بهترین طریقه مصرف و خوردن شلغم برای حفظ خواص و فواید آن

بهترین روش خوردن شلغم برای حفظ خواص آن

این بیماری بیشتر در مردان دیده می شود

شب کوری چیست و روش های درمان آن

وقتی فردی دچار مشکل در بینایی خود و در زمان های تاریکی و شب می شود به بیماری شب کوری مبتلا شده است. این مشکل یک اختلال بینایی است و دید فرد به صورتی غیرعادی در شب دچار اختلال خواهد شد. در این مقاله نیز به بررسی اطلاعاتی درباره شب کوری و دلیل بروز آن خواهیم پرداخت.
وقتی فردی دچار مشکل در بینایی خود و در زمان های تاریکی و شب می شود به بیماری شب کوری مبتلا شده است. این مشکل یک اختلال بینایی است و دید فرد به صورتی غیرعادی در شب دچار اختلال خواهد شد. در این مقاله نیز به بررسی اطلاعاتی درباره شب کوری و دلیل بروز آن خواهیم پرداخت.
کد خبر: ۱۲۸۱۴۹۲

شب کوری چیست و روش های درمان آن


به گزارش جام جم آنلاین به نقل از سایت بینایی وقتی فردی دچار مشکل در بینایی خود و در زمان های تاریکی و شب می شود به بیماری شب کوری مبتلا شده است. این مشکل یک اختلال بینایی است و دید فرد به صورتی غیرعادی در شب دچار اختلال خواهد شد. در این مقاله نیز به بررسی اطلاعاتی درباره شب کوری و دلیل بروز آن خواهیم پرداخت.


شب کوری


افرادی که به این بیماری مبتلا می شوند علاوه بر اینکه دید ضعیفی در شب خواهند داشت با رفتن از محیطی روشن به محیطی کم نور زمان بیشتری نیاز دارند تا عمل تطابق دید را انجام دهند و کنتراست دید هم کاهش زیادی خواهد داشت. این بیماری بیشتر در مردان دیده می شود و ممکن است نشانه ای برای بیماری های چشمی مثل رتینیت پیگمنتوزا باشد. باید بدانید بیماری رتینیت پیگمنتوزا از زمان تولد در داخل چشم وجود داشته و بینایی را کم کم کاهش می دهد و سرانجام موجب نابینایی خواهد شد و شروع آن با شب کوری است.
علل شب کوری
از جمله عواملی که سبب بروز شب کوری می شوند می توان به کمبود "رودوپسین" که در پشت چشم واقع شده اند اشاره کرد که به آن سلول های استوانه ای حساس به نور شبکیه می گویند. گاهی این بیماری به دلیل التهاب رنگدانه ای شبکیه چشم که ارثی می باشد رخ می دهد. کمبود ویتامین A نیز موجب بروز آن می شود و پیش آمده است که وقتی  در معرض نور شدید خورشید قرار بگیرید نیز با تخلیه ناگهانی ذخیره رنگدانه ارغوانی این بیماری ایجاد شود. بیماری های چشمی چون التهابات شبکیه و مشیمیه و همچنین آب سیاه از دیگر علل بروز شب کوری هستند. اگر رشد این بیماری در فردی پیش رونده باشد در دوران نوجوانی و بلوغ، افت بینایی او شروع خواهد شد. اعتیاد به الکل، کمبود جذب چربی، بعضی از بیماری های کبدی و عوامل وراثتی در بروز آن نقش دارند.
درمان شب کوری 
در پزشکی نوین و طب سنتی راهکارهایی برای درمان آن وجود دارد. یکی از روش های درمان استفاده از عینکی است که پوشش آن ضد بازتاب نور باشد تا موجب رسیدن نور بیشتری به چشم شود و دید شبانه را بهبود بخشد. اگر نیاز به زدن عینک به طور دائم ندارید آن را تنها بعد از غروب آفتاب به صورت بزنید. بعد از سن 60 سالگی افراد در نور زرد بهتر از چراغ های فلورسنت می بینند، پس از این نور بیشتر استفاده کنید.
اگر این بیماری در شما به علت جدا شدن شبکیه است برای مطالعه به نور کافی احتیاج خواهید داشت پس باید چراغ کافی را روشن کنید. در زمان های ابتدایی مبتلا شدن به بیماری در پشت سر خود یک لامپ هالوژن قرار دهید. با بهبود رژیم غذایی به کنترل این بیماری بپردازید. پس باید به مقدار کافی بخورید و ویتامین های A، C، E، بتاکاروتن و روی را به بدن خود برسانید. برای این منظور میوه، سبزیجات، غلات سبوس نگرفته و غذاهای دریایی را میل نمایید و یا به صورت روزانه کپسول مولتی ویتامین مصرف نمایید.
سعی کنید در شب رانندگی نکنید مخصوصا وقتی نور چراغ های ماشین های روبرو چشم را اذیت می کند. قبل از وارد شدن به تونل از عینک آفتابی استفاده کنید تا چشم تاریکی داخل تونل را راحت تر تطابق دهد.
یکی از روش های نوین، ژن درمانی و بهره گیری از سلول های بنیادی است. از آنجا که ممکن است ژن نهفته این بیماری در فرد وجود داشته باشد قبل از ازدواج و بارداری از طریق آزمایش ژنتیک می توان این بیماری را تشخیص داد.
طب سنتی در درمان شب کوری
استفاده از لیمو برای درمان بسیار موثر است و آن را همراه با جعفری مصرف کنید تا کمبود ویتامین A جبران شود. غرغره کردن آب عسل چندین نوبت در روز مفید خواهد بود. کباب کردن دل گوسفند می تواند بسیار موثر باشد. روغن ماهی، جگر، اسفناج، مرکبات، شلغم، جوانه گندم  و انواع کلم در بهبود بیماری موثر هستند. دقت کنید که در مصرف ویتامین A زیاده روی نکنید چون عوارض زیادی دارد و ممکن است موجب سردرد شدید، کاهش اشتها، پوست خشک و مسمومیت شود.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
جداسازی برای کارآمدی

رئیس کمیسیون عمران مجلس در گفت‌وگو با «جام‌جم» از طرح تفکیک وزارت راه و شهر‌سازی می‌‌گوید

جداسازی برای کارآمدی

نیازمندی ها