به گزارش جام جم آنلاین به نقل از سایت الودکتر، ترکیبات مهم فراری که موجب بوی سیر در دهان می شود عبارتند از: آلیل متیل سولفید، آلیل متیل دی سولفید، آلیل مرکاپتان، دی آلل دی سولفید، دی متیل دی سولفید و متیل مرکاپتان و مقادیر جزئی دی متیل سلنید. سایر ترکیبات گوگرد نیز وقتی آلیسین سیر در معده و کبد شکسته می شود، تولید می گردند. برای از بین بردن بوی سیر از خانه می توانید چند ساعت پنجره خانه را باز بگذارید و یا این که یک ظرف یا کاسه ای از جوش شیرین را در اتاقی که بو گرفته است قرار دهید.
برای از بین بردن بوی سیر گیاهخوار شوید
ویژگی های مشابهی که سبب اکسیداسیون ( قهوه ای شدن پوست میوه هنگام رسیدن) میوه میگردد، میتواند با بوی بد سیر و پیاز مقابله کند. خصوصا میوه هایی نظیر سیب، گلابی، الو، هلو، زردالو، الو سیاه، انگور، البالو و بادمجان. همه ما می دانیم که اگر سیبی را ببرید و بیرون بگذارید، قهوه ای می شود. این رنگ توسط یک آنزیم ایجاد می شود که تنها کار آن کم کردن جذابیت میوه نیست، بلکه به عنوان یک دئودورانت طبیعی برای بوی بد سولفید های ناشی از سیر در دهان عمل می کند. سبزیجات خاصی از قبیل اسفناج، کاهو و گوجه فرنگی تاثیر بسزایی در مقابله با بوی بد سیر و پیاز دارند. این سبزیجات را با وعده های غذایی پر از سیر و پیاز میل نمایید. ریحان و جعفری از جمله گیاهانی هستند که در مقابله با بوی بد سیر و پیاز موثرند. این دو گیاه را به غذای خود بیفزایید یا بعد از مصرف سیر و پیاز، اندکی جعفری بجوید. برای تازه کردن بوی دهانتان غذاهای نعنادار بخورید. جعفری و نعنای تازه و چای نعنا میتواند بوی سیر و پیاز را به کلی از بین ببرد. آدامسهای نعنایی هم برای تازه کردن بوی دهانتان عالی است.
از آبلیمو معجزه بگیرید
وقتی سیر خرد شده مصرف می کنید، نوشیدن آبلیمو در از بین بردن بوی سیر موثر است. اسید موجود در آب لیمو، آلینیناز را خنثی می کند، آلینیاز، آنزیمی است که هنگام خرد کردن سیر تولید می شود و باعث بوجود آمدن بوی ناخوشایند آن می شود.
خردل، دشمن بوی سیر
از خردل استفاده کنید. یک قاشق چایخوری خردل بردارید و آن را از داخل دور دهانتان بمالید و یک دقیقه بعد آن را تف کنید. بعد یک نصف قاشق چایخوری دیگر خردل برداشته و آن را قورت دهید. این وارد معدهتان شده و بو را در بدنتان از بین میبرد.
این نوشیدنی ها بوی سیر را از بین می برد
چای سبز شامل پلی فنول است، ترکیبات شیمیایی گیاهی که سبب خنثی شدن ترکیبات سولفوری ازاد شده در سیر و پیاز میشوند. انتی اکسیدان های موجود در چای سبز نیز برای مقابله با بوی بد سیر و پیاز موثر هستند. شیر نیز برای مقابله با بوی بد سیر و پیاز بسیار موثر است. شیر ، بوی نامطبوع دهان را کاهش میدهد. اب لیمو شیرین، لیمو ترش، گریپ فروت و قره قوروت همانند بسیاری از نوشیدنی های غیر الکلی در کاهش بوی نامطبوع سیر و پیاز موثرند.
یک روش عجیب برای از بین بردن بوی سیر
قاشق چایخوری فولادی را در اطراف دهان خود بگذارید. تمام سطوح پوست، از جمله کل زبان و طرفین دهان را با قاشق لمس کنید. قاشق را به سمت بالا بچرخانید تا بتوانید زبان خود را به عقب برگردانید، استفاده از قاشق فولادی در از بین بردن بوی سیر موثر است.
بهداشتی تر شوید
دندانهایتان را مسواک بزنید. اگر به طور مداوم از سیر یا پیاز در غذاهایتان استفاده میکنید، یک مسواک و خمیردندان سفری همراه خود داشته باشید. مسواک زدن دندانها تنها راه مطمئن برای بهبود بوی دهانتان است. حداقل برای2دقیقه مسواک زدنتان را طول دهید. از تمیزکننده زبان استفاده کنید. تارهای روی زبان شما همه ذرات کوچک و باکتریها را به خود جذب میکند. بعد از صرف غذا، زبانتان را با تمیزکننده زبان یا مسواک تمیز کنید. از شویندههای دهان استفاده کنید. شوینده دهان را به مدت ۳۰ ثانیه در دهانتان بچرخانید.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد