گزارش جام‌جم از جزئیات گفت‌وگوی شرکت‌کنندگان در نمایشگاه کالای ایرانی با رهبر انقلاب

تولیدکنندگان ایرانی از رهبری چه خواستند؟

تولیدکنندگانی که در نمایشگاه کالای ایرانی، دغدغه‌ها و مشکلات خود را به طور مستقیم با رهبر معظم انقلاب مطرح کردند، در گفت‌وگو با جام‌جم از گلایه‌های خود نسبت به دولت و دستگاه‌های اجرایی سخن می‌گویند. عصر روز یکشنبه رهبر معظم انقلاب اسلامی به مدت دو ساعت و نیم از نمایشگاه 77 شرکت تولید کالای ایرانی در حسینیه امام خمینی(ره) بازدید کردند. مهم‌ترین دغدغه تولیدکنندگان، واردات بی‌رویه و قاچاق بود و درخواست‌ها و پیشنهادهایی درخصوص اصلاح قوانین و حذف موانع در بخش تولید، تقویت حمایت مالی از واحدهای تولیدی و کمک به تبلیغ و معرفی کالای ایرانی بیان کردند.
کد خبر: ۱۱۳۸۷۸۸

جامجم با تعدادی از حاضران در نمایشگاه گفتوگو کرده است.

چرا از تولید پشیمانم؟

منصور الیاسی، مدیرعامل پوشاک السیمن به بازدید رهبر معظم انقلاب از نمایشگاه تولیدات ایرانی اشاره کرد و به خبرنگار ما گفت: زمانی که رهبر معظم انقلاب به غرفه ما رسیدند یک پیشینه از فعالیت شرکت، خدمت ایشان عرض کردم.

25 سال در کشور ترکیه کارخانه داشتم، اما زمانی که رهبر معظم انقلاب اعلام کردند باید حمایت از تولیدات داخل سرلوحه کار قرار بگیرد تصمیم گرفتم به ایران بیایم تا به کشور خودم خدمت کنم و بهدنبال این تصمیم سرمایه و کارخانه را به شهرک صنعتی پرند منتقل و عنوان بزرگترین کارخانه پوشاک خاورمیانه را دریافت
کردم.

وی افزود: به ایشان گفتم که از حضور خود در ایران پشیمان هستم و رهبر معظم انقلاب دلیل این موضوع را جویا شدند که بنده پاسخ دادم حمایت به معنای واقعی در ایران صورت نمیگیرد. الیاسی به تسهیلاتی که کشور ترکیه به بخش تولید میپردازد، اشاره و تصریح کرد: زمانی که در کشور ترکیه فعالیت داشتم، تسهیلات مورد نیاز تولید با نرخ سود 4 درصد در اختیار ما قرار میگرفت که اگر درخواست کوتاه شدن مدتزمان پرداخت وام را ارائه میکردید، نرخ بهره به 6 درصد افزایش مییافت اما اکنون در بهترین شرایط با نرخ 30 درصد به ما وام میدهند که همین مساله موجب شده بزرگترین کارخانه پوشاک خاورمیانه با یک سوم ظرفیت ادامه فعالیت دهد. مدیرعامل پوشاک السیمن،تاکید کرد: هزینههای تمامشده کالا در ایران بسیار بالاست و فعالان اقتصادی میدانند اگر وارد بخش تولید شوند، چه دستاندازهایی مانند مالیات و تأمین اجتماعی سر راه آنها قرار دارد. بنده هرچه در کشور ترکیه توانستم سرمایه جمع کنم در ایران به منظور زیان، پرداخت کردم. به همین دلیل مجبور شدیم در شش ماه گذشته حدود 150 نفر نیرو را تعدیل کنیم. وی به بحث قاچاق اشاره کرد و گفت: قاچاق نیز یکی دیگر از محورهایی بود که به اطلاع مقام معظم رهبری رساندم. نگاهی به آمارها نشان میدهد اقتصاد در معرض چه تهدید بزرگی قرار دارد. میزان قاچاق در کشور حدود 20 میلیارد دلار است که حدود پنج میلیارد دلار آن مربوط به پوشاک است. این در حالی است که واردات رسمی پوشاک به کشور حدود 60 میلیون دلار است و همه اینها به دلیل چاق شدن گروه مافیای قاچاق در کشور است. الیاسی با بیان اینکه دستگاههای دولتی به خرید کالاهای خارجی تمایل دارند، اضافه کرد: سفارش دستگاههای دولتی بیشتر از ترکیه و چین صورت میگیرد. در صورت حمایت از کالای ایرانی میتوانیم ظرفیت تولید را به حداکثر برسانیم. وی تاکید کرد: طبق برنامهریزیهای شرکت قرار بود فاز دوم کارخانه تولیدی بهعنوان بزرگترین کارخانه کاپشن و اورکت در خاورمیانه راهاندازی شود اما در فاز یک هم ماندیم.

مشکلات تولید را توضیح دادم

احمد گرشاسبی، مدیرعامل گروه صنعتی گلبافت هم به جامجم گفت: رهبر معظم انقلاب عصر یکشنبه در نمایشگاه کالای ایرانی حضور یافتند و به همه غرفهها سر زدند و با همه آنها صحبت کردند. زمانی که به غرفه ما آمدند اقدامات اجرایی و تناقضاتی را که با شعار سال 97 (حمایت از کالای ایرانی) وجود دارد، برای ایشان بازگو کردم.

وی اضافه کرد: موانع تولید و موضوعاتی مانند بیمه و مالیات مهمترین مباحثی بود که در قالب گلایه از بخش اجرایی کشور به رهبر معظم انقلاب منتقل شد.

گرشاسبی قاچاق را بزرگترین آسیب تولید کشور دانست و افزود: تولید ایران در شرایطی انجام میشود که واردات بیرویه و همچنین قاچاق تهدیدات بزرگی را در پی دارند اما متاسفانه هنوز به این موارد بهصورت جدی توجه نمیشود.

رهبری از خودکار ایرانی استفاده میکنند

وحید شجاعینیا، مدیرعامل شرکت صنعتی قلم خودکار صفا هم در اینباره گفت: رهبر معظم انقلاب با حضور در نمایشگاه کالای ایرانی از همه غرفهها بازدید کردند و این کار با حوصله و دقت بسیار انجام شد. همچنین ایشان با همه مدیران شرکتها به گفتوگو پرداختند و گلایه و مشکلات ما را شنیدند و به اقتضای فعالیت هر شرکت رهنمودهایی را ارائه کردند. نکته قابل توجه ماجرا اینجا بود که ارتقای کیفی محصولات را به همه شرکتها توصیه میکردند و از نحوه فعالیت آن شرکت اطلاع داشتند.

مدیرعامل شرکت صنعتی قلم خودکار صفا اضافه کرد: رهبر معظم انقلاب نظراتی را در مورد کیفیت و نوع خودکارهای ایرانی داشت و برای ما بسیار جالب و باعث افتخار بود که ایشان از خودکارهای ما با برند کیان استفاده میکردند. مایه مباهات و خوشحالی بود که کیفیت کالا را تائید کردند اما در عین حال تاکید داشتند باید نسبت به ارتقای کیفیت و همچنین تنوع محصولات اقدام کنیم تا بتواند با نمونههای خارجی رقابت کند.

شجاعینیا با اشاره به مشکلات صنعت نوشتافزار افزود: واردات کالای بیرویه، قاچاق و مالیات مشکلاتی است که در صنعت نوشتافزار مشهود است.

خبر خوبی که به رهبری دادم

محمد حسن مرجانی، مدیرعامل شرکت ماهسانپویا که در زمینه شیرآلات فعالیت دارد از دیدار با رهبر معظم انقلاب گفت و تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب زمانی که به غرفه شرکت ما رسید یک گزارش به ایشان تقدیم شد و عرض کردم که میخواهم باعث خوشحالیتان شوم. شرکت ما علاوه بر تأمین نیازهای داخل در زمینه صادرات نیز دستی بر آتش دارد.

وی افزود: ایشان سؤال کردند به کدام کشورها صادرات دارید که بنده پاسخ دادم عراق، امارات، افغانستان و کشورهای آسیای میانه در لیست صادراتی ما قرار دارند و اگر کمکی از سوی دولت بشود تا بتوانیم کیفیت کالاها را افزایش دهیم حتماً صادرات ما به اروپا و آمریکا نیز خواهد رسید. مرجانی به خواسته بخش خصوصی اشاره کرد و گفت: اگر تسهیلات بدون بهره یا با بهره اندک در اختیار بخش تولید قرار بگیرد هزینههای تولید کاهش مییابد و به جای استفاده از 50 درصد ظرفیت تولید از همه ظرفیت کارخانه تولیدی بهرهمند خواهیم شد. وی گفت: مالیات برارزش افزوده دیگر مشکلی است که بخش تولید را تضعیف کرده است زیرا بهجای مصرفکننده نهایی، تولیدکننده ناچار به پرداخت آن است.

از بانکها گله کردم

علی مهرابی، مدیرعامل شرکت نیکو تنپوش به جامجم گفت: مالیات بر ارزش افزوده، مبارزه با قاچاق، مباحث مربوط به بیمه و تأمین اجتماعی، بالا بودن هزینههای تولید و تسهیلات گرانقیمت از جمله موضوعاتی بود که به رهبر معظم انقلاب در بازدیدی که از نمایشگاه کالای ایرانی داشتند گزارش شد. وی افزود: برخی واسطهها هستند که در واردات مواد اولیه فعالیت دارند و متاسفانه با هماهنگی یکدیگر قیمتهایی را تعیین میکنند که باعث گرانی کالا میشود. در حالی که قیمت آن کالا از کشور مبدائی که وارد میکنند بسیار پایین است اما به دلیل انحصاری که در اختیار دارند تا جایی که امکان دارد قیمت را بالاتر در نظر میگیرند. مهرابی واردات بیرویه و قاچاق را مخل تولید دانست و تاکید کرد: خدمت رهبر معظم انقلاب گزارشی تقدیم شد که در آن آمده تسهیلات دریافتی از بانکها توسط تولیدکنندگان این صنعت که با رکود شدید بازار فروش مواجه شدند (بهدلیل غصب بازار توسط کالاهای قاچاق و وارداتی) باعث عدم توانایی بازپرداخت تسهیلات به بانکها شده و بانکها متاسفانه با اضافه کردن سود روی سود (سودهای مرکب) به اصل تسهیلات و بالا رفتن میزان بدهی، موجب شده این تولیدکنندگان توان پرداخت بدهی را نداشته و جزو بدهکاران بانکی نام برده شوند که مجموعه ما نیز از این قاعده مستثنا نبوده و با چهار برابر شدن تسهیلات دریافتی به صورت سودهای مرکب و جریمههای تخصیصی، هر آن امکان مصادره تمامی اموال شرکت، تمامی اموال هیات مدیره و تعطیلی کل مجموعه از طرف بانک دور از انتظار نیست. پیشنهاد کردم طبق قانونی، عفو عمومی جرائم بانکی برای تولیدکنندگان فعال و استمهال بدون سود تسهیلات دریافتی اعمال شود که بدون مساعدتهای ویژه، مصادره و تعطیلی بسیاری از واحدهای تولیدی توسط بانکها دور از انتظار نیست.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها