نشانه‌های مسمومیت غذایی

باورش کمی سخت است که فقط در ایالات متحده سالانه تقریباً 76میلیون مورد مسمومیت غذایی رخ می‌دهد که حدود 5000مورد آن منجر به مرگ می‌شود.
کد خبر: ۱۲۴۰۹۳۳
نشانه‌های مسمومیت غذایی

طبیعتاً در کشورهای در حال توسعه یا توسعه نیافته بروز مسمومیت غذایی به نسبت جمعیت بسیار بیشتر از این ارقام است.

باید دانست که در صورت مراجعه به موقع به مراکز درمانی می‌توان از اکثر قریب به اتفاق موارد مرگ ناشی از مسمومیت غذایی پیشگیری کرد. اما گاهی فرد مبتلا علائم بیماری را جدی نمی‌گیرد و مراجعه دیرهنگام به مراکز درمانی سلامت وی را به خطر می‌اندازد.

دل‌درد، اسهال، تهوع و استفراغ شایع‌ترین علائم مسمومیت غذایی هستند که معمولا طی یک یا حداکثر دو روز پس از مصرف غذای آلوده ظاهر می‌شوند.

در اغلب افراد در صورتی که علائم یادشده خفیف باشند می‌توان با دریافت مقادیر کافی مایعات نظیر آب، سوپ، و آب میوه علائم را کنترل کرد تا بهبود خودبخودی و بدون درمان دارویی حاصل شود، البته در صورت تداوم یا تشدید علائم پس از گذشت یک یا دو روز، باید به مراکز درمانی مراجعه کرد و از درمان دارویی به صورت خودسرانه پرهیز کرد.

سالمندان، کودکان، زنان باردار و افراد مبتلا به نقص سیستم ایمنی جزو گروه‌های آسیب‌پذیر بوده و لذا به محض مشاهده اولین علائم مسمومیت، باید بدون درنگ به مراکز درمانی مراجعه کنند.

در اندکی از موارد، علائمی نظیر سرگیجه، تاری دید، عدم تعادل، عدم توانایی بلع غذا، ضعف عضلانی و... بروز می‌کنند که بسیار خطرناک بوده و فرد مبتلا فوراً باید توسط پزشک درمان شود. احتمال بروز مسمومیت غذایی در اثر مصرف مواد غذایی تازه کمتر است و اکثر موارد به دلیل مصرف غذاهای مانده از چند روز قبل رخ می‌دهد. به همین علت بهترین حالت آن است که حتی‌المقدور کل یک وعده غذایی در یک روز طبخ و مصرف شود و چیزی از غذا باقی نماند؛ اما این‌کار اغلب امکان پذیر نبوده و بنابراین باید دقت کرد که باقیمانده غذای پخته شده را حداکثر دو ساعت می‌توان خارج از یخچال نگهداری کرد و باید در اسرع وقت به یخچال منتقل شود.

همچنین گرم کردن باقیمانده غذا برای مصرف مجدد باید طوری باشد که کل محتوای ظرف غذا به‌طور کافی داغ شده تا به دمای حداقل 75 درجه سانتیگراد برسد. گفتنی است معمولاً باقیمانده وعده‌های غذایی بسته به نوع غذا حداکثر 48 تا 72 ساعت در یخچال قابل نگهداری هستند.

دکتر بهادر حاجی‌ محمدی - عضو آکادمی سم‌شناسی بالینی آمریکا / روزنامه جام جم

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها