در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش جام جم آنلاین ، تشنگی شدید روزه داران را چگونه می توان کنترل کرد؟ یک متخصص تغذیه در گفت و گو با خبرنگار سلامت جام جم آنلاین نوشیدن برخی از شربت های مفید را بین فاصله افطاری تا سحر به روزه داران جهت رفع تشنگی در طول روز توصیه می کند.
آزاده قاسمی متخصص ارشد تغذیه عنوان کرد: شربت آبلیمو نخستین شربتی است که توصیه می کنم. این شربت باعث ترشح بزاق می شود و در نتیجه احساس تشنگی کمتری به یک روزه دار وارد می شود. شربت آبلیمو بسیار گواراست و محبوبیت زیادی هم دارد
قاسمی گفت: شربت سکنجبین خیار نیز از دیگر شربت های مفیدی است که میزان تشنگی را در افراد روزه دار پایین می آورد. این نوشیدنی متشکل از لیموترش، عرق نعناع، خیار رنده شده است. برای شیرین کردن آن کمی سکنجبین هم اضافه می شود. البته باید توجه داشت که به همه شربت ها نباید شکر زیادی اضافه کرد تا خاصیت خوب آن از بین برود.
این متخصص تغذیه تاکید کرد: شربت خاکشیر یکی از بهترین شربت ها برای رف تشنگی و گرمازدگی به شمار می رود به این دلیل که دانه های آن آب را جذب می کند. زمانی که این شربت را می نوشید در طول روز این دانه ها در بدن باز شده، آب را آزاد می کند و به این ترتیب به بدن آبرسانی انجام می دهد.
وی افزود: شربت دیگری که درست کردن آن راحت و توصیه اش می کنم دم کرده نعناع است. دم کرده برگ نعناع و مخلوط آن با عسل تشنگی را از بین می برد. نوشیدنی بسیار خوبی برای هر دو وعده سحری و افطاری است و در طول روز نیز باعث می شود روزه دار بابت تشنگی اذیت نشود.
قاسمی بیان داشت: شربت دیگری که بسیار آن را توصیه می کنم تخم شربتی گلاب و عسل است. این شربت خاصیت های فراوانی دارد اما در توصیف آن همین بس که به بدن آبرسانی انجام می دهد و باعث کاهش تشنگی می شود. برای تهیه آن تخم شربتی ها باید چند دقیقه در آب خیس بخورند. آب لیموی تازه و عرق بهارنارنج و بیدمشک و عسل هم باید به آن اضافه شود تا شربت خوشمزه ای به وجود بیاید.
وی یادآور شد: کاسنی نیز از دیگر نوشیدنی های گوارا و خوب به شمار می رود. کاسنی خاصیت خوبی که دارد این است که خنک کننده به شمار می رود. کاسنی را باید باکمی گلاب مخلوط کرد و نوشید.
این متخصص تغذیه در پایان گفت: رفع تشنگی در ماه رمضان از سوی روزه داران با روش های مختلفی امکان پذیر است. اما پیش از فکر کردن به انواع شربت باید این را در نظر داشت که روزه دار ابتدا باید از خوردن چیزهای چرب و شیرین و شوری که تشنگی را تشدید می کنند خودداری کند تا بتواند روزه پرنشاطی را پشت سر بگذارد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در استودیوی «جامپلاس» میزبان دکتر اسفندیار معتمدی، استاد نامدار فیزیک و مولف کتب درسی بودیم
سیر تا پیاز حواشی کشتی در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با عباس جدیدی مطرح شد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با جامجم:
دختر خانواده: اگر مادر نبود، پدرم فرهنگ جولایی نمیشد