سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
مهدی تجلیفر، کارشناس گیاهان آپارتمانی بیان کرد:
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایسنا ، «از دیدگاه گیاه درمانی، عودهای گیاهی علاوه بر ایجاد بوی خوش به علت خواصشان استفاده میشوند و همیشه عود و گیاه درمانی با هم همراه بودهاند.
بسیاری از گیاهان و علفهای دارویی به خودی خود بویی ندارند و باید حتما سوزانده شوند.
قدیمیترین منابع مربوط به گیاه درمانی و عود به "وداهای" هندی باز میگردد و بوداییها نیز در طب "آیوراودا" از عود به عنوان وسیلهای معجزهگر استفاده میکنند.
تحقیقات گسترده دانشمندان، پزشکان و بزرگان گیاه شناسی بر روی عود نشان میدهد که روایح مطبوع موجود در عود، فرد را فعال تر و سرزندهتر ساخته و باعث ارتباط شخص با درون خود شده و همچنین باعث ایجاد و ارسال پیامهای عصبی در مغز و کل سیستم عصبی و دریافت واکنشهای مثبت میشود.
سوزاندن عود خود به تنهایی یکی از درمانهای اثربخش برای جلوگیری و رفع استرس، ایجاد آرامش و تمدد اعصاب، رفع خستگی و بسیاری از بیماریهای دیگر است.
سوزاندن عود باعث دور شدن امواج و انرژی های منفی موجود در محیط میشود.
رایحه درمانی، قدمتی افزون بر5 هزارسال دارد و رومیان و مصریان از آن به عنوان ماده ضد عفونی کننده، ضد باکتری و دارویی برای درمان زخم کمک میگرفتند.
ترکیبات معطر طبیعی گلها و گیاهان که درعود یافت میشود، از طریق مژکهای موجود در بینی وارد سیستم لیمبیک مغز و قسمت مخاطی هیپوتالاموس شده و با تحریکات اعصاب بویایی این قسمت که مسئولیت احساسات، تنفس، ضربان قلب، غدد درون ریز و حافظه و یادگیری را بر عهده دارد، تاثیر قابل توجهی بر روحیات و خلق و خو میگذارد.
عصاره معطر گیاهان موجود در عود به دلیل ساختار تشکیل دهنده شان که معمولا شامل آلدئیدها، کتونها و استرهاست، نقش بسزایی در سلامت جسم و ذهن دارند که البته هریک از رایحهها خاصیت ویژهای دارند.
برخی گیاهان مثل اسطوخودوس که حاوی آلدئیدها هستند، اثرات ضد التهابی داشته و آرام بخش و ضد ویروس هستند، برخی دیگر از عصارهها مثل یاسمن، مشک و رز و لیمو باعث هوشیاری و افزایش تمرکز و یادگیری میشوند.
رایحه درمانی توسط عود یکی از بی خطرترین، کم هزینه ترین، ارزان ترین و اثربخش ترین متدهای درمانی است، یعنی برای انجام آروماتراپی (رایحه درمانی) در خانه به راحتی میتوان از سوزاندن عود استفاده کرد و عودهای مختلف با روایح متفاوتی که دارند، علاوه بر خوشبو کردن محیط، کارهای خاص خود را نیز انجام میدهند.»
دود عود سمی تر از سیگار است
محققان چینی می گویند که دود عود حاوی موادی است که برای سلول های بدن انسان بالقوه سمی تر از دود سیگار است.
معمولا از عود به دلیل بوی خوش آیندی که از آن در هنگام سوختن متصاعد می شود، در مراسم مذهبی استفاده می شود.
به گفته محققان، تا کنون مطالعات کمی در زمینه اثرات دود عود انجام شده است؛ دود عود حاوی ذرات بسیار ریز و نرمی است که برای سلامتی مضر است.
رانگ ژو محقق دانشگاه سوات چاینا در چین در یک بیانیه مطبوعاتی اعلام کرد: مشخصا نیاز مبرمی به آگاهی های بیشتر و مدیریت خطرات سلامتی مرتبط با سوختن عود در محیط های داخل ساختمان، وجود دارد.
محققان در این مطالعه دو نوع عود را با هم مقایسه کردند؛ هر دو نوع این عودها حاوی agarwood و sandalwood از موادی بودند که بطور شایع در عودها وجود دارد.
این مطالعه نشان داد که 99 درصد دود ناشی از این عودها، حاوی ذرات بسیار ریز و نرمی هستند که برای سلامتی بسیار مضر است.
محققان با اشاره به اینکه دود عود حاوی 64 مولفه مختلف است ، گفتند برخی از این مولفه ها اندکی مضر هستند اما برخی دیگر بسیار سمی هستند.
سپس محققان اثرات دود عود را بر سلول های تخمدان همسترهای چینی آزمایش کردند. محققان متوجه شدند که مولفه های عود جهش زا هستند به این معنی که آنها می توانند بطور بالقوه باعث تغییر دی.ان.ای و بروز جهش ها شوند.
همچنین مشخص شد که مولفه های موجود در عود از نمونه های سیگار که در این مطالعه مورد استفاده قرار گرفت، سیتوتوکسیک و ژنوتوکسیک تر هستند.
در حالیکه مطالعات زیادی در مورد دود عود انجام نشده است اما برخی مطالعات سوزاندن چوب عود را با ابتلا به سرطان ریه، لوسمی در کودکان و تومورهای مغزی ارتباط داده اند. همچنین ترکیبات سیتوتوکسیک و ترکیبات ژنوتوکسیک با ابتلا به سرطان ارتباط دارد.
دود عود برای کودکان بسیار سمی است
مهم ترین تهدیدات دود کردن و سوزاندن عود متوجه اطفال است که تنفس دود آن برای آنان بسیار سمی و مرگ آور است. علت آن هم وجود سرب درون عود است.
پزشکان هشدار میدهند که دود عود میتواند عامل حمله آسمی و بیماریهای تنفسی باشد و به همین دلیل در گروه مواد سمی قرار میگیرد.
بررسی انجام شده در تایوان حاکی از آن است که دود عود با بروز آسم در کودکان ارتباط دارد و نوعی ژن نیز میتواند در این ارتباط نقش داشته باشد. به این ترتیب که عوامل مستعدکننده ژنتیکی و استنشاق مداوم دود عود ممکن است خطر ابتلا به آسم را در کودکان افزایش دهد.
در این مطالعه آشکار شد کودکانی که والدینشان دائم از عود استفاده میکنند ۳۶ درصد بیشتر در معرض ابتلا به آسم مزمن هستند و ۶۴ درصد بیشتر امکان دارد به هنگام ورزش کردن دچار مشکلات تنفسی شوند.
در مطالعه دیگری که در سال ۲۰۱۳ انجام گرفته بود به خطرات ناشی از دود عود اشاره و تاکید شد که سوزاندن عود ممکن است به تشکیل آلایندههای هوا در داخل خانه منجر شده و التهاب ریه را به همراه داشته باشد.
همچنین برخی از شرکتهای سازنده عود به منظور افزایش وزن آن از سرب استفاده کرده که خود برای سلامتی خطرات جدی و شدیدی به همراه دارد. سرب ماده سمی است که به بدن آسیب میزند و موجب التهاب اعصاب یا معلولیت، درد شکمی و مسمومیت خونی میشود.
متخصصان در توضیح مضرات تماس با سرب به مدت زمان قرار گرفتن در معرض این ماده اشاره کرده و معتقدند حتی در صورتی که میزان سرب پایین هم باشد به دلیل انباشته شدن در بلندمدت در بدن، عامل مسمومیت مزمن خواهد بود.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد