رسانه ملی در سال‌های اخیر تمرکز ویژه‌ای برای ساخت برنامه‌های استعدادیاب داشته است

کاشفان استعدادها در یک قاب

حتما شما هم این جمله مشهور منسوب به اینشتین را شنیده‌اید که می‌گوید: «همه نابغه‌اند. اما اگر بخواهیم در مورد نبوغ یک ماهی براساس توانایی‌اش در پریدن روی شاخه درخت قضاوت کنیم، آن ماهی خود را تمام طول زندگی‌اش یک احمق خواهد دانست.» کمتر کسی را می‌توانید بیابید که با مفهوم این جمله مخالف باشد. قرار نیست همه ما انسان‌ها در تمام زمینه‌ها به یک اندازه توانمند باشیم. بنابراین مهم است که هر یک از ما بکوشیم استعدادهای برتر خود را بیابیم و برای رشد و پرورش آنها وقت بگذاریم. به همین دلیل وقتی نگاهی هم به جامعه خودمان داشته باشیم، متوجه استعدادهای متفاوت در میان اقشار مختلف خواهیم شد که هر فردی در حوزه‌ای استعدادی دارد. اما بنا به دلایل متفاوت و این‌که برخی از این افراد، فرصت بروز استعدادهایشان فراهم نشده است، گاهی به شکل زیرزمینی فعالیت می‌کنند و توزیع نامناسب را برای استعدادهایشان انتخاب کرده‌اند. برخی افراد هم به سمت فضای مجازی پناه برده‌اند و در اینستاگرام یا کانال‌های تلگرام و ... استعدادهای خودشان را به نمایش گذاشته‌اند. رسانه ملی در سال‌های اخیر فضایی را به‌واسطه ساخت تعدادی از برنامه‌های تلویزیونی فراهم کرده تا به‌واسطه چنین برنامه‌هایی مردم استعدادهایشان را در بخش‌های مختلف نشان بدهند که در این باره می‌توان به مسابقات استعدادیابی در عرصه گزارشگری برنامه‌های ورزشی، دوبله، بازیگری، استندآپ کمدی، خوانندگی، تلاوت و ... اشاره کرد که در این گزارش به بررسی این مسابقات پرداختیم.
کد خبر: ۱۱۹۷۹۵۰

یک و یک و یک ...
مسعود روشن‌پژوه، چهره نام‌آشنایی برای بچه‌های دهه 70 به بعد است، چون هر بار کوله سفر را می‌بندد و سراغ یکی از مدارس می‌رود و از بچه‌هایی که توانایی‌های خاصی دارند، دعوت می‌کند جلوی دوربین هنرنمایی کنند. همزمان با این اتفاق بچه‌های دیگر مدرسه هم شروع به تشویق همکلاسی‌شان می‌کنند و با گفتن یک و یک ویک، دو و دو و دو... مشوق او هستند تا به بهترین شکل توانمندی شخصی اش را نشان بدهد.

شهاب در شگفت‌انگیزان
به‌تازگی تبلیغ یک مسابقه استعدادیابی با نام شگفت‌انگیزان پخش شده که البته این اتفاق به صورت محدود پیشتر در چند مسابقه مثل خنداننده‌شو و زمانی برای خندیدن افتاده بود، اما در شگفت‌انگیزان ظاهرا دامنه استعدادیابی در آن بر خلاف نمونه‌های مشابه، به یک رشته محدود نمی‌شود. آن چنان که در تبلیغ این برنامه آمده، شهاب حسینی یکی از این مربی‌ها است .

هنرنمایی کمدین ها
خنداننده شو بخش جذابی از دل مجموعه خندوانه بود که به معرفی استندآپ کمدین‌های جوان می‌پرداخت.
این مسابقه برای انتخاب بهترین خنداننده از میان مردم برگزار می‌شد و تفاوت آن با مسابقه خنداننده برتر که در فصل 2 اجرا شد این بود که شرکت‌کنندگان خنداننده برتر از میان هنرپیشگان مشهور سینما و تلویزیون بودند، ولی خنداننده‌شو شرکت‌کنندگان را از میان مردم عادی انتخاب می‌کند.

کشف حنجره عبدالباسط
یکی از مسابقات تلویزیونی که با محوریت قرائت قرآن روی آنتن شبکه قرآن و معارف اسلامی روی آنتن رفته، اسرا است که در این مسابقه نوجوانان با یکدیگر در حوزه تلاوت با هم رقابت کرده و مورد داوری قرار می‌گرفتند. در واقع این مسابقه شرایطی پیدا کرد تا کشف حنجره‌های عبدالباسط را داشته باشد که با اقبال زیادی هم از سوی نوجوانان رو‌به‌رو شده است. این مسابقه ایده جذابی داشت.

یک مسابقه دیدنی
احسان علیخانی که بیشتر به عنوان مجری برنامه ماه عسل مطرح است، تصمیم گرفت با مجموعه‌ای روی آنتن بیاید که بتواند فرصتی برای همه اقشار جامعه فراهم کند تا اگر در حوزه‌های ورزشی، سرگرمی، هنری و ... استعداد دارند در این برنامه حضور داشته باشند. با این‌که مدت زیادی از پخش این برنامه نمی‌گذرد، اما توانسته جایگاه ویژه‌ای در میان مردم پیدا کند و ببینندگان تلویزیون هم شاهد هنرنمایی هم‌نوعانشان باشند. در این برنامه چهار داور استعدادهای مردم را مورد قضاوت و داوری قرار می‌دهند.

آقای گزارشگر چه کسی است؟
یکی از مسابقات جذاب شبکه سه که منجر به استعدادیابی جوانان در حوزه گزارشگری فوتبال شده است، آقای گزارشگر است. این مسابقه جزو برنامه‌های پربیننده بود که علاقه‌مندان در حوزه گزارشگری فوتبال در معرض قضاوت کارشناسان و گزارشگران با تجربه باید بخشی از یک مسابقه را گزارش می‌کردند. این مسابقه توانست استعدادهای حوزه گزارشگری در فوتبال را شناسایی کند.

ستاره ساز و هنرپیشه در مسیر
همه جای کشور پر از استعداد فوتبال است. فرقی نمی‌کند؛ چه شهرهای بزرگ، چه شهرهای کوچک و چه روستاها. برنامه ستاره‌ساز که به‌زودی روانه آنتن شبکه سه می‌شود، قرار است ستاره‌های تیزپای آینده در حوزه فوتبال را شناسایی کند به همین دلیل این برنامه تلاش دارد فرصتی برای جوانان فراهم کند. در میان همه برنامه‌های استعدادیابی تلویزیونی تاکنون کمتر کسی به فکر ساخت یک برنامه تلویزیونی افتاده که در آن بنا باشد استعدادهای هنرپیشگی را از سراسر ایران دور خود جمع کند، اما محمدمهدی عسگرپور تصمیم گرفته برنامه هنرپیشه را به زودی برای شبکه نسیم تهیه کند. البته چند سال پیش مسابقه ستاره‌20 با هدف استعدیابی در زمینه بازیگری سینما و تلویزیون از شبکه نمایش پخش شد.

صدای ششدانگ خوانندگان
ممکن است این سؤال برایتان شکل گرفته باشد که آیا رسانه ملی در حوزه خوانندگی هم فرصتی برای جوانان مهیا کرد یا نه؟ باید پاسخ مثبت به این ماجرا داد و گفت شبکه نسیم با پخش برنامه شب کوک با اجرا ی باربد بابایی و داوری فریدون آسرایی، مهدی یغمایی، پوریا حیدری و فرهاد برنجان برای جوانان محفلی فراهم کرد تا اگر در حوزه خوانندگی استعدادی دارند، بیایند و در این حوزه تست صدا بدهند.

فاطمه عودباشی

رسانه

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها