به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایرنا، دکتر سید محمدجواد مرتضوی افزود: برخی از بیماری های مادر زادی مانند دررفتگی مادرزادی لگن، عفونت ها و بیماری های خونی مانند هموفیلی سبب آتروز می شوند.
وی با اشاره به اینکه مفاصل زانو و ران شایع ترین مفاصلی هستند که دچار آرتروز می شوند، گفت: شکستگی و تروما، تغییر شکل اندام ها به صورت پرانتزی یا ضربدری می تواند عامل ایجاد این بیماری باشد.
فوق تخصص جراحی زانو و لگن ادامه داد که درمان آرتروز براساس اینکه در چه مرحله ای باشد یا علت آن چه باشد، متفاوت است.
یک ساعت پیاده رویی از پیشرفت آرتروز جلوگیری می کند
وی ادامه داد که با یک ساعت پیاده رویی روزانه می توان از پیشرفت آرتروز جلوگیری کرد یا از ابتلا به این بیماری پیشگیری نمود.با یک ساعت پیاده روی، عضلات بدن قوی تر شده و این کار از پیشرفت آرتروز جلوگیری می کند.
مرتضوی اظهار داشت: پیاده روی در سطح صاف، دویدن سبک و ورزش های آبی به تقویت عضلات کمک جدی می کند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا برخی شغل ها سبب آرتروز می شوند؟ گفت: شغل با ایجاد آرتروز ارتباط دارد، برخی از شغل ها فشار خاصی به مفاصل می آورند و سبب این بیماری می شوند.اگر این افراد هم عضلات خود را قوی کنند، کمتر دچار این بیماری شده یا از پیشرفت آن جلوگیری می کنند.
تقویت عضلات اطراف مفاصل از پیشرفت آرتروز جلوگیری می کند
وی ادامه داد: تقویت عضلات اطراف مفاصل یا از شدت پیشرفت می کاهد یا عامل پیشگیری این بیماری است.
مرتضوی افزود: برخلاف تصور عامه مردم که فکر می کنند به مفصل آسیب دیده استراحت دهند، باید با ورزش، عضلات را تقویت کرده و مانع پیشرفت این بیماری شوند.
آرتروزی ها از برخی ورزش ها منع شده اند
وی با اشاره به اینکه افراد مبتلا به آرتروز نباید برخی از ورزش ها را انجام دهند، گفت: کوه پیمایی برای افرادی که دچار آرتروز زانو یا لگن هستند، اصلا مناسب نیست.
مرتضوی ادامه داد: این افراد نباید ورزش های جهشی مانند والیبال و بسکتبال و ورزش های با برخورد فیزیکی زیاد همچون فوتبال را انجام دهند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
دکتر فواد ایزدی درگفت و گو با «جام جم»:
حسین حبیبی در گفتوگو با «جامجم» از سرچشمههای نگارگری گفت