نامزدی و عقد

علل استرس دوران نامزدی چیست و چگونه برطرف می شود؟

دوران نامزدی دوران آشنایی و امادگی برای مراسم ازدواج است. گاهی استرس برگزاری یک مراسم مناسب این دوران شیرین را تحت‌تأثیر قرار می دهد و باعث می شود عروس و داماد استرس زيادي را در این دوران تحمل کنند.
کد خبر: ۱۲۷۹۱۸۹

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از بیتوته ، گذر از زندگی مجردی به دنیای ناشناخته یا کم تر شناخته شده متاهلی و تمامی تغییرات ناشی از این اتفاق ذهن زوج جوان را بخود مشغول می کند و سبب می شود خيلي از عروس و داماد ها شب ها از شدت نگرانی خواب نداشته باشند!

استرس های دوران نامزدی

- تائید نشدن عروس یا داماد توسط خانواده دو طرف

- نبود تفاهم بین خانواده ها

- دلواپسی های برگزاری مراسم عروسی 

- شناخت خانواده ها با یکدیگر

- مشخص کردن محلی برای زندگی

- برخورد مناسب با خانواده های جدید

- ایجاد امادگی های فیزیکی و اجتماعی

- نداشتن امادگی ذهنی و روانی

- شکست هایی که دختر یا پسر از نظر عاطفی داشته اند

- داشتن توقعات نادرست

- به علاوه استرس متاهل شدن و مسوولیت های ناشی از آن،

سبب می شود که دوران نامزدی یکی از دشوار ترین دوران ها در زندگی زوجین باشد. این دوران برخلاف تصور رایج، نه تنها دوران طلایی زندگی مشترک نیست، بلکه به گفته بیشتر زوج هایی که آن را  تجربه نموده اند ، بسیار پر تنش و اضطراب است!

راه‌های مقابله با استرس دوران نامزدی

قاطع بودن در مقابل خانواده ها، کلید ارامش!

روان شناسان معتقد اند که همسو بودن زوجین و داشتن قاطعیّت آنها در برخورد با خانواده های یک ديگر در این دوران بسیار مهم است. در واقع ، طرفین زمانی که تصمیم به مراسم ازدواج و تشکیل خانواده گرفته اند، در واقع نشان داده اند که میتوانند از پس مسوولیت های سخت آن هم بربیایند. مدیریت رفتارها و برخوردهای دو خانواده هم از اصلی ترین نشانه هایی است که اثبات می کند شخص امادگی و بلوغ لازم برای این تصمیم بزرگ را دارد.

در این مسیر، لازم است که زوجین پیش از هر چیز به یک تصمیم و دیدگاه واحد در خصوص هر موضوع برسند و پس از آن بطور مصمم و قاطع این تصمیم را با خانواده های خویش در بین بگذارند. به این ترتیب، احتمال مداخله خانواده ها و ایجاد تنش و اضطراب به حداقل خواهد رسید.

علل استرس دوران نامزدی چیست و چگونه برطرف می شود؟

پذیرفتن استرس

استرس در بعضی از مرحله های زندگی اجتناب ناپذیر است. در چنين شرایطی به ناچار باید آنرا پذیرفت و با آن کنار آمد.

ورزش

انجام ورزش های منظم و مداوم از جمله یوگا هم میتواند به شما کمک کند تا استرستان را مهار کنید و سطح سلامت روانیتان را افزایش دهید.

به حرف های یک ديگر خوب گوش دهید.

برای این که این دوران را با استرس کمتری بگذرانید، به حرف های یک دیگر خوب گوش دهید.

عروس و داماد جدا از خانواده های خویش، جداگانه باید آنچه را که فکر می کنند باید انجام شود روی کاغذ بیاورند، سپس آن ها را تنها با والدین خویش مطرح کنند و پس از نتیجه گیری، موضوعات را تنها به همسر خویش بگویند.

در این زمان امکان دارد زوجین با هم دچار تعارض شوند؛ به این معنی که شخص تمایل به انجام کاری دارد، درصورتی که شخص مقابل وی از انتخاب چنين حالتی سر باز می زند؛ برای مدیریت تعارضات پیش آمده سه کار را انجام دهند؛ اول آنکه برای مواردی که در نظر گرفته اند اولویت قائل شوند. کدام مورد برطبق زمان باقی مانده و شرایط مالی و همچنين شرایطی که میتواند برای آن ها در آينده به وجود آورد ، ارجحیت دارد؟

در مرحله پایان حالا که عروس و داماد در جریان تمامی امور قرار گرفته اند، به تقسیم وظایف بین خودشان بپردازند.

تغيير نگرش و نگاه اشخاص

یکی از مهم ترین رویکردهای درمانی برای از بین بردن اضطراب و استرس زوج های جوانی که در دوران عقد و نامزدی هستند، تغيير نگرش و نگاه اشخاص است.

از کاه کوه نسازید

اجازه ندهید مسائلی که شما را دچار استرس کرده روی هم جمع شود.

انعطاف پذیر باشید.

قرار نیست همه چیز مطابق با میل شما پیش رود!

عذرخواهی کنید

اشتباهات تان را قبول کرده و عذرخواهی کنید.

پرورش توانمندی های فردی

پرورش توانمندی های فردی هم به شما کمک می کند تا ارام تر شوید.

گوش کردن به یک موسیقی ملایم و ارامش بخش 

موسیقی یکی از بهترین ترین روشها برای کاهش استرس است. سعی کنید همیشه لیستی از محبوب ترین آهنگ هایتان را در موبایل خود داشته باشید تا در این گونه مواقع با گوش دادن به آن قدری ارامش بگیرید.

برخی از کارها و وظایف را به افراد دیگر محول کنید

برای انجام برخی از کارها و وظایف از نامزدتان، دوستان یا آشنایان تان کمک بگیرید و تنها وظایفی را به عهده بگیرید، که تنها خودتان قادر به انجام دادنشان هستید.کمک گرفتن از موسسات برپا کننده جشن عروسی هم استرس شما را تا حدودی می کاهدزیرا این موسسات در برگزاری مراسم ازدواج مهارت دارند و خيلي راحت تر از شما از عهده امور بر می آیند.

روان درمانی و دارودرمانی

روان درمانی و دارودرمانی شیوه هایی هستند که روان شناسان و روان پزشکان برای مبارزه با استرس های شدید یا طول کشیده پیشنهاد می کنند. درصورتی که استرس خيلي شدید باشد و بر کیفیت زندگی و ارتباطات بین فردی تاثیربگذارد، زوج جوان حتماً باید به مراکز درمانی مراجعه کنند و تحت درمان قرار گیرند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها