افغانستان که همواره تولیدکننده مخدرهای سنتی به‌ویژه تریاک محسوب می‌شد مدتی است وارد تولید روانگردان‌ها و مخدرهای صنعتی شده است. همین تغییر رویه باعث شده تا شیشه با قیمتی حدود 20 برابر کمتر از ایران در این کشور تولید و به کشورهای دیگر قاچاق شود. آب پخت یا آب کارِ شیشه نیز محصولی است که به دلیل گرانی پیش‌سازها در ایران،‌ مدتی است از شرق از جمله افغانستان وارد کشور می‌شود و این کار در حالی انجام می‌شود که قاچاقچیان از یک خلآ قانونی به نفع خود بهره می‌برند.
کد خبر: ۱۲۳۲۳۱۴

خلآ قانونی این است که طبق قانون مبارزه با موادمخدر، جرم واردات پیش‌ساز کمتر از ساخت یا واردات شیشه است. به عبارت دیگر، موضوع ممنوعیت پیش‌سازهای شیشه در ماده 40 این قانون مطرح شده ولی در همین قانون اذعان شده که با مجرمان مطابق ماده 5 برخورد می‌شود.
ماده 5 ماده‌ای است که به نگهداری،‌ حمل و مخفی کردن موادمخدر سنتی اشاره دارد و وقتی قاچاقچیان پیش‌سازهای شیشه قرار است بر مبنای این ماده مجازات شوند به این معنی است که با شدت و حدت کمتری مجازات می‌شوند، زیرا این ماده قانونی به اندازه کافی قوی نیست و نوعی ملاحظه‌کاری در آن وجود دارد.
مافیای موادمخدر از این خلآ قانونی باخبر است و در نتیجه آب کار شیشه را به عنوان پیش‌ساز به کشور وارد می‌کند و مطمئن است در صورت دستگیری مطابق ماده 5 و به روال مخدرهای سنتی مجازات می‌شود. به‌واسطه وجود این نقص در قانون،‌ ستاد مبارزه با موادمخدر بازنگری در این قانون را در قالب جدولی سه‌گانه مدنظر قرار داده تا واردات پیش‌سازهای شیشه و روانگردان‌ها عین جرم تلقی شود نه به عنوان شروع جرم و مقدمه شکل‌گیری آن.

محمد ترحمی
مدیرکل حقوقی و امور مجلس ستاد مبارزه با مواد مخدر

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها