یک متخصص مغز و اعصاب گفت: از هر 2000 نفر، یک نفر مبتلا به بیماری صرع است که قصد بارداری دارد و باید در این زمینه اطلاعاتی داشته باشد. البته حملات تشنج در بارداری اغلب تغییر نمی‌کند و در ۳۵ درصد موارد ممکن است حملات تشنجی بیشتر شود.
کد خبر: ۱۱۷۳۵۳۷

دکتر علی امینیهرندی اظهار کرد: اگر فردی که قصد بارداری دارد بموقع داروهای خود را مصرف کند بیماری در این ۹ ماه ساکت خواهد بود و بارداری سالمی را پشت سر خواهد گذاشت.

وی ادامه داد: در موارد صرع کوتاه مدت، احتمال بروز عوارض جنینی کمتر خواهد بود ولی در صرعهای طولانی احتمال بروز عوارض جنینی مانند سقط جنین وجود خواهد داشت.

وی افزود: علل افزایش حملات تشنجی در بارداری افزایش سطح خونی استروژن و کاهش آستانه تشنج است. فاکتورهای هیجانی و روحی، پذیرش کمتر داروهای ضدصرع، اختلال در خواب، تهوع و استفراغ و تغییر در مصرف یا جذب دارو و تنفسهای عمیق از علل افزایش تشنج در بارداری به شمار میروند. به نظر میرسد احتمال نقایص جنینی در افراد مبتلا به تشنج حدود
۲ برابر بیشتر از سایر افراد است.

دکتر امینیهرندی تشریح کرد: شیوع تولد نوزاد مرده و عقب افتاده در افراد مبتلا به صرع بیشتر از سایر افراد است. اختلالات تشنج در مادران صرعی بدون مصرف دارو ۲ درصد، با مصرف دارو 5/5 درصد، با مصرف سه دارو ۱۱ درصد و با مصرف ۴ دارو ۳۳ درصد گزارش شده است.

اگر خانم مبتلا به صرع دو سال تشنج نکرده باشد بنا به صلاحدید پزشک میتواند داروها را کم یا آن را قطع کند، ولی قبل از بارداری باید شش ماه تحت نظر پزشک باشد؛ به علت تداخل داروهای ضدصرع توصیه به شروع درمان تکمیلی با اسید فولیک سه ماه قبل از بارداری میشود.

وی تاکید کرد: کنترل دارویی در بارداری باید هر یک تا دو ماه صورت گیرد و در صورت تکرار حمله تشنج باید با فاصله کمتر انجام شود؛ رژیم غذایی مادر در این دوران بسیار مهم است چرا که توانایی فرد اهمیت دارد و به بهبود وضعیت جسمی و روحی بسیار کمک میکند. خانمی که مرتب تهوع و استفراغ دارد ممکن است نیاز به تغییر دارو داشته باشد.

البته ممکن است تهوع و استفراغ باردار ناشی از عفونت شکمی باشد که باید فورا به پزشک مراجعه کند. نوزاد ممکن است با بیماری صرع به دنیا آید که این مشکل به دلیل مصرف داروها است و ممکن است نوزاد دچار مشکلاتی چون نقص در سیستم عصبی یا ستون فقرات
شود. / جامجم

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها