در جلسه درس خارج فقه خطاب به رؤسای سه قوه و مسؤولان صورت گرفت

دستور رهبر انقلاب برای جلوگیری از افزایش قیمت‌ کالاها

رهبر انقلاب اسلامی، صبح دیروز در ابتدای جلسه درس خارج فقه در پی حوادث رخ داده پس از افزایش قیمت بنزین، مطالبی بیان کردند. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر مقام معظم رهبری، مشروح بیانات حضرت آیت‌ا... خامنه‌ای به این شرح است:
کد خبر: ۱۲۳۷۷۱۹

بسم‌ا... الرحمن‌الرحیم
و الحمدللّه ربّ العالمین و الصّلاه و السّلام علی سیدنا محمّد و آله الطّاهرین و لعنه ا... علی اعدائهم اجمعین
قبل از این‌که بحث را شروع بکنیم، من عرض بکنم که در این یکی دو روز خب یک حوادثی به دنبال مصوبه سران کشور، سران قوا اتفاق افتاد؛ دیروز، دیشب، پریشب، در برخی از شهرهای کشور و متأسفانه مشکلاتی هم درست شد، تعدادی جان باختند و مراکزی تخریب شد، از این کارها هم شد در این یکی دو روزه. چند نکته را باید توجه داشت؛ اولا وقتی یک چیزی مصوبه سران کشور هست، آدم باید با چشم خوشبینی به او نگاه کند، بنده در این قضیه سررشته ندارم یعنی تخصص این کار را ندارم، گفتم هم به آقایان؛ گفتم من چون نظرات کارشناس‌ها هم در این قضیه بنزین مختلف است، بعضی‌ها آن را لازم و واجب می‌دانند بعضی‌ها مضر می‌دانند، بنابراین من هم که صاحب‌نظر نیستم در این قضایا؛ گفتم من صاحب‌نظر نیستم لکن اگر سران سه قوه تصمیم بگیرند من حمایت می‌کنم. من این را گفتم، حمایت هم می‌کنم.
سران قوایند، نشستند با پشتوانه کارشناسی یک تصمیمی برای کشور گرفتند، باید عمل بشود به آن تصمیم؛ این یک نکته.
ناامنی بزرگ‌ترین مصیبت برای هر کشوری است
نکته دوم این‌که خب بله، یقینا بعضی از مردم از این تصمیم یا نگران می‌شوند یا ناراحت می‌شوند یا به ضررشان است یا خیال می‌کنند به ضررشان است به هر تقدیر ناراضی می‌شوند، لکن آتش زدن به فلان بانک این کار مردم نیست، این کار اشرار است؛ کار اشرار است، این را باید توجه داشت. در یک چنین حوادثی معمولا اشرار، کینه‌ورزان، انسان‌های ناباب وارد میدان می‌شوند، گاهی بعضی از جوان‌ها هم از روی هیجان با اینها همراهی می‌کنند و این‌جور مفاسد را به‌بار می‌آورند. این مفاسد هیچ مشکلی را درست نمی‌کند جز این‌که علاوه بر هر مشکلی که هست، ناامنی را هم اضافه می‌کند. ناامنی بزرگ‌ترین مصیبت برای هر کشوری است، برای هر جامعه‌ای است، اینها قصدشان این است. شما ملاحظه کنید در این دو روز تقریبا یعنی دو شب و یک روزی که از این قضایا گذشته همه مراکز شرارت دنیا علیه ما این کارها را تشویق کردند، از خانواده منحوس خبیث خاندان پهلوی تا مجموعه خبیث و جنایتکار منافقین، اینها دارند مرتبا در فضای مجازی و در جاهای دیگر دارند تشویق می‌کنند ترغیب می‌کنند که این شرارت‌ها انجام بگیرد. من عرضم این است هیچ کس به این اشرار کمک نکند، هیچ انسان عاقل و شایسته‌ای که به کشور خودش علاقه‌مند است، به زندگی راحت خودش علاقه‌مند است، به اینها نباید کمک بکند؛ اینها اشرارند، این کارها کار مردم معمولی نیست.
مسؤولان مواظبت کنند
مسؤولان هم البته دقت کنند، مواظبت کنند، هرچه ممکن است از مشکلات این کار کم کنند. حالا من دیروز دیدم در تلویزیون که بعضی از مسؤولان محترم آمدند گفتند که ما مراقبیم که این افزایش قیمت موجب افزایش قیمت اجناس و کالاها نشود؛ خب بله این مهم است، چون الان گرانی هست، بنا باشد باز اضافه بشود گرانی خب این برای مردم خیلی مشکلات درست می‌کند، باید مراقبت کنند. این مراقبت‌ها را اینها بکنند، مسؤولان حفظ امنیت کشور هم به وظایفشان عمل کنند، مردم عزیز ما هم که خوشبختانه در قضایای گوناگون این کشور بصیرت خودشان را، آگاهی خودشان را نشان دادند، بدانند که این حوادث تلخ از ناحیه کیست و چگونه است، این آتش زدن و خراب کردن و ویران کردن و دعوا کردن و ناامنی ایجاد کردن مال چه کسی است، این را بفهمند توجه کنند که می‌فهمند هم مردم ملتفتند، و از اینها فاصله بگیرند. این آن توصیه ما است، مسؤولان کشور هم به وظایف‌شان به طور جدی عمل کنند. بالاخره وقتی یک تصمیمی گرفته شد از ناحیه سران سه قوه، بحث دولت نیست، بحث یک وزارتخانه نیست، سران سه قوه کشور نشستند یک تصمیمی گرفتند؛ به یک پشتوانه کارشناسی هم متکی است. گفتم من صاحب‌نظر نیستم در این قضیه لکن به عنوان یک آدمی که می‌بیند مسؤولان کشور تصمیم گرفتند. زمان امام (رضوان‌ا...علیه) هم همین جور بود، یک کارهایی را مسؤولان، سران سه قوه تصمیم می‌گرفتند و اجرا می‌شد، حالا هم همین جور است. امیدواریم ان‌شاءا... به کمک مردم، به همفکری و هم‌افزایی مسؤولان و دلسوزی و پیگیری آنها و لطف الهی ان‌شاءا... این کار به بهترین وجهی پیش برود.

آغاز پرداخت کمک‌های معیشتی از امروز
رئیس‌جمهور دیروز در جلسه هیات دولت با اشاره به حوادث روزهای اخیر تاکید کرد: اساس و هدف دولت در طرح حمایت معیشتی، کمک به خانوارهای متوسط و کم درآمد است که در شرایط تحریم اقتصادی، به لحاظ معیشتی تحت فشار هستند.
رئیس جمهور با بیان این‌که برای این کار سه راه بیشتر نداریم بیان کرد: یا باید مالیات مردم را افزایش دهیم و از محل درآمد حاصل از آن پرداخت‌ها را انجام دهیم، یا باید نفت بیشتری صادر کنیم و از محل آن این هزینه‌ها را تامین کنیم و یا باید از یارانه ها بکاهیم و از محل آن به خود مردم نیازمند برگردانیم.
حسن روحانی با بیان این‌که ماه های متمادی این موضوع مطرح بود که چگونه می توانیم از اقشار ضعیف حمایت کنیم تا زمانی که گشایشی ایجاد شود، گفت: در این دولت تلاش کردیم تولید بنزین را افزایش دهیم. در سال 92 بنزین تولیدی در کشور 56 میلیون لیتر در روز بود که این رقم را در سال 98 به 107 میلیون لیتر رساندیم و در بنزین خودکفا شدیم، قبلا میلیاردها دلار برای واردات بنزین هزینه می شد ضمن این‌که با مشکلات خاصی برای خرید و واردات بنزین نیز مواجه بودیم.
روحانی با اشاره به افزایش مصرف بنزین درکشور، افزود: مصرف بنزین در سال گذشته و اوایل امسال رو به فزونی گرفت و به طور متوسط 9.7درصد رشد کرد و مصرف روزانه ما امسال 97 میلیون لیتر بود که اگر همین روند ادامه داشته باشد در سال 1400 ما مجددا وارد کننده بنزین می شویم. رئیس‌جمهور همچنین با تاکید بر این‌که نباید اجازه ناامنی در جامعه بدهیم گفت: اعتراض حق مردم است اما حساب اعتراض از اغتشاش جداست.

مأموریت رئیسی به مسؤولان قضایی
رئیس قوه قضاییه در بیانیه پنج ماده‌ای، دستوراتی خطاب به مسوولان قضایی صادر کرد.
سید ابراهیم رئیسی در این بیانیه با اشاره به تصویب طرح سهمیه‌بندی و اعلام نرخ جدید بنزین در شورای اقتصادی سران قوا نوشت: فارغ از نظرات مختلف کارشناسی موجود پیرامون این طرح و شیوه اجرای آن که می‌توان در فضای دور از التهاب و غیرهیجانی به آن پرداخت، دستگاه قضایی خود را موظف می‌داند برای رفع مشکلات احتمالی در فرآیند اجرا، به وظایف قانونی خود
عمل کند. رئیس قوه قضاییه خطاب به دادستان‌های سراسر کشور تاکید کرده ضمن مراقبت نسبت به حفظ حقوق شهروندی و کرامت مردم در برابر هرگونه تعرض، در مورد اشرار، وابستگان به جریانات ضد انقلاب و نفوذی‌هایی که با اقدامات خرابکارانه در راستای خواست دشمنان، امنیت مردم و جامعه را هدف قرار داده‌اند با همکاری نیروهای انتظامی و امنیتی با قاطعیت برخورد شود. بر اساس این بیانیه، سازمان بازرسی کل کشور موظف است ضمن نظارت دقیق بر محل هزینه‌کرد درآمدهای ناشی از افزایش قیمت بنزین و ایفای وظایف دولت در جهت جلوگیری از افزایش قیمت‌ها، اجرای کامل تعهدات دولت در برابر مردم از جمله پرداخت به موقع و منظم یارانه‌ها را مستمرا پیگیری کند تا زمینه برای افزایش اعتماد مردم فراهم شود. رئیسی همچنین به معاون اول قوه قضاییه ماموریت داده با تشکیل کمیته‌ای متشکل از دادستان کل، رئیس سازمان بازرسی و رئیس حوزه ریاست و با دعوت از مدیران ذی‌ربط، نسبت به پیگیری موارد فوق و بررسی وضعیت حوزه‌های قضایی و گزارش‌های دریافتی و ارائه مشورت‌های لازم، به نحو مقتضی اقدام کند.

جلسه غیر‌علنی مجلس
دیروز نمایندگان مجلس نیز قبل از جلسه‌ علنی در جلسه‌ای غیرعلنی که حدود یک ساعت و نیم طول کشید با حضور علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی به بررسی ماجرای سهمیه‌بندی بنزین پرداختند.
محمدعلی پورمختار، نماینده بهار و کبودرآهنگ درباره این جلسه گفت: با توجه به مباحث مطرح در جلسه غیرعلنی مجلس درباره افزایش قیمت و سهمیه‌بندی سوخت، تصمیم بر این شد تمام طرح‌های نمایندگان درباره بازگشت قیمت بنزین به حالت قبل منتفی و از دستور کار مجلس خارج شود.
احمد امیرآبادی، عضو هیات رئیسه مجلس هم درباره اظهارات شمخانی پیرامون اغتشاشات اخیر گفت: آقای شمخانی به اسنادی اشاره کرد که بر اساس آن گروه‌های سازمان‌دهی شده از طرف منافقین و ضد‌انقلاب به مأموران انتظامی حمله کردند، بعضاً سلاح گرم داشتند و این افراد به بانک ها و اموال عمومی و خصوصی مردم آسیب رساندند. علی‌لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی هم در آغاز جلسه علنی مجلس گفت:‌ کمیسیون اقتصادی مجلس موظف شده است جلساتی با ستاد تنظیم بازار، سازمان تعزیرات و قوه قضاییه برگزار کند تا مشکلات مردم در این خصوص حل شود. برای انجام اصلاحات و ساماندهی شرایط به آرامش نیاز داریم.
وی تاکید کرد: حل مشکلات مردم دغدغه اصلی نمایندگان مجلس است که ان شاءا... در این خصوص در روزهای آینده بحث‌های بیشتری در کمیسیون‌ها مطرح و مشکلات مردم حل خواهد شد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها