جدیدترین سریال شبکه یک بار دیگر پای پرونده‌های امنیتی را به تلویزیون باز می‌کند

در تعقیب تروریست‌های خاموش

همه چیز با اولین بار شروع می‌شود؛ اولین باری که در رویاهایشان هرگز فکر نمی‌کردند آنها هم بعد از مدتی آلوده شوند و دیگر نمی‌توانند مواد مخدر را کنار بگذارند. به خیالشان فکر می‌کنند هیچ فردی با تفریحی مصرف کردن معتاد نمی‌شود، اما نمی‌دانند اعتیاد به مواد مخدر چیز ساده‌ای نیست و خیلی راحت نمی‌توانند کنار بگذارند. این اولین بارها گاهی با مهمانی‌ها شروع می‌شود، برخی مواقع حضور یک دوست یا یکی از اعضای خانواده، حتی ممکن است با شریک زندگی شروع شود. به همین دلیل این اولین بار نقطه شروع تلخ و گزنده‌ای دارد؛ شروعی که هر فردی را از اوج به پایین می‌کشاند، اما رویاها و توهمات خوشبینانه باعث شکل‌گیری این اولین بارها می‌شود. گرچه عده‌ای هم بعد از چند سال و رفت و آمد به کمپ‌های ترک اعتیاد برای مدتی هم ترک کنند، اما همیشه آسمان زندگی یک معتاد ابری است، چون هر لحظه‌ای ممکن است دوباره به گرداب اعتیاد فرو روند. شاید اگر خانواده‌ها در همه جای دنیا به این موضوع به شکل جدی نگاه می‌کردند که ستاد مبارزه با مواد مخدر را در خانه‌هایشان شکل بدهند، نه این‌که منتظر نهادهای بیرونی باشند، کار به اینجا نمی‌رسید که مواد مخدر در همه جای دنیا نقش‌آفرینی نکند. گرچه این شایدها زیاد است، اما جوابی نمی‌توان یافت. حالا شبکه یک سیما برای تلنگر زدن به خانواده‌ها و هشدار به آنها در این ارتباط، سریال ترور خاموش را به کارگردانی احمد معظمی آماده کرده که در پنجمین دوره جشنواره تلویزیونی جام‌جم موفق شد جایزه بهترین کارگردانی را کسب کند. ابوالفضل صفری هم تهیه‌کنندگی سریال ترور خاموش را به عهده دارد. در این سریال 30 قسمتی که از 23 شهریور از شبکه یک پخش می‌شود، نقش محوری سریال را سعید راد بازی می‌کند که سال‌ها پیش در تله‌فیلم ساعت به وقت صفر ساخته احمد معظمی ایفای نقش کرده بود. او بعد از سال‌ها تصمیم گرفت با یک سریال مهیج به تلویزیون برگردد، به همین دلیل در سریال ترور خاموش در نقش یک استاد دانشگاه حضور دارد.
کد خبر: ۱۲۲۷۲۴۹

به گزارش جام‌جم، موضوع سریال ترور خاموش امنیت نرم است و با هدف کاهش آسیب‌های اجتماعی تولید شده است. معضلات و ناهنجاری‌هایی که از جمله آن می‌توان به طلاق، مواد مخدر و حاشیه‌نشینی اشاره کرد. این سریال معمایی و اجتماعی به‌زودی از شبکه یک پخش می‌شود.
در این سریال سعید راد، جلال فاطمی، حمید عطایی، امیرمحمد زند، پرویز فلاحی‌پور، پریوش نظریه، ستاره اسکندری، رضا مولایی، علیرضا جلالی‌تبار، سامیه لک، مهدخت مولایی، ژیلا آل رشاد، مریم بوبانی، نازنین فراهانی، رویا میرعلمی، حمید شریف‌زاده، سمیرا حسینی، سپیده خداوردی، شایسته ایرانی، آرمینه زیتون‌چیان، آریان اویسی، هادی نوری، مرتضی کانتوری، مهران انتزاعی، حسن اسدی، علی جلالی و... از بازیگران سریال ترور خاموش هستند.
گامی محکم در حوزه اعتیاد
کارگردانی سریال ترور خاموش را احمد معظمی دارد که موفق شد سال گذشته در پنجمین دوره جشنواره تلویزیونی جام‌جم و در حالی که رقبای او کارگردانانی همچون سیروس مقدم، عزیزا... حمیدنژاد، منوچهر هادی و جواد افشار بودند بتواند جایزه بهترین کارگردانی را از آن خود کند.
وی درباره کارگردانی سریال ترور خاموش و ویژگی‌های این سریال که شنیده‌ها حاکی از آن است که سریال مهیجی شده به جام‌جم می‌گوید: در مورد مجموعه ترور خاموش باید بگویم نسبت به کارهای اخیری که با موضوع اعتیاد و قاچاق مواد مخدر از رسانه ملی پخش شده، ویژگی‌های متمایز و متفاوتی دارد. البته من به هیچ وجه زحمات دیگر دوستان را نفی نمی‌کنم، اما بی اغراق باید بگویم تحقیقاتی که برای این سریال انجام شده بسیار مفصل و در حد جهانی است.
این کارگردان ادامه می‌دهد: چند سالی است دکتر اصفهانی، هومان فاضل و حسین تراب‌نژاد تحقیقات جامعی درباره ترانزیت مواد مخدر در سطح کلان انجام داده‌اند. تحقیقات آنها از کف خیابان تا سطح بین‌الملل بوده، به همین دلیل تاکید می‌کنم تحقیق و پژوهش، یعنی این کاری که دوستان انجام دادند و زمان و وقت کافی گذاشتند. به قول معروف، مو لای درز تحقیقات این سریال نمی‌رود.
معظمی با اشاره به این‌که می‌خواهند با سریال ترور خاموش به مخاطبان تلنگر بزنند، توضیح می‌دهد: ما در سریال ترور خاموش به خانواده‌ها می‌گوییم که باید ستاد مبارزه با مواد مخدر در خود خانواده‌ها و خانه‌هایشان شکل بگیرد. نویسنده سریال تلاش کرده شخصیت پردازی‌ها در خدمت خط کلی داستان باشد. در واقع ترور خاموش کاری است در سطح بالا و باید چنین نگاهی به این کار داشت و نباید با دیگر کارها مقایسه کرد. معتقدم تحقیق و پژوهش باید درست صورت بگیرد مثل همین سریال ترور خاموش یا سارق روح که درباره فرقه‌ها بود. باید با تحقیقات درست علمی حرف بزنیم و کاری بسازیم.
یک سریال فوق‌ تخصصی
وی می‌افزاید: شاید دوستان دیگر که در حوزه مواد مخدر سریال ساخته‌اند، ترسیده‌اند اگر در پرداخت قصه به شکل علمی‌تر به موضوع اعتیاد بپردازند، قصه خسته کننده می‌شود. اما ما یک کار فوق تخصصی در حوزه مواد مخدر ساخته‌ایم و تحقیقات در سطح جهانی انجام شده که چطور وارد کشور می‌شود و... من کارهای زیادی ساخته‌ام و اکثر مواقع به سمت کارهای اکشن و معمایی متفاوت رفته‌ام. دلم می‌خواهد کاری که می‌سازم حرفی برای گفتن داشته باشد نه کاری که نظیرش را هزاران بار دیده‌ایم!
کارگردان سریال ترور خاموش در پاسخ به این که در سریال سارق روح علاوه بر موضوع فرقه‌ها به مبحث اعتیاد هم اشاره شده، آیا ترور خاموش، ادامه سارق روح هست یا نه؟ می‌گوید: نه، اصلا ادامه آن کار نیست و یک سریال مستقل است؛ ضمن این‌که فیلمنامه فصل دوم سارق روح نوشته می‌شود.
معظمی عنوان می‌کند: سریال ترور خاموش فقط به مسائل داخل کشور نمی‌پردازد و از سطح جهان شروع می‌کند، اما در قالب نمایش و شخصیت‌ها به این موضوع پرداخته‌ایم. تک‌تک شخصیت‌های سریال شناسنامه دارند و یک آغاز و یک پایان. مشکلی که من با بیشتر فیلمنامه‌ها دارم، این است که شخصیت‌ها سر و ته ندارند، اما این اتفاق به هیچ وجه در سریال ترور خاموش نیفتاده و همه شخصیت‌ها نقطه صفر دارند و به نقطه صد می‌رسند.
از تهران تا کشورهای عربی
وی درباره مکان فیلمبرداری سریال ترور خاموش می‌گوید: این سریال در تهران ضبط شده و همچنین برای بخش‌هایی از کار سراغ جنوب ایران رفتیم و صحنه‌هایی از سریال هم در برخی کشورهای عربی ضبط شده است. سریال ترور خاموش در 30 قسمت تولید شده و به شدت هم پربازیگر است و همین، کار را برای تولید دشوارتر می‌کرد.
در سریال ترور خاموش، جلال فاطمی و حمید عطایی نقش ماموران امنیتی را بازی می‌کنند. پرویز فلاحی‌پور یک سرمایه‌دار است و نقش دخترش را سامیه لک به‌عهده دارد که اختلاف‌نظر بسیاری با پدرش دارد. ستاره اسکندری و رضا مولایی هم یک زوج هستند که درصدد بچه‌‌دار شدن هستند. نازنین فراهانی فردی است که از خارج کشور برگشته و بعد از وارد شدن به ایران جلسه‌ای با ماموران امنیتی دارد و اهدافی را دنبال می‌کند. امیرمحمد زند هم شاگرد پرویز فلاحی‌پور است.
پریوش نظریه هم نقش یک مادر خیر را بازی می‌کند که دلسوز همسر و فرزندانش است و کارهای خیر می‌کند، اما در قصه اتفاقی می‌افتد که این زن به شخصیت دیگری تبدیل می‌شود.
نگاهی متفاوت به مواد مخدر
ابوالفضل صفری، تهیه‌کننده درباره ساخت سریال ترور خاموش می‌گوید: سریال ترور خاموش با محوریت مواد مخدر تولید شده و طبق دستورالعملی که از معاونت سیما ابلاغ شده بود، عمل کردیم. البته من نمی‌خواهم کار دوستانی که با این موضوع، سریال ساخته‌اند را زیر سؤال ببرم، اما ما نگاه ویژه و متفاوتی نسبت به این موضوع داشتیم و از زاویه‌ای پرداخته‌ایم که قبلا بقیه این‌طور نگاه نکرده بودند.
وی ادامه می‌دهد: برای ساخت سریال ترور خاموش، تحقیقات گسترده‌ای انجام شده و این‌طور نبوده که بدون تحقیقات کار را شروع کنیم. واقعا تحقیقات جامعی صورت گرفته است. معمولا در چنین کارهایی نشان داده می‌شود که وقتی فرد درگیر اعتیاد می‌شود، بعد از ترک به خانواده برمی‌گردد. در حالی که در عالم واقعیت این‌طور نیست و امکان بازگشت از مسیر مواد مخدر راحت نیست؛ به همین دلیل تاکید کرده‌ام که نگاه ما در این سریال با نگاه دیگر دوستان تفاوت دارد.
وی درباره انتخاب معظمی برای کارگردانی سریال ترور خاموش عنوان می‌کند: ما قبلا سارق روح را با هم کار کرده بودیم و به لحاظ فکری به هم نزدیک هستیم و می‌دانیم از کاری که می‌سازیم چه می‌خواهیم. به همین دلیل او بهترین گزینه برای کارگردانی این سریال بود. تصویربرداری سریال هم ده ماه طول کشید.
عطایی و ایفای نقش مامور امنیتی
حمید عطایی، بازیگر درباره نقش مامور امنیتی که در سریال ترور خاموش بازی می‌کند، می‌گوید: من با مسؤولیت محدود حرف می‌زنم و آن هم به خاطر مردم، چون قبل از پخش نباید درباره نقش صحبت کرد، چون قصه لو می‌رود.
در مجموع می‌توانم بگویم در این سریال نقش یک مامور وطن‌پرست، عاشق مردم و وطن، کاربلد، هوشیار، مبارز با مواد مخدر در سطح بین‌الملل، بسیار کنشمند و فعال را بازی کرده‌ام.
وی ادامه می‌دهد: وقتی فیلمنامه‌ای به دستم می‌رسد به این موضوع فکر می‌کنم چطور می‌توانم به مردم کشورم خدمت کنم. به هر حال وظیفه ماست که به مردم خدمت کنیم. قصه سریال ترور خاموش مواد مخدر بود و این دغدغه من است و معتقدم باید چنین موضوعی پای ثابت کارهای ساخته شده در سینما و تلویزیون باشد. فیلمنامه ترور خاموش این ابعاد را داشت، ضمن این که کارگردان، تهیه کننده، بازیگران، گروه پشت صحنه همه از حرفه‌ای‌ها بودند و می‌دانستم نتیجه خوبی هم می‌گیریم.
این بازیگر با اشاره به این‌که ساخته قبلی احمد معظمی به نام سارق روح را دوست داشته، می‌گوید: من این سریال را دیده بودم که از شبکه پنج پخش می‌شد و برایم خیلی جذاب بود. به همین دلیل کار با آقای معظمی برایم جذاب بود. تهیه‌کننده کار، جوانی هوشیار و با صلابت است. قلم هومان فاضل را می‌شناختم، چون نویسنده سریال آسمان من به کارگردانی آقای آهنج بود. او قلم خوبی دارد و باید یک نویسنده حرفه‌ای این کار را می‌نوشت. در مجموع می‌توانم بگویم همه چیز خیلی خوب و عالی بود.
عطایی کار با معظمی را بسیار خوب توصیف و عنوان می‌کند: او کارگردان بسیار پرانرژی‌ای است و وقتی بازیگر می‌بیند کارگردان چقدر با انگیزه کارش را انجام می‌دهد، مسلما تاثیر زیادی در کارش می‌گذارد. او کارگردان اهل تعامل است و با این‌که کار بسیار پر بازیگر بود، اما با همه تعامل داشت و این شخصا برای من که یکی از نقش‌های محوری سریال را بازی می‌کنم جذابیت داشت.

یک نقش چالش‌بر‌انگیز
رضا مولایی، بازیگر سریال ترور خاموش درباره نقشش در این سریال به جام‌جم می‌گوید: خیلی سخت است قبل از کار درباره نقش صحبت کنم، چون باید مراقب باشیم قصه لو نرود. دلیل این‌که بازی در این اثر را پذیرفتم، این بود که نقش را دوست داشتم. ضمن این‌که اعتیاد جزو موضوعاتی است که دغدغه شخصی ام بود.
وی ادامه می‌دهد: در این سریال نقش سروش را بازی می‌کنم که خیلی شخصیت چالش‌بر‌انگیزی است. بازیگر روبه‌رویم در این سریال ستاره اسکندری است. او بازیگر درجه یک است و بسیار برای کارش انرژی می‌گذارد. سال‌ها در تئاتر کارهای همدیگر را می‌دیدیم و فقط در سریال با من بمان که سال‌ها پیش تولید شده بود همبازی بودیم، اما مقابل همدیگر در آن سریال نبودیم، اما در سریال ترور خاموش هم بودیم. تجربه همکاری با این بازیگر خوش انرژی عالی بود. همچنین چند بار با آقای معظمی کار کرده بودم و گروه را می‌شناختم. در مجموع همه این موارد دست به دست هم داد تا من در این مجموعه بازی کنم.
این بازیگر در پاسخ به این سؤال که معظمی چقدر دست شما را برای خلق نقش باز می‌گذاشت، توضیح می‌دهد: کار کردن با آقای معظمی خیلی لذتبخش است. او مرتب درباره کار با بازیگر گپ می‌زند و تعامل با او در طول کار برای بازیگر عالی است و شیرین. در مجموع بازیگر برای خلق نقش دستش باز است.

سعید راد در لباس یک استاد دانشگاه
سعید راد، بازیگری است که در خاطره چند نسل حضور دارد و هر نسل او را با نقشی از نقش‌های ماندگارش در تاریخ سینما به یاد می‌آورد. او از خاک صحنه خورده‌های سینماست. مردم وقتی نام سعید راد را می‌شنوند، ناخودآگاه به یاد فیزیک او می‌افتند، زیرا او از بزرگان بازیگری در سینما و تلویزیون ایران است که از زبان بدنش به بهترین شکل برای بازی استفاده می‌کند. او از جمله بازیگرانی است که با انتخاب‌های درستش، جایگاه ویژه خود را در سینما و تلویزیون ایران حفظ کرده است. البته فعالیت راد در تلویزیون کم بوده، اما با همان نقش رضا شاه در سریال در چشم باد توانست قلب مخاطبان را از آن خودش کند، زیرا به بهترین شکل از زبان بدنش استفاده کرد.
راد در سریال ترور خاموش نقش استاد دانشگاه را بازی کرده است. او سال گذشته در گفت‌وگویی که با روزنامه جام‌جم داشت، درباره این نقش گفته بود: این استاد دانشگاه تزهای خاصی دارد و معتقد است اگر خانواده‌ها بچه‌هایشان را بغل کنند، هرگز هیچ قاچاقچی‌ای نمی‌تواند مواد در دست او بگذارد. مردم می‌توانند به تز این استاد دانشگاه تکیه کنند. خدا کند سریال ترور خاموش تاثیر زیادی روی خانواده‌ها بگذارد تا بیشتر مراقب بچه‌هایشان باشند. در همه جای دنیا هیچ سیستم بزرگ امنیتی -‌اطلاعاتی نمی‌تواند با قاچاقچی مبارزه کند و این مساله ثابت شده است. ما سال‌هاست با قاچاق مبارزه می‌کنیم، اما موفق نبوده‌ایم. امیدوارم ما با این سریال‌ها بتوانیم تاثیر کمی بگذاریم.
همچنین احمد معظمی در پاسخ به این سؤال که چطور شد سعید راد را برای این نقش انتخاب کردید، توضیح می‌دهد: همیشه برای کارهای اکشن به سراغ آقای راد
رفته‌ایم و او را با نقش‌های عصیانگرش می‌شناسیم. او همیشه نقش قهرمانان را در کارهای اکشن به زیبایی بازی کرده است، اما می‌خواستیم مردم این بار او را در یک قالب دیگر ببینند و او در سریال ترور خاموش به زیبایی نقش یک استاد دانشگاه را خلق کرده است.
وی ادامه می‌دهد: البته او بعد از هشت سال به تلویزیون بازگشت و آخرین بار هم در تله‌فیلم خودم با نام ساعت به وقت صفر بازی کرده بود. آقای راد هر نقشی را نمی‌پذیرد، مگر آن‌که جنس کار را دوست داشته باشد. خوشبختانه فیلمنامه ترور خاموش را دوست داشت و از فضا و جنس کار خوشش آمد و الحق هم خیلی انرژی برای کار گذاشت. مطمئن هستم مخاطبان کار را دوست دارند و سعید راد را با یک نقش متفاوت می‌بینند.

فاطمه عودباشی

رسانه

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها