به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایرنا، پیام آزاده افزود: با توجه به اینکه سبک زندگی مردم تغییر یافته و برخی از خانواده ها به دلایلی مختلف به خود زحمت نمی دهند غذاهای سنتی تهیه کنند، مصرف فست فودها افزایش یافته است.
وی اظهار داشت: افرادی که از دوران کودکی غذاهای آماده زیاد مصرف می کنند، به بیماری های خطرناک مانند سرطان معده در سنین 40 تا 50 سالگی مبتلا می شوند.
آزاده ادامه داد: سرطان معده کشنده ترین بیماری در کشور است و مصرف غذاهای آماده احتمال بروز این بیماری در سیستم بدن را تشدید می کند.
این آنکولوژیست اضافه کرد: علاوه بر این، مشکلات گوارشی مانند نفخ، سوءهاضمه، رفلاکس و ابتلا به سرطان روده بزرگ از عوارض خطرناک مصرف زیاد غذاهای آماده و فراوری شده است.
آزاده تصریح کرد: بیشتر غذاهای آماده از نظر میزان نمک بسیار بالاتر از حد استاندارد هستند و نه تنها ذائقه افراد را به مصرف غذاهای شور عادت می دهند، بلکه مصرف بی رویه آنها زمینه ابتلا به بیماری فشار خون را هم فراهم می کند.
به گفته این دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، فست فودها برخلاف ظاهر زیبا و گول زننده ای که دارند دارای ارزش غذایی پایینی هستند و نه تنها ویتامین و املاح مورد نیاز بدن را تامین نمی کنند، بلکه مصرف مداوم آنها باعث بروز اختلالات رشد در کودکان و نوجوانان به ویژه در سنین بلوغ می شود.
آزاده افزود: ارزش غذایی پایین یکی از مهمترین مشکلاتی است که کودکان و نوجوانان را در سن رشد تهدید می کند و کودکان و نوجوانانی که زیاد از این غذاها استفاده میکنند، دچار کمبود کلسیم و ویتامین دی هستند.
وی تصریح کرد: اگر عادت های خوب غذایی مانند مصرف غذاهای کم نمک، کم چرب و تنوع غذایی در بچه ها شکل بگیرد، به حفظ سلامت آنها و پیشگیری از بیماری های غیرواگیر از جمله بیماری های قلبی عروقی و فشار خون بالا در بزرگسالی کمک زیادی کرده ایم.
آزاده اظهار داشت: به جای استفاده از این غذاهای چرب و پرادویه از فست فودهای سالم و سنتی استفاده کنیم؛ مخلوط میوه ها و سبزی ها، تخمه ها، تنقلات سنتی و میوه های خشک شده از جمله مواد غذایی سنتی هستند. این مواد غذایی عوارض بسیار کمی دارند و چربی هایی که در این دانه های خوراکی وجود دارد، برخلاف چربی هایی که در فست فودها استفاده می شود، چربی های بسیار مفیدی هستند که نه تنها باعث بیماری نمی شوند، بلکه چربی بد خون را کاهش داده و باعث افزایش چربی خوب بدن می شوند.
وی خاطرنشان کرد: غذای خانگی را می توان جایگزین فست فودها کرد و مقدار گوشت کمتر و سبزیجات بیشتری در تهیه غذا به کار برد.
به گفته آزاده، پیشگیری هزینه ای ندارد اما درمان بسیار پرهزینه است و علاوه بر درد و رنج بیمار، خسارات سنگینی را بر نظام سلامت کشور وارد می کند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت