در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
اصلا انگار نمیشود که جایی روضهای و خیمه عزایی برپا شود و از عطر و بوی نذری در آن خبری نباشد، مثل عطر قیمه امام حسین(ع)، که در این ایام تقریبا در هوای همه مناطق کشورمان میپیچید و طعمش بر جان مینشیند، اما برای چشیدن برخی غذاها و نذریها باید خود را به محل بومی و خاستگاه آن رساند، مثل نذری سنتی مشهدیها که نه تنها باید در خراسان سراغش را گرفت که فقط در همین ایام میتوانید آن را نوش جان و طعم متفاوت و دلچسبی از نذری را تجربه کنید. محرم و صفر در مشهد گره خورده با عنوان شله؛ آنقدر که اگر هوس شله کنی باید صبر کنی تا به محرم و صفر برسی و اگر پا به این ایام بگذاری، بیتردید عطر و طعم شله بر جانت مینشیند؛ هرجای این شهر که باشی و شاید حتی برخی از شهرستان و مناطق اطرافش در خراسان بزرگ. محرم که از راه میرسد، دیگهای پخت شله روی اجاقها میرود؛ از یک دیگ تا ده و 20 و 40 و ...
برخیهایش آماده میشود تا به ناهار و شام هیاتیها برسد، برخی اش میرود تا زینت بخش سفرههای عزای مجالس خانگی و فامیلی باشد و بعضی از دیگها هم که از همان ابتدا نذر مردم تنگدست پایین شهر است و پس از طبخ برای توزیع به آن محلات برده میشود. مشهدیها خوب میدانند که شله باوجود لذیذ بودنش، اما غذایی پرحجم و سنگین است و برای همین معمولا آن را با نوشابه آن هم از نوع کوکاکولا (نوشابه مشهدی) سرو میکنند. سنگینی شله به دلیل مواد پر و پیمان آن است که شامل گوشت، انواع حبوبات، بلغور گندم، برنج و یک ادویه مخصوص میشود.شله و سنت طبخ آن که مراحل و مراسمی دارد و البته سخت و زمانبر است، بهعنوان اولین غذای نذری کشورمان در سال 91 به ثبت آثار ملی ناملموس رسید.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در واکنش به حمله رژیم صهیونیستی به ایران مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
رییس مرکز جوانی جمعیت وزارت بهداشت در گفتگو با جام جم آنلاین:
گفتوگوی «جامجم» با سیده عذرا موسوی، نویسنده کتاب «فصل توتهای سفید»
یک نماینده مجلس:
علی برکه از رهبران حماس در گفتوگو با «جامجم»: