قوی ترین تابش ها را دارد.
سلول های مرده پوست به سطح پوست می چسبند و منافذ را می بندند. سپس لایه بردادی باعث می شود خشکی اطراف دهان از بین برود و به سلامت سلول های پوستی کمک می کند. لایه برداری را می توانید هم به صورت شیمیایی و هم به صورت فیزیکی انجام دهید.
لایه بردار های شیمیایی باعث جذب سریع تر مواد مفید می شود. کیفیت و سلامت پوست را افزایش می دهد. لایه برداری فیزیکی هم خشکی پوست را از بین می برد. پس به دنبال لایه بردار هایی حاوی هیدروکسی اسید باشید که برای از بین بردن خشکی اطراف دهان مناسب هستند.
در طول زمستان بخور و رطوبت رسانی در اطراف دهان و کل پوست صورت می تواند عاملی برای حفظ آب موجود در پوست شود. پس از دستگاه بخور استفاده کنید تا وضعیت خشکی پوست شما بهبود پیدا کند.
مصرف غذای سالم و مرطوب نگه داشتن بدن یک راه ضروری برای سلامت پوست است. از رژیم غذایی با کربوهیدرات کم، میوه و سبزیجات زیاد استفاده کنید. عادات غلط سبک زندگی مانند سیگار و مصرف الکل بدن شما را کم آب می کند و در نتیجه باید منتظر خشکی اطراف دهان باشید.
استفاده از بالم لب یک عامل مهم برای رطوبت رسانی به پوست است. لب های شما مانند پوست نیاز به آب رسانی دارد. از یک بالم لب نرم استفاده کنید که باعث می شود لب هایتان را مدام لیس نزنید.
در مطلب درمان خانگی خشکی پوست در بخش های قبلی بهداشت و سلامت نمناک بهترین درمان های گیاهی و طبیعی را معرفی کردیم که علاوه بر تمام آنها این دو دستور را نیز میتوانید استفاده کنید.
عسل نه تنها خشکی را از بین می برد، بلکه از آن جلوگیری هم می کند. عسل دارای خاصیت رطوبت رسانی است که با خشکی پوست مبارزه می کند.
یک قاشق چای خوری عسل را با کمی شکر ترکیب کنید و به آرامی اطراف لب را اسکراب کنید و سلول های مرده را بردارید.
آلوئه ورا برای از بین بردن خشکی اطراف دهان معجزه می کند و علائم آن را بهبود می بخشد .
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت