در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش جام جم آنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، علی محتشمی متخصص اطفال درباره زمان مصرف مایعات و نوشیدنیها در شیرخواران ۶ تا ۱۲ ماهه، اظهار کرد: بعد از۶ ماهگی، شیرمادر از نظر دریافت انرژی، مواد مغذی و مایعات همچنان غذای اصلی شیرخوار است و باید بر حسب میل و تقاضای شیرخوار و به دفعات زیاد ادامه داشته باشد.
وی ادامه داد: پس از پایان ۶ ماهگی حتی زمانی که کودک به مقدار کافی از شیرمادر تغذیه میکند ممکن است به آب نیاز داشته باشد؛ بنابراین باید هر روز به خصوص در فصل گرما و روزهای گرم، چند نوبت آب جوشیده خنک شده به او داده شود.
مشخصات آبی که باید به نوزاد خورانده شود
این متخصص اطفال بیان کرد: آب لولهکشی از زمان به جوش آمدن، اگر یک دقیقه جوشانده شود قابل استفاده است ولی آب رودخانهها و امثال آن را باید ۱۰ تا ۱۵ دقیقه جوشاند تا تمام باکتریها، لاروها، انگلها و کیستهای موجود در آن از بین بروند؛ حتی المقدور از دادن آب معدنی به شیرخواران خودداری شود، چون املاح موجود در آن برای شیرخوار مناسب نیست.
محتشمی افزود: کودکانی که با شیر مادر تغذیه میشوند معمولاً تا پایان سال دوم زندگی (۲۴ ماهگی) نیازی به استفاده از شیر پاستوریزه ندارند (آن مقدار شیر پاستوریزه که در تهیه غذای کمکی به کار میرود اشکالی ندارد)؛ حدود ۲۳ ماهگی، برای آشنا شدن کودک به طعم شیر پاستوریزه میتوان آن را بار اول به مقدار کم در حد ۳۰ سیسی با فنجان یا لیوان به کودک داد و به تدریج بر مقدار آن اضافه کرد، به این ترتیب وقتی کودک کمکم از شیر مادر گرفته میشود میتواند از شیر پاستوریزه استفاده کند.
استفاده از شیرگاو قبل از پایان ۱۲ ماهگی توصیه نمیشود
ممنوعیت مصرف سودا و نوشابه گازدار برای نوزاد
ین متخصص اطفال گفت: چای، قهوه و کاکائو سبب کاهش جذب آهن غذای کمکی (به جز آهن گوشت) هستند لذا بهتر است حتی المقدور استفاده نشوند؛ نوشیدنیهای حاوی شکر زیاد کودک را تشنهتر میکند و موجب چاقی او میشود.
محتشمی افزود: نوشیدنیهای گازدار سودا و نوشابههای معمولی برای کودکان ممنوع است زیرا علاوه بر مضراتی که دارند (بیقراری و چاقی کودک) سبب دریافت مقدار کمتر غذا یا شیر مادر میشوند؛ آب میوههای طبیعی و خالص که از میوههای مجاز و به روش بهداشتی در منزل تهیه شده باشند، از اواسط ماه هشتم به بعد در حد ۳۰ تا ۶۰ سی سی در روز که با لیوان نشکن (و نه بطری) به کودک داده شود، بلامانع است، گرچه مصرف خود میوه نسبت به آب میوه ارجحیت دارد.
از مصرف بیش از حد آبمیوه، خودداری کنید
این متخصص اطفال بیان کرد: استفاده شیرخوار از مقادیر زیاد آب میوه ممکن است سبب اسهال و یا کاهش اشتهای او به غذا و حتی شیر مادر شود؛ مصرف مکرر آب میوه حتی اگر رقیق هم شده باشد، خصوصاً اگر به جای فنجان توسط بطری و یا هنگام خواب به کودک داده شود، میتواند به مینای دندان کودک صدمه بزند و نهایتاً پوسیدگی دندان ایجاد کند.
وی یادآوری کرد: مصرف بیش از حد آب میوه به دلیل عدم دریافت مواد مغذی و پروتئین، سبب سوء تغذیه، کم خونی، کوتاهی قد و در برخی موارد سبب چاقی کودک میشود؛ آب میوههای تجارتی اکثراً حاوی سوربیتول و یا فروکتوز فراوان و مواد افزودنی هستند که میتواند سبب بیقراری، نفخ معده و مشکلات گوارشی در شیرخواران شود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد