جمهوری اسلامی ایران در سال‌های گذشته نشان داده ترسی از گفتار و دیدار و گفت و گو و مذاکره ندارد و آقای ظریف، وزیر خارجه کشورمان در تعداد دیدارهای با وزیر خارجه آمریکا رکورد زد.
کد خبر: ۱۲۲۵۲۴۹

این نکته را باید در نظر داشت که زمانی دیدار و مذاکره مفید خواهد بود که نتیجه مثبتی از آن عاید کشور شود. واقعیت این است تجربه قبلی مذاکرات ایران با طرف‌های آمریکایی موفق نبود. قبل از برجام ما یک میلیون بشکه نفت می فروختیم و در عین حال تحریم بودیم اما بعد از برجام علاوه بر تشدید تحریم ها فروش نفت ما به حداقل رسیده است.
اساسا تحریم های قبل و بعد از برجام قابل‌مقایسه نیست و بعد از برجام ما تحریم‌های شدیدتری را تجربه کردیم. حرف‌های آقای رئیس‌جمهور هم در زمان انعقاد برجام با این مضمون که از این پس تحریم‌ها لغو خواهد شد، صحیح نبود.
از سویی دیگر ما با یک دولت معمولی و عادی در آمریکا در گذشته مذاکره کردیم و این در حالی است که در شرایط کنونی با فردی دمدمی‌مزاج مثل ترامپ مواجه هستیم که حرف او در شب و روز با هم متفاوت است. از این‌رو گمان نمی کنم که تکرار تجربه تلخ دولت در شش ساله گذشته کار هوشمندانه‌ای
باشد.
دولت آقای روحانی چند سالی قبل از برجام کشور را معطل انعقاد این قرارداد کرد و بعد از این توافق هم گره‌ای از مشکلات کشور گشوده نشد. از سویی دیگر، بعد از خروج آمریکا ما درگیر و معطل برجام اروپایی بودیم که باز هم به نتیجه نرسیدیم. الان هم باز بحث مذاکره دوباره تکرار می شود.
در حال حاضر با توجه به کارنامه دولت آقای روحانی باید شواهد متقنی وجود داشته باشد که نشان دهد این رویکرد متفاوت از رویه‌های سابق است که من به شخصه چنین شواهدی نمی بینم و اگر دوستان دولت اطلاعاتی دارند که از دید مردم پنهان است آن را در میان بگذارند. مطالبه مردم در شرایط فعلی باید این باشد که دولت آقای روحانی از گذشته درس بگیرد و در فرصت باقی مانده با مدیریت شرایط، مشکلات کشور را حل کند.

فواد ایزدی

استاد روابط بین الملل

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها