در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
حتما شما هم داستان قوز بالا قوز را شنیدهاید، وقتی مرد قوزی به شادی و پایکوبی در بزم اجنه پرداخت، جنیان هم مرحمت کردند و قوز پشتی او را برداشتند اما… اگر از خرافات و قصهها بگذریم و به دنیای خودمان برگردیم شاید یکی از بدترین عارضههایی که ممکن است یک نفر به آن گرفتار شود همین قوز کمر است. در این نوشتار قصد داریم در مورد علل ایجاد قوز کمر و همچنین درمان قوز پشتی با ورزش صحبت کنیم، پس با ستاره مجله اینترنتی فارسی زبانان همراه باشید.
قوز پشتی یا گوژ پشتی (Kyphosis) زمانی اتفاق میافتد که انحنای بیش از حدی در ستون فقرات ایجاد و چیزی شبیه یک تپه در قسمت بالایی کمر پدیدار شود.
جالب است بدانید بر اساس مطالعات انجام شده در مرکز ملی اطلاعات زیست فناوری واقع در آمریکا، ۲۰ تا ۴۰ درصد از بزرگسالان قوز کمر را تجربه میکنند و در این بین زنان ۵۰ تا ۷۰ ساله بیشتر در معرض ابتلا به قوز پشتی هستند.
اگر از این عارضه نیز رنج میبرید اصلا نگران نباشید؛ چرا که همین مطالعات نشان میدهد زنان ۵۰ تا ۶۰ سالی که یک برنامه ورزشی مستمر را به مدت یکسال تکرار کردند، ابتلای آنها به قوز پشتی نسبت به زنانی که همان برنامه را نیمه کاره رها کرده بودند به تعویق افتاده بود و از ابتلا به خمیدگی کمر ایمن شده بودند.
در ادامه ۵ حرکت ورزشی برای جلوگیری و بهبود قوز کمر ارائه شده است. به یاد داشته باشید که پیگیری و استمرار شما در این کار کلید موفقیت شماست. راهکار ما برای رفع قوز پشت در یک هفته حرکاتی است که در زیر به همراه تصویر فهرست شده است.
نکته مهمی که باید در این جا یادآور شویم این است که پیش از شروع ورزشها با دکتر خود مشورت کنید و چنانچه با انجام دادن ورزشها درد زیادی را در ناحیه عارضه احساس کردید آن را متوقف کنید و به دنبال روشهای دیگری بگردید.
نکته: پیش از انجام حرکات، برای چند دقیقه اعضای بدن خود را گرم کنید تا از وارد آمدن صدمات دیگر جلوگیری کرده باشید.
این تمرین بر روی زمین انجام میشود و برای ماهیچههای گردن که اغلب کش آمده و یا ضعیف است، بسیار حرکت خوبی است. برای این کار کافی است:
هدف از این تمرین کشش عضلات سینه و تقویت ماهیچههای ضعیف کمر است.
بایستید و دقت داشته باشید که در انجام حرکت بالاتنه کاملا راست باشد و زانوها اصلا خم نشوند.
همانند تصویر بازوها را حرکت داده و انگشت شست خود را به پشت سر خود نشانه بگیرید.
در این حالت دو یا سه نفس عمیق بکشید و مجددا حرکت را تکرار کنید.
با این حرکات به راحتی میتوانید قوز کمر را از بین ببرید؛ به شرطی که حداقل سه تا چهاربار در هفته تکرار کنید، صبر داشته باشید و اصرار بورزید.
از علل شایع ایجاد قوز کمر میتوان به طرز ایستادن اشتباه اشاره کرد، از دیگر علتها میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
همانطور که گفته شد طرز ایستادن نه چندان جالب و الگوهای حرکتی نامناسب منجر به قوز کمر خواهد شد. براساس آمار و نتایج منتشر شده از تحقیقات، قرار گرفتن در موقعیتهای مذکور به مدت ۲۰ دقیقه صدمات جبران ناپذیری را به ستون فقرات شما وارد میکند.
بهتر است بدانید زمانی که خم میشوید، تنش و بار زیادی بر روی ستون فقرات و گردن شما وارد میشود پس بهترین حالت این است که سر مستقیما روی بدن قرار بگیرد، به طوری که یک خط راست از شانهها تا گوش شما رسم شود.
ورزش کردن به همراه طرز ایستادن مناسب، اندکی توجه و ماساژ درمانی بهترین ترکیب برای درمان خمیدگی کمر است. محققان طی تحقیقات مختلفی تاثیر ورزش بر درمان قوز پشتی را زیر نظر گرفتند. آنها دریافتند که ماهیچههای پشت قویتر، قادر به مقابله با کشش و یا برهم خوردن وضعیت ستون فقرات هستند. به عبارت دیگر ورزشهایی که عضلات کمر را تقویت میکنند تاثیر بسزایی در کاهش درجه قوز پشتی دارند. دیگر حرکات اصلاحی برای رفع قوز کمر در خانه از جمله تمرینهایی هستند که میتوانید در ستاره بیاموزید و بهتر است روزانه آنها را تکرار کنید تا به یک فرم ایدهآل دست یابید.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد