پزشک متخصص بیماری های عفونی در گفت و گو با جام جم آنلاین مطرح کرد؛

موفقیت پادتن تضمین شده نیست

درست زمانی که تصور می شد ویروس کرونا در حال کمرنگ شدن در سطح دنیاست ناگهان ورق برگشت و همه چیز دوباره به هم ریخت. کرونا با شدت بیشتری اکنون به حضور خود در سطح جوامع و البته ایران ادامه می دهد.
کد خبر: ۱۲۷۰۵۵۵

به گزارش جام جم آنلاین ، آمار مبتلایان به کرونا دوباره افزایش یافته و در ایران فوتی ها متاسفانه مجددا سه رقمی شده اند.

دوباره سوال های متعددی پیرامون این بیماری به وجود آمده است. آیا ویروس جهش یافته است؟ آیا با افزایش دما از بین می رود؟ آیا در بدن مبتلایان پادتن تولید می کند؟ آیا قدرت سرایت آن بالاتر رفته است؟ ده ها سوال دیگر وجود دارد.

دکتر شروین شکوهی فوق تخصص بیماری های عفونی در   اینباره به جام جم آنلاین گفت: میزان درک مردم از ویروس کرونا با میزان فروکش کردن آن ارتباط مستقیم دارد. مشکل این است که بسیاری از مردم شیوع کرونا را جدی نگرفته اند.

دکتر شکوهی با تاکید بر شکستن زنجیره انتقال برای متوقف کردن شیوع این بیماری گفت: گرما به آن شدتی که تصور می شود در از بین برد ویروس کرونا نقش ندارد. ویروس بر روی سطح اجسام باقی می ماند اما گرما آن را از بین می برد. اما افزایش دما چه در ایران و چه در سایر نقاط به معنای از بین رفتن زنجیره انتقال نیست. گرما نه، فقط رفتارهای بهداشتی می تواند این زنجیره انتقال را قطع کند. اما به هر حال ماهیت ویروس کرونا به گونه ای است که در گرما مدت زمان کمتری به حیات خود ادامه می دهد ولی نظریه کاهش قدرت ویروس کرونا با افزایش گرما 100 درصد غلط است

این فوق تخصص بیماری های عفونی یادآور شد: مردم به شدت در سطح شهر رفت و آمد میکنند و درک بالایی از این بیماری هنوز برای بسیاری از افراد وجود ندارد. بسیاری از آنها نمی دانند این تجمعات و این رفت و آمدها چقدر خطرناک است.

شکوهی بیان داشت: قابلیت انتقال بستگی به سیستم ایمنی افراد دارد. دوره نهفتگی هنوز از چند روز آغاز می شود تا حتی به چهار هفته هم میرسد. دوران نهفتگی یکی از اصلی ترین دلایل انتقال ویروس به افراد است چون فرد با علائم نهفته مسلما خبر ندارد که بیمار است و به همین ترتیب پروتکل های بهداشتی را رعایت نمی کند.

این پزشک فوق متخصص با بیان اینکه احتمال ابتلای مجدد افراد بعد از بهبودی از کرونا وجود دارد گفت: با اینکه مدت زمان قابل توجهی از شیوع این ویروس در جهان می گذرد اما هنوز مطالعات بیشتری باید انجام شود تا ماهیت آن واضح به نظر برسد. باید توالی ژنتیکی کرونا بیشتر مورد بررسی قرار بگیرد.

شکوهی افزود: احتمال تولید پادتن در بدن فرد بهبود یافته وجود دارد اما این موضوع تضمین شده نیست. ولی به هر حال این اطمینان در بسیاری از مواقع وجود دارد که یک فرد بهبود یافته از کرونا می تواند پادتن تولید کند.

وی در پایان گفت: بازگشایی مجدد بسیاری از اماکن کار صد در صد اشتباهی بود. مردم هم رعایت نمی کنند و در این شرایط بهتر است تا مردم جز در ضرورت از خانه خارج نشوند. رعایت فاصله اجتماعی یک اصل است و زدن ماسک یک وظیفه همگانی.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۱
ناشناس
Germany
۱۵:۱۵ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۸
۰
۰
ماسک را پر تواناتر کنیم، دولت روزهای پنجشنبه و جمعه/یا فقط جمعه را/ که فعالیت اقتصادی آنچنانی در کشور نیست در همه کشور قرنطینه کامل اعلام کند.حتا برای خرید مواد غذایی هم کسی بیرون نیاید.( فقط نیروی پلیس در سطح شهرها باشد.)تا این زنجیره موج دوم زودتر نابود شود.

نیازمندی ها